torsdag 21 juli 2011

Bandung TreeTop Adventure Park

07:00 gick bilen imorse. Det tog sin tid att åka till Bandung trots att det var motorväg hela vägen.  Problemet var att ta sig ut ur Jakarta och in igenom Bandung - en megastad även det. Men tre och en halvtimme senare var vi framme - då ingick i och för sig en paus på Donken för en snabb frukost. Hugo sov i princip hela resan medan Sara kollade på Glee på DVD. Jag njöd av det vackra landskapet längs vägen.

Väl framme var det säkerhetsgenomgång en meter upp i luften. Man fick träna på att sätta fast hakarna, svinga sig i en lian och glida fram längs en lina - en så kallad flying fox. Två säkerhetslinor var hade man. Av EU-standard dessutom. Huh!


Sen tyckte var guide att vi skulle börja med den blåa banan - 12 meter upp i luften. Då drog jag i handbromsen. Vi kunde väl borja på en lägre nivå. Den oranga på fem meter fick duga bra att börja med.


Jag orkade bara med en bana. Dels var det läskigt, dels urjobbigt. Hugo och Sara fick sällskap av två indonesisk/holländska barn som de gick runt med. Deras mamma vågade sig inte alls upp i luften. Ha!

De gick runt alla banorna utom den svarta - Adrenalinbanan även kallad, som började med en brant klättervägg och fortsatte i det närmaste med ett bungyjump från 20 meters höjd med lian - det vill säga utan uppstuds. De väntar med den banan till nästa besök. Man ska alltid ha något att se fram emot på.

 
 

Hugge hade det lite besvärligt med karbinhakarna.


Banorna bestog av olika sträckor mellan träd. Man gick, gungade och klättrade på olika linor och kunde hämta andan på platformar runt trädstammarna emellan. Det gällde att sätta fast sina livlinor ordentligt på varje ställe.



Det var högt!




Och det gungade rätt friskt ibland.

Det roligaste var att åka flying fox. Fantastiskt kul!



- 'Det har var bland det roligaste jag gjort', sa en urnöjd Hugge efteråt. Han har redan bokat in en resa hit nästa år.


Efter besöket hakade vi pa den indonesisk/holländska familjen till en outlet mall. Bandung är känt för sina outlets. Det visade sig dock vara en helt vanlig mall. Skönt tyckte jag - vi var ganska så möra efter alla strapatser i skogen.


Vi hann ändå med att gå in i några affärer. Hugo har ärft sin fars shoppingintresse - han blir rastlös efter fem minuter. Idag lekte han med galgar när syrran provade kläder.


Väl hemma igen väntade Iyem med middag. Idag fick vi nasi goreng - indonesiskt fried rice.


Och fetaostsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar