lördag 23 juli 2011

Dj-vla trafik!

Igår var barnen helt slut efter trädtoppsövningarna i förrgår. Det fick därför bli en lugn dag igår. Efter lunch drog vi in till stan.

En av huvudlederna här i södra Jakarta - Antasari, ska få en överbyggnad. En så kallad Fly Over. Man är tack och lov klar med grundläggningen och pålningen som har hållit oss vakna på nätterna och gjuter nu för fullt.


Vi åkte till Plaza Indonesia för att spela bowling. Plaza Indonesia är ett stort och flott shopping mall i centrala Jakarta.


Där finns Spincity Bowling.





Hugge var lite mör och fick vila mellan kloten.


Gick det bra ryckte han snabbt upp sig.


Resultattavlan skall tas med en nypa salt. Hugo fick in en strike då det egentligen var Saras tur i sista omgången. Jag har bara med den då det är nog första gången som jag får poäng i varje ruta - utan rännor!


Vi gick vidare till ett annat shoppingcentrum som ligger vägg i vägg med det första. Det skall tydligen vara sydostasiens största och heter Grand Indonesia. Det finns en biograf högst upp i ena delen av det gigantiska shoppingcentrat - Blitzmegaplex.


Hugo blev bara sämre och sämre. Jag vet inte om detta enbart beror på vattenbrist. Han ska dricka två liter vätska om dagen enligt en rekommendation från en hudläkare vi besökte i början av sommaren. Han dricker bara en bråkdel av detta och jag vet inte vad jag ska göra för att få honom att fatta att man måste dricka konstant i detta klimat.


Filmen var i alla fall urkul. Vi såg Attack the Block, en engelsk film om ett gäng värstingar och aliens. Man hoppade högt i stolen och skrek för full hals flera gånger då det var många läskiga överraskningsmoment i filmen. Vi käkade både salta och söta popcorn till.

Det som förstörde dagen var hemresan. Det tog två timmar och fyrtio minuter att ta sig hem. Fy f-an! Hugge pep i baksätet, men Sara höll sig lugn och satt mest och chattade.


Jag hade glömt att det var fredag igår. Man ska vara försiktig med att ge sig ut i onödan i fredagsrusningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar