lördag 21 maj 2011

Singaporepremiar

Vi lamnade Jakarta mitt i fredagsrusningen...


 ...och kom fram till Singapore sent pa kvallen. Det var langa, sega koer pa flygplatsen bade i Jakarta och i Singapore. Fy tusan att behova gora denna resa varje vecka sasom manga gor - de som har familjen boende i Singapore pga sakerhetsskal och sjalva jobbar i Jakarta.

Forsta intrycket av Singapore var att det var ordning och reda, sa rent - lite som hemma. Breda, flerfiliga vagar med lagom manga bilar pa.

Dagen darpa borjade pa fotbollsplanen vid Turf City - nagra kilometer fran centrum. Vi sag tva matcher - den forsta vann Hugges lag stort och i den andra blev det oavgjort dar Hugge lyckades peta in ett mal i slutminuten. Deras match tre och fyra regnade bort. Dessa ska spelas imorgon istallet - i kortare tappning sa finalerna hinns med.


I turneringen ar det mestadels lag fran Singapore som ar med, men andra lander finns ocksa representerade sasom Hong Kong, Phillippinerna och Indonesien.


Fredde och Birgitta kom till Hugges andra match.


Efter fotbollen var det dax for mig och Sara att aka till IKEA for att proviantera. Chrille, Birgitta och Fredde var da och at lunch vid Clark's Quay. Lite Jakarta-kansla fick man nar det tjockade igen pa vagarna. Det regnade ymnigt. Hugge var med sitt lag hela dagen. Han hann inte ens svara pa vara sms.


Pa IKEA kopte vi korv med brod - kycklingkorv dock som inte var lika god som varmkorven hemma. Men det gjorde inget - Sara stortrivdes och gick och laste alla skyltar med svenska namn pa och sa -"Hem, ljuva hem". Vi kopte en massa svenskt godis, kakor, graddsas och sylt (!).


Vi motte sen upp de andra och tog en battur och sag Singapores skyline.


Det finns sa manga haftiga byggnader har. Den haftigaste ar nog baten som ligger uppe pa tre huskroppar. Detta ar ett hotell och baten ar en bar. I den finns aven hotellets soldack och pool av olympiska matt.


Aven the World's most expensive durian var en spektakular syn.


Detta ar varldens storsta flytande scen.


Kontraster mellan hogt och lagt.


Och sa fem sma, nakna pojkar.


Jag hann aven med lite nodvandig shopping (Nespresso, Nerds mm) innan kvallen som borjade med en Singapore Sling pa Raffles. En klassiker.


Birgitta hade fullt sja att komma ihag att slanga jordnotsskalen pa golvet sasom traditionen bjuder.



Middag pa Boat Quay som visade sig vara en turistfalla. Vi fick i alla fall det basta bordet  "fonsterbord" vid floden och maten var inte sa pjakig.


Sen tog batteriet i kameran slut. Aven vi som nu stupar i sang efter en handelserik dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar