måndag 7 mars 2011

Tillbaka fran Bali

Forsta resan till Bali avklarad. Bali ligger endast 1,5 timme med flyg fran Jakarta. Vi kom dit sent pa onsdag kvall. Chrille hade tyvarr inte tid att folja med de forsta dagarna utan kom tva dagar senare.


Vi bodde i Nusa Dua, hotell Novotel, och barnen badade som vanligt helst i poolen....


...trots att stranden i Nusa Dua ar sa har fin...


Vi gjorde en utflykt till Seminyak och borjade med att ta en fordrink pa Kudeta - ett haftigt stalle pa stranden, och gick sen och shoppade en stund innan middagen. Vadret var riktigt dramatiskt - det blaste otroligt. Vi bestallde bord inomhus vilket var ett bra drag eftersom vi var helt genomblota nar vi kom tillbaka till restaurangen. Tur att jag hade shoppat en klanning som jag kunde byta till.



Vi passade ocksa pa att gora fotvard - pa det naturliga sattet - med smafisk.


Det var lite laskigt att stoppa ner fossingarna i vattnet. Det kittlade otroligt i borjan, men blev sen riktigt behagligt. 15 minuter satt man med fotterna i badet. Resultatet marktes, fotterna blev mycket lenare aven om alla problemomraden inte var atgardade. Hugo vill nu att vi koper hem sadana fiskar.


Pa lordagen var det Silent Day pa Bali. Man firade det nya aret med ett tyst dygn. Tid for vila och reflektion. Ingen trafik var tillaten pa on. Flyg till och fran Bali var installda.
For oss innebar det att man var tvungen att vara kvar pa hotellet, man fick inte ens ga ner till stranden. Glodlamporna pa balkongen skruvades ut, TV:n var ur funktion och persiennerna skulle vara nerdragna. Restaurangen stangde klockan 19 och all utebelysning slacktes. Vi blev utstadade fran restaurangen, famlade oss tillbaka till rummet i morkret och ordningspolisen knackade sen pa ett antal ganger och uppmanade oss att slacka fler lampor pa rummet.... inte de basta semesterforutsattningarna med andra ord. Men vi hade det trevligt anda. Vi vuxna spelade bridge pa kvallen medan barnen korde ett antal omgangar skip-boo.

En ceremoni pa hotellet pa Silent Day.



2 kommentarer:

  1. Nog låter det lite konstigt med fötter i fiskbad - men härligt!
    Jag som är så kittlig....

    SvaraRadera
  2. Förresten...
    Ni kan bygga upp spa i badrummet.
    Bara ni köper ett stort akvarium..................

    SvaraRadera