fredag 1 april 2011

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtal i skolan idag. Först med Saras, sen med Hugos lärare. Skoladministratörerna hade koordinerat så bra för föräldrar med fler än ett barn i skolan att det endast var fem minuter mellan samtalen. Barnen har haft ledigt i en och en halv dag för dessa samtal sker på skoltid.

Barnen fick själva leda sina samtal - student led parent/teacher conferences. Mycket i skolan går ut på att de ska lära sig prata inför folk och presentera sig själva och sitt arbete vilket är toppen.


Barnen berättade och visade i sina böcker vad de hade lärt sig och vilka mål de hade inför resten av terminen. Sara hade dessutom gjort en hel powerpoint presentation om kroppen som hon visade.  Allt på engelska. Hon har en hjälplärare i engelska som hon går till någon gång i veckan. Det var härligt att höra av henne och av hennes lärare Mrs Stephanie att hon är på samma nivå vad gäller läsning och skrivning som de andra i klassen - även om ordförrådet är mer begränsat.

Vi ska nu få besked om Sara ska få byta till fjärde klass istället - hon har utvärderats av olika personer. De som går i trean här är födda mellan september 2001 och juli 2002. Så Sara är egentligen för gammal för att gå i trean här. Men eftersom hon inte har gått ut tredje klass fick hon börja i trean - allt enligt skolans regler. Likadant är det för många andra i samma situation. Både vi och Saras fröken tycker kanske att hon ska byta till fjärde klass så hon hamnar med barn som är lika gamla eftersom många av hennes klasskompisar är ett helt år yngre. Hon trivs dock så bra i sin klass och vill inte byta. Vi ska prata mer om det med skolan i nästa vecka.

Hugo var mer stressad inför sitt samtal. Han var spänd på om han skulle komma ihåg allt som han skulle säga. Men det gick så bra så. Han har en helt underbar lärare, Mr Green, som är så engagerad. De har mycket matte - lektioner och hemläxa i det varje dag.  Läsning och skrivníng håller de också på med mycket. Nu ska de bland annat träna på att skriva övertalande texter. Hugge ska dessutom få träna skrivstil... något som jag råkade ta upp på samtalet... han var inte helt nöjd med mig...

På eftermiddagen lunch på Burger King (för barnen) och Lolipop lekland i Senayan City där det var bombvarning i förra veckan kom vi på... då stängde man av hela kvarter i området. Barnen fiskade upp små fiskar i en damm som fick följa med hem till vår lilla damm, så nu har vi några fler husdjur.



Lugn kväll för mig och barnen ikväll eftersom Chrille är på firmafest med cowboytema. Han och hela företaget var ute på stan och sålde telefonabonnemang igår - ett marknadsföringsjippo med anledning av 3:s fyra första år här i Indonesien. Ikväll firar de detta.

Hugge är småförkyld fortfarande, men så uppspelt inför första träningen i flag football som är nu på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar