onsdag 29 juni 2011

Lunch och fika

Idag lunch pa Sturehof med Bisse och Asa B. Sen vidare till Vallen igen - idag for en fika med Camilla som sag helt fantastisk ut.


Ungarna ar helt slut efter den tredje dagen pa fotbollslagret. Detta eftersom de aldrig kommer i sang pa kvallarna. De utnyttjar sin tid i Sverige till max och ar ute och leker med kompisar trots trottheten. Hugo med Agge och Sara med Hanna.

Berns och Breviksbad

Igar kvall var det middag med teknisbrudarna pa Berns Asiatiska. Harlig uppslutning - atta av tio kunde komma. Maten mycket god. Rosevinet likasa. Sallskapet harligt.


Idag var jag pa lunch med kollegorna Annette och Mimmi pa Norrlandsgatan. Sen vidare till Vallen for att hamta upp nagra trotta sma barn. Bade Hugo och Sara har stora skavsar pa fotterna sa Sara sprang i strumplasten hela dagen, medan Hugge kampade pa i varmen och blotte strumporna hela tiden sa det skulle gora mindre ont. Jag har nu investerat i bra plaster till imorgon.



Sara och Elsa foljde med till Breviksbadet och Hugge gick till Gustav efter fotbollen.


Ikvall var vi pa middag hos Ninni, Martin, Gustav och Klara. Tidig sanggang for barnen var planerad, men nu ar det visst en bra film med Keanu Reeves och Gene Hackman pa TV.

måndag 27 juni 2011

Zlatan camp

Zlatan camp-veckan borjar idag. 09:30 var det uppstallning pa Lidingovallen for bade Hugo och Sara.


Vadret ar stralande och ska sa forbli denna vecka. Underbart.


Sjalv var jag och at lunch med Per och Ulrika - tva kollegor fran Skanska. Jag fick kika in pa deras bygge ocksa. Kunde konstatera att jag annu inte alls langtar tillbaka till jobbet.

 
Det som byggs har - ett kvarter fran Lindhagensgatan, ar lite spannande. Inget ar officiellt annu sa jag far inte avsloja nagot.

söndag 26 juni 2011

Kara aterseenden

Idag lunch med Joanna, Nicke, Bella och Ojjo i Berzeli park. Mycket kul att traffa the Axelssons igen som precis landat fran Vietnam. De fros i det svenska midsommarvadret som idag bjod pa omsom sol, omsom regn.



Bella var pa stralande humor som vanligt.


Hugge ar hemma igen efter en jattebra helg pa Yxlan med Kattis och kusinerna. Han har haft sa kul att han ar alldeles hes - kommer inte att kunna sjunga med i klacken ikvall. Han far folja med Jeppe och se Stockholms stolthet vinna (forhoppningsvis!) over Hacken pa Stadion.

Midsommar i Nacka

Just hemkommen fran traditionsenligt midsommarfirande i Nacka med basta vannerna. Det borjade pa festplatsen och Linda och Sissela var tyvarr de enda av oss som dansade i ar. Alla andra vagrade.



Barnbordet.


Och vuxendito.


Bad i Bagarsjon.



Jojje och jag var de enda av de vuxna som hoppade i. Han i sippisarna, jag i klanning. Harligt med ett avsvalkande dopp efter all skumpa!

  

NetNet hade forberett sjukamp, men tillrackligt intresse fanns endast for de tva forsta grenarna: gelehallonspottning och pilkastning.


Vi var uppdelade pa tva lag - mustascherna och nasorna. Somliga passade verkligen i sina utkladnader!





Det hoppades vilt pa studsmattan. Kvallens resultat: en skadad nacke, en som haltade hem och en bruten arm pa lilla Sissela. Vilken otur!



Jag och Sara sov over hos NetNet och Jojje och hangde med dem och Annelie hela midsommardagen ocksa. Sa mysigt!

torsdag 23 juni 2011

Hugo aker ivag...

For andra aret i rad aker Hugge ivag fran oss pa midsommar. Han tycker att det ar sa kul att hanga med storkusinerna pa Yxlan istallet.


Han kommer hem forst pa sondag och det ar nog nyttigt for alla att fa langta lite efter varandra.

Kungsholmen

Drink pa Orangeriet och middag pa Kungsholmen med Jeanette, Annelie och Linda ikvall. Harlig uppvarmning infor midsommar. Miljon fantastisk, men maten halvrackig som vanligt. Efter reklamation blev det i alla fall den billigaste middagen pa lange.


Barnen har varit hos Gustav och Klara och gick sen hem sjalva ikvall. Duktigt.

måndag 20 juni 2011

Mandag

Mandag och sommarlov pa riktigt. Vadret har varit skit hela dagen och vi passade darfor pa att beta av nagra saker som maste goras - bland annat fixa nytt pass till Sara. Vi akte till polisen i Taby da det var 50 nummer fore oss i kon i Solna dar vi forsokte forst. Saras pass kommer att skickas till ambassaden i Jakarta for uthamtning dar. Detta for att vi inte vagar makulera hennes nuvarande pass med visum och uppehallstillstand i.

Rastlosa sma barn. De var dock inte varst i vantrummet hos polisen. En pappa var dar med tre sma yrvader som tack och lov overrostade mina.


Lunch pa en greasy spoon i Taby Centrum dar Sara matade Hugo med sambal.


Lek med Elin for Saras del pa eftermiddagen medan Hugge var pa Johan S. kalas och korde gokart.


Solen tittar antligen fram nu och man ser Kaknastornet fran var lilla lya.

Regn, regn och ater regn...

Det sag morkt ut pa himlen imorse. Golf med Caro fick stallas in. Vi akte till Andys lekland i Nacka istallet. Kul for barnen. Olidlig ljudvoym, langa koer till kaffet och redan upptagna sittplatser for foraldrarna. Det var dock sista gangen forhoppningsvis da det ar 12-arsgrans dar. 


Darifran akte vi in till stan for att ga pa bio. Tji fick vi. Allt utsalt i detta biovader. Hugo och Vicke akte darfor hem till Vicke. Jag och Sara hyrde tre svenska filmer, kopte riskakor och revbensspjall och gojsade ner oss i soffan.


Igar var det middag hos Edins. Mycket gott och trevligt som vanligt. Jag och Sara var dar aven i fredags och halsade pa. Hugo var da hos Eric i Bromma - grabbarna akte bland annat in till stan och spelade laserspel pa Cybertown.

fredag 17 juni 2011

Svensk skolavslutning...

... pa Rudboda skola....


... och svenskt sommarvader. 10-15 grader och regn.





Surpriseparty i Kyrkviken

Ikvall var det surpriseparty for Hugos larare Bodil som anlande till Kyrkviken i bat.


Hugos klasskompisar gar ut femman och byter larare, klass, stadium och skola efter sommaren.



Nagra foraldrar hade ordnat fin buffe pa batklubben och bestallt vackert vader.


Sen promenerade jag och Hugo hem till Bjornbo som syns i bakgrunden. En harlig kvall.


Sara var hos Elin hela eftermiddagen. Elin har varit sjuk anda sedan vi kom sa lyckan var total nar de nu kunde leka.

torsdag 16 juni 2011

Sommarstockholm

Sa harligt!

Elfviks gard

Langlunch pa Elfviks gard med Loisan idag.


Det ar fortfarande full fart pa barnen. Hugo badade pa Sydpoolen med sin klass idag. Direkt efter skolan gick han hem till August och Sara foljde med Elsa hem. Bada kom inte hem forran sent.

onsdag 15 juni 2011

Grona Lund

Sara, Ebba, Hugo, August och Arvid - ett lyckligt gang pa Grona Lund idag.


Grabbarna sprang mestadels omkring sjalva och akte de laskigaste grejerna. Tjejerna vagade sig ocksa pa nagra av dem - bland annat Jetline.


Popularast idag var i alla fall den flygande mattan.


Bla taget vagade bara Hugo och Agge aka.


Det var en perfekt dag att aka till Gronan pa. Lagom kallt och regnet hangde i luften. Koerna var darfor helt acceptabla. Och som tur var borjade det inte att regna forran vi skulle ga.


Tjejerna vann ocksa pa chokladhjulet.


Sjalv stog jag och njot av den vackra utsikten.


Stockholm ar sa vackert!