tisdag 26 april 2011

Hemma igen

Det var en lång väntan innan vi kom iväg till Bali i torsdags. Fyra timmars försening. Middagen på flygplatsen blev enkel.



Barnen skötte sig exemplariskt och spelade spel i det oändliga.


Rutschkanan på hotellet (Grand Hyatt, Nusa Dua) var värt all väntan tyckte barnen. Himmel vad de har åkt och badat.





Sara flätade håret. Precis som vanligt på alla semestrar.


Chrille fyllde år och vi sjöng för honom vid frukosten. När vi väl hade fått ett bord vill säga. Det var kö in i frukostmatsalen varje dag.


Firandet fortsatte även på kvällen - även restaurangpersonalen var engagerade. När sångerskan i bandet ville ha upp Chrille på scen så vägrade han dock. Men han uppskattade verkligen att uppmärksamhet!


Hugo träffade sin klasskompis Pepe som bodde på samma hotell.

  

Det var ett bröllop på hotellet och här kommer brudgummen med sitt följe.


Barnen testade också fiskfotvård. Oj vad det kittlade.



Joanna, Nicke, Ojjo, Bella och morfar stannade kvar på Bali medan vi återvände till vardagen.
Försening även på hemresan. Denna gång med endast tre timmar.

onsdag 20 april 2011

Sightseeingspremiär

Idag var det första gången vi turistade i vår egen stad. Vi åkte till den gamla stan här i Jakarta, eller Batavia som den hette på den holländska tiden.


Här kunde man bland annat hyra cyklar med matchande cykelhjälm eller hatt om man föredrog det.


Vi fick vara med på kort.


Och passade också på att ta kort själva.


Vi åt lunch på Batavia Café - en gammal fin restaurang i kolonialstil.



Vi tog också en promenad till hamnen som enligt en turistbroschyr skulle ta tio minuter. En halvtimme gick vi på hårt trafikerade gator och fick se Jakartas mer eländiga områden. Hamnen var inte mycket att hänga i julgran.


Idag var det en mardrömsdag ur trafiksynpunkt sett. Vi satt 1,5 timmar i bil dit och 2,5 timmar hem.... nu väntar middag och packning inför Baliresan imorgon.

Hugo in action

Fick fina bilder från matchen i lördags.





Kusiner på besök

Ojo och Bella har anlänt. Första dagen tog vi det lugnt eftersom landade mitt i natten. Vi käkade lunch på Pondok Indah Mall och barnen åkte självklart lilla tåget.


Sen var det lek med kusinerna när Hugo och Sara kom hem från skolan.
De små fick pyssla en stund medan de stora gjorde läxorna.


Sen var det basket, poolbad, kurragömma och en massa annat. Våfflor till middag för barnen. Mie goreng - fried noodles, för oss vuxna.


Nicke kom i natt. Idag blir det kanske lite sightseeing i Jakarta och packning inför Baliresan imorgon.

lördag 16 april 2011

Semi i Greenfield-cupen

Morfar kom så äntligen fram igår kväll - 24 timmar försenad. Han hamnade tyvärr i fredagstrafiken och färden från flygplatsen tog 2,5 timmar. I vanliga fall tar den rutten en timma.

Idag lördag var det full fart - som vanligt. Dagen började tidigt då det var semifinal för Hugos fotbollslag i en av cuperna de spelar. De vann lätt med 3-0 men fick några gula kort.


Sen var det lek i poolen, basket och pingismatch. Morfar är med på det mesta.


Han hann även med att hänga några tavlor.


Vi hann även med ett kort besök på Pondok Indah Mall innan Saras fotbollsmatch. Den blev dock inställd på grund av åska. Det var tydligen ett litet barn som blev träffat av blixten och dog under en fotbollsmatch på Brittish International School här i Jakarta för en tid sedan, så nu är man stenhård och all uteaktivitet stoppas vid minsta muller.

Sara har precis kommit hem från ett födelsedagskalas hos en klasskompis och Chrille anlände från Bali för någon timme sedan. Han kom hem utan tatuering. Den nedan var bara på låtsas.

torsdag 14 april 2011

Morfar fast i Istanbul

Idag skulle morfar ha kommit hit, men fastnade ett dygn i Istanbul istället. Han kommer först imorgon.

Jag har roat mig med att skaffa kreditkort och köpa tyger till gardiner denna vecka.
Gardinerna skulle ha varit färdigsydda i måndags....sömmerskan som jag har besökt varje dag hela veckan i hopp om att hämta upp färdiga gardiner, har vid varje besök konstaterat att hennes tyger inte har räckt. Det har blivit flera besök hos tyghandlare, bland annat på Majestic-marknaden nedan. Saras gardiner är nu klara, de andra kommer förhoppningsvis imorgon... Banken har jag fått besöka fyra gånger.


Barnen gjorde läxorna utomhus idag. Sen åkte Sara hem till Amelia.


Hugo fick äntligen sin efterlängtade basketkorg. Han står och tränar inför basketträningen ikväll.


Chrille åkte på jobbkonferens till Bali tidigt imorse och kommer hem först på lördag kväll.

måndag 11 april 2011

Möbelleverans idag igen

Idag kom trädgårdsmöblerna som jag beställde för fyra veckor sedan. Custom made.
De kom några dagar innan utsatt leveransdatum vilket är imponerande. Våra gäster kommer att kunna ligga och sitta ståndsmässigt vid poolen med andra ord. Pappa kommer nu på torsdag och Joanna med familj nästa vecka.



Jag har spelat tuff dubbelmatch i tennis idag. Precis som förra måndagen. Imorgon väntar tennisträning med Chrilles tränare kl 07:00. Chrille är fortfarande skadad sedan poolpartyt i fredags - när han blev islängd för andra gången råkade han slå i benet i kanten. Killen som drog ner honom fick sig en utskällning som han sent ska glömma.

söndag 10 april 2011

Poolhelg

Partyt hos Gunilla och Dick i fredags var så himla kul - vi var hemma först vid 4-tiden. Massor av folk och alla hamnade till slut i poolen... vuxna människor! Chrille trodde han skulle klara sig genom att gå in på toa, blöta håret och sen barrikadera sig bakom ett bord. Men han blev islängd han också. Sen stog folk i bara kalsipperna på dansgolvet. Jag fick som tur var låna trosor och klänning.

En stillsam lördag följde där barnen fick vara aktiva. Hugge spelade basket- och Sara fotbollsmatch.


Vi ansvarade för snacksen på båda ställena. Vi bjöd på dricka, vattenmelon och Ballerinakex som finns att köpa här. Jag har köpt en kylväska på hjul så man slipper bära.

 
Idag söndag hamnade vi på ännu ett poolparty - hos Linda och Mats. Hamburgare, rosévin och härligt sällskap. En fantastiskt skön dag. Alla badade.


Sara, Amelia och Matilda i poolen.


Hugge hade det inte lika slött idag. Han spelade först en fotbollsmatch och hade sen träning i flag football.


När vi kom hem hade vi fått en efterlängtad leverans! Vi har en perfekt plats för pingisbordet i en del av hallen på övervåningen.


Nu väntar middag som Iyem har gjort. Man har det för bra!

fredag 8 april 2011

Äntligen...

..har vår maid flyttat in. De dök upp igår kväll vid 21-tiden, en hel familj. Mamma, pappa, en tioårig son och en vuxen dotter som nu ska till Sverige och arbeta som nanny i några månader.
Mamman ska arbeta heltid hos oss och pappan ska jobba deltid och ta hand om trädgård och pool. Pojken går i skolan.

Chrille fick ta emot dem då jag och Linda var ute och käkade middag med Johan Wikander som är i Jakarta i affärer. Världen är så liten, sa vi när vi kom på att Johan var en gemensam bekant. Det var mycket trevligt. Vi hamnade på en indonesisk restaurang i Kemang och satt utomhus bland myggen.

Idag har fönsterputsningen fortsatt. Jag fick veta att killarna som är här aldrig putsat fönster tidigare.... jag såg det i och för sig redan efter första fönstret igår. De dök då upp utan att ha med sig några fönsterputsningsgrejer alls och fick börja med att gå ut och köpa fönsterputs och hushållspapper som de står och gnuggar med. Resultatet igår var uruselt. Idag putsade de om alla rutorna men fönstrena är fortfarande skitiga. De har även lyckats repa några rutor. Jag fick nog på eftermiddagen och höll kurs för dem hur fönsterputsning ska gå till. Får se om de lyckas bättre imorgon då de ska putsa om allt för tredje gången.

Barnen har varit lediga från skolan idag. Sara lekte med Amelia, en svensk flicka som är 12 år. Hugo och jag var och shoppade, han fick en mobiltelefon och crocks.

Ikväll party hos Gunilla och Dick för oss vuxna. Barnvakt behövs inte nu när vi har så nära grannar.

torsdag 7 april 2011

Fulla dagar

Det har inte blivit mycket skrivet på sistone då det har varit bråda dagar. Möten i skolan, läkarbesök med Hugo som har öroninflammation och inhandling av diverse saker - både nödvändiga och mindre sådana.

Jag har beställt gardiner till alla sovrum som ska vara färdigsydda nästa vecka. Sen en ny säng till Sara för den förra jag köpte kunde inte levereras. Pingisbord och basketkorg som barnen vill ha kommer också nästa vecka. Vi funderar även på att köpa ett biljardbord som finns till salu begagnat. Biljardbord verkar kosta en förmögenhet annars.

Idag är det fullt pådrag här hemma. Det putsas fönster för fullt. Vi har jättefina dubbla aluminiumpartier i hela huset, men entreprenören som installerade dem glömde att putsa glasen på insidan.... De monterar nu ner ett glas i varje parti för att komma åt och putsa. Asian style med andra ord. Jag har frågat hur vi ska göra nästa gång de måste putsas, men inte fått något svar.

Barnen åker runt på en bräda under tiden.



Själv har jag köpt nya skor idag.

lördag 2 april 2011

Vin och barnaktiviteter

Monopolspelet fick stå framme över natten och spelet fortsatte när Matilda kom över på morgonen.


Sen var det dax att handla vin som är det enda som är bökigt att köpa här. Det finns inte alltid att få tag på i vanliga affärer och finns det så är det hiskeligt dyrt. Därför åkte vi till en Duty Free shop där egentligen bara de med diplomatpass får handla. Så här i början av månaden får även vi ofrälse shoppa där. Ransonen är två flaskor per man.

Efter lunch dax för tjejerna att åka till nya säsongen av Glee. De fick en ny CD full med låtar att öva in. Enda kruxet är att showen sen är samma helg som vi ska till Singapore på fotbollsturnering... så Sara vill nu inte följa med...

Direkt efter Glee hade Sara fotbollsmatch.  Hon gjorde en hat trick idag trots att hon fick stå i mål hela andra perioden.


De spelar 4 x 10 minuter så att tjejerna ska orka springa i värmen. Sara var - trots coachens uppmaningar om att dricka mycket innan match, kort på vatten idag igen.


Hugo och Chrille var och spelade golf. Hugge var kort på vatten han också och de fick avbryta spelet efter 9 hål. Hugo ska nu aldrig mer spela golf...

fredag 1 april 2011

Fredagkväll på Jl. Gaharu 2 No. 20

Hugo, Sara och Matilda spelar monopol.
Djungelgeorge och E! på TV:n om vartannat.


Pizza från Domino's....


och störande borrljud från killarna som sätter upp gardinstänger....