tisdag 31 maj 2011

Dagens i-landsproblem

Kaffeapparaten är trasig! Just när man inhandlat nya poddar i Singapore.
Är inte det typiskt?


Nåja. Jag fick trösta mig med mer shopping. Idag hemma hos Gitte som hade bjudit in the Snake Lady. Gitte bjöd på vin medan ormkvinnan plockade fram sina varor. The Snake Lady syr på beställning upp väskor, skor och plånböcker i bland annat orm- och ödleskinn. Hon hade inte så mycket med sig idag eftersom hon kom direkt från ett annat home sale party, men jag lyckades ändå hitta några godbitar. Får beställa mer i höst.


Under tiden spelade Hugge fotboll med killarna i compoundet som Gitte bor i. Idag var det japaner mot övriga. De övriga vann tydligen. Sara var hos Romy som också bor på samma ställe. Hon klagade på växtvärk i benen och ont i huvudet på hemvägen och somnade redan vid 19:30-tiden. Hoppas hon blir bra till på torsdag då vi ska ha kalas för hela hennes klass. 20 barn. 4 timmar.

Idyll

måndag 30 maj 2011

Shoppingresa till Bali

Hemma igen efter en härlig helg på Bali med Gunilla (svensk), Melissa (amerikansk) och Gitte (dansk). Vi har haft så himla kul!

Tonvikten låg på shopping under denna resa, men vi hann med att dricka vin och snacka en hel del också. Det var mycket skratt och även några tårar. Tjejerna hade så mycket kul, dramatiskt och spännande att berätta - men... what happens on Bali, stays on Bali!


Sista dagen åt vi lunch på strandrestaurangen Ku De Ta.

onsdag 25 maj 2011

Rolig historia..

... som jag fick berättad för mig av en man från Singapore som bor i Jakarta sedan tio år:

A man dies and at heavens gate he gets one last wish from Saint Peter.
- 'Well, I want to be reborn. And when I come back, I want to come back as an expat's wife in Jakarta'.

Det säger lite hur bra man har det här. Idag var det shopping på programmet efter en stressig morgon på grund av att chaffisen hade tappat bort bilnycklarna och tidsschemat plötsligt inte höll. Jag och Torill var i en outletaffär. Jag kom hem med fem klänningar.

Mer shopping blev det på eftermiddagen med Hugo. Vi köpte födelsedagspresent till Hugges klasskompis som har futsal-party på lördag. Innefotboll heter futsal här. Vi passade på att testa bilbanan i leksaksaffären också.


Hugge provsatt också på en lustig stol med roterande säte som man ska få magmuskler av. En ren hälsoprodukt alltså.


Vi beställde också en glasstårta till Saras kalas i nästa vecka. Den kommer att bli något speciell!

tisdag 24 maj 2011

Lugn eftermiddag

Både Hugo och Sara har kompisar över nu efter skolan.
Tjejerna har tittat på TV...


... och killarna har spelat basket.


Själv har jag varit och handlat inför en middag som jag ska ha på torsdag med styrelsen för Nordic Club. Jag går nu med som Sverigerepresentant. Tänkte bjuda på fisksoppa och har därför letat med ljus och lykta efter saffran - dock utan framgång. Idag hittade jag rotselleri och palsternacka vilket inte heller är så lätt att få tag på.

Sen har jag köpt en packe burkar med klicklock. Dessa är de enda som håller myrorna ute. Jag vet inte hur många fling- och godispaket jag har fått slänga hittills. Hoppas att vi inte fått i oss allför många kryp...


Det finns så många bra koreanska och japanska plastsaker här som jag inte sett hemma. Bland annat denna lilla uppfinning som gör det lätt att möblera om i kylskåpet.


Barnen badar nu...


... och när jag skulle stänga fönstret i sovrummet efter att ha fotat dem så gick det inte att stänga. Husägaren är redan tilltalad.


Idag blir det i all fall biff stroganoff till middag.


Imorgon kanske vi tar något ur denna lilla bok som Oriflame Indonesia har tagit fram och som innehåller svenska recept på bahasa indonesia - språket man talar här.

Vilken lycka!

måndag 23 maj 2011

Singapore dag två

Dag två i Singapore började med fotboll. Hugge fick för första gången i sitt fotbollsliv sätta en straff. Det räckte dock inte så långt. Det gick inte så bra för våra grabbar i turneringen - mycket för att de andra lagen hade följt reglerna in i minsta detalj och tagit med tre äldre spelare per lag vilket vårt lag inte hade gjort. Vissa lag hade nog till och med tummat lite på reglerna eftersom alla spelare var huvudet längre än Hugge. Det verkade lite konstigt eftersom Hugge som är yngst i sitt lag tillhör en av de längre... Men killarna hade en toppenhelg ändå.



Inte långt ifrån fotbollsplanen fanns det ett Dog Spa...


Vovvarna hade till och med en egen pool. Killarna var lite avundsjuka för det fanns ingen pool på deras hotell som låg vägg i vägg med hundspat.


Hugge lämnade sen fotbollsgänget och ville se mer av Singapore tillsammans med oss. Vi åkte upp till båten -Sands Skypark på 56:e våningen.


Utsikten var magnifik.


Jag som är så enormt höjdrädd vågade dock inte gå närmare kanten än så här...


Man fick även kika in i hotelles poolområde. Det måste ändå vara lite läskigt att ligga och simma i infinitypoolen på denna höjd.


Vi tog en lunch på toppen - Ku De Ta, som även finns på Bali, hade en hipp loungerestaurang har uppe.


Fönsterbord hade vi turen att få även idag. 


Ölen var stora och kalla - gott, för det var hysteriskt varmt i Singapore igår.


Birgitta och Fredde gjorde stan på egen hand under tiden. Vi mötte upp dem på hotellet och sa hej då. På vägen dit kunde jag inte låta bli att fota nedanstående dekal. Någon som verkar trött på sin man, eller?


Vi tog ett snabbdopp innan vi åkte ut till flygplatsen. Poolen på vårt hotell var inte stor, men den var djup.


Vi mötte upp fotbollsgänget på flygplatsen och Chrille passade på att spela golf. 


Grabbarna var så sugna på att få slå de med, men man var tvungen att vara 18 år. Stor besvikelse.


Planet var två timmar försenat och vi var inte hemma förrän kl 01:30. Så dags på dygnet tar det bara 30 minuter att köra hem från flygplatsen - dvs 1/6 av tiden jämfört med i rusningstrafik.

lördag 21 maj 2011

Singaporepremiar

Vi lamnade Jakarta mitt i fredagsrusningen...


 ...och kom fram till Singapore sent pa kvallen. Det var langa, sega koer pa flygplatsen bade i Jakarta och i Singapore. Fy tusan att behova gora denna resa varje vecka sasom manga gor - de som har familjen boende i Singapore pga sakerhetsskal och sjalva jobbar i Jakarta.

Forsta intrycket av Singapore var att det var ordning och reda, sa rent - lite som hemma. Breda, flerfiliga vagar med lagom manga bilar pa.

Dagen darpa borjade pa fotbollsplanen vid Turf City - nagra kilometer fran centrum. Vi sag tva matcher - den forsta vann Hugges lag stort och i den andra blev det oavgjort dar Hugge lyckades peta in ett mal i slutminuten. Deras match tre och fyra regnade bort. Dessa ska spelas imorgon istallet - i kortare tappning sa finalerna hinns med.


I turneringen ar det mestadels lag fran Singapore som ar med, men andra lander finns ocksa representerade sasom Hong Kong, Phillippinerna och Indonesien.


Fredde och Birgitta kom till Hugges andra match.


Efter fotbollen var det dax for mig och Sara att aka till IKEA for att proviantera. Chrille, Birgitta och Fredde var da och at lunch vid Clark's Quay. Lite Jakarta-kansla fick man nar det tjockade igen pa vagarna. Det regnade ymnigt. Hugge var med sitt lag hela dagen. Han hann inte ens svara pa vara sms.


Pa IKEA kopte vi korv med brod - kycklingkorv dock som inte var lika god som varmkorven hemma. Men det gjorde inget - Sara stortrivdes och gick och laste alla skyltar med svenska namn pa och sa -"Hem, ljuva hem". Vi kopte en massa svenskt godis, kakor, graddsas och sylt (!).


Vi motte sen upp de andra och tog en battur och sag Singapores skyline.


Det finns sa manga haftiga byggnader har. Den haftigaste ar nog baten som ligger uppe pa tre huskroppar. Detta ar ett hotell och baten ar en bar. I den finns aven hotellets soldack och pool av olympiska matt.


Aven the World's most expensive durian var en spektakular syn.


Detta ar varldens storsta flytande scen.


Kontraster mellan hogt och lagt.


Och sa fem sma, nakna pojkar.


Jag hann aven med lite nodvandig shopping (Nespresso, Nerds mm) innan kvallen som borjade med en Singapore Sling pa Raffles. En klassiker.


Birgitta hade fullt sja att komma ihag att slanga jordnotsskalen pa golvet sasom traditionen bjuder.



Middag pa Boat Quay som visade sig vara en turistfalla. Vi fick i alla fall det basta bordet  "fonsterbord" vid floden och maten var inte sa pjakig.


Sen tog batteriet i kameran slut. Aven vi som nu stupar i sang efter en handelserik dag.

fredag 20 maj 2011

Off to Singapore

Igår torsdag var det Birgitta och Fredriks sista dag här i Jakarta. Jag och Birgitta shoppade loss på Pondok Indah Mall (PIM) medan Fredde och Chrille spelade golf nästgårds på Pondok Indah Golf Course.

På eftermiddagen var det egentligen dags för packning men eftersom Birgitta inte hade spelat golf orkade hon först spela basket med Hugo och sen även lite pingis.


Hugo packade själv inför sin fotbollsturnering - så att han är säker på att han kan packa ihop sina saker när han ska hem sen också. Han ska nämligen bo på ett hotell med sitt lag medan vi ska bo på ett annat.


Hugo och fotbollslaget flyger nu mitt på dagen. Birgitta och Fredde är med på samma plan så de åkte ut till flygplatsen tillsammans.


Jag, Chrille och Sara tar 18:50-kärran och möter upp resten på plats.