torsdag 10 april 2014

Sakta men säkert?

Det går sakta, sakta att få huset i ordning. Lite för sakta faktiskt. Jag blev förbannad nu i veckan eftersom jag tycker att man inte ligger på tillräckligt mycket för att lösa saker och ting. Vår spis har till exempel inte fungerat ordentligt och vi har väntat och väntat på att en tekniker ska komma och laga den fabriksnya spisen. Nu fungerar plattorna, men ugnen får vi fortfarande inte fjuss på. Poolen har man också struntat helt i trots att det kommer att behövas en två veckor lång filtrering för att få vattnet rent. Man har inte så bråttom här i landet.


Garderoberna levererades i alla fall nu i veckan så barnens rum börjar bli riktigt trevliga. Saras väggdekorationer -  som vi köpte för ganska så länge sedan, har äntligen kommit upp. Pak Daus, min handyman, går och skruvar upp grejer åt mig hela dagarna.


Imorgon ska han montera upp några hyllor också. Sen behöver vi bara sätta upp tavlor och köpa ett skåp eller en byrå så borde Saras rum vara klart. Vi avvaktar med möblerna tills dess att IKEA öppnar eftersom det inte är så lätt att få tag på sådant som barnen gillar.


Även Hugos rum börjar bli klart. En bokhylla, tavlor och ny gardin är väl det som behövs.


Två små hyllor har idag kommit upp vid skrivbordet och han verkar gilla sin nya arbetsplats. Han sitter oftast och gör sina läxor där.


Värre är det med vårt rum. Garderoben som levererades dit är bra marginellt större än de som barnen fick i sina rum så endast Chrilles kläder fick plats. Mina kläder hänger på temporära ställningar. Jag har köpt fem sådana hittills och knäckt en redan. Vi har ingen plats för sängkläder eller handdukar heller så jag använder flyttkartonger som temporära hyllor efter tips från Maris man Peo.


Pak Daus har även kämpat med att sätta upp mina nya lampor.


En av lamporna blev lite tillknycklad i flytten så färgen har spruckit lite granna på ena sidan. Suck, men vi monterade upp dem ändå.


Det blev riktigt bra om jag får säga vad jag tycker. Kopparn gör så att det blir ett väldigt trevligt och varmt ljus också.


I måndags hade Hugo i läxa att göra laga en nyttig maträtt i ämnet Health. Han skulle leta upp ett recept, laga maten och sedan skriva en rapport om sitt arbete där även föräldrarnas synpunkter skulle framgå. Han valde att göra en grekisk sallad med buljongkokt kyckling i. 


Det blev mycket gott eftersom dressingen blev så lyckad. Han mailade in rapporten med en minuts marginal eftersom den skulle vara inne senast klockan 20:00. Jag fick också bara minut på mig att skriva ett omdöme.


Ingredienserna till salladen:
  • 1/3 cup red-wine vinegar
  • 2 tablespoons extra-virgin olive oil
  • 1 tablespoon chopped fresh dill, or oregano or 1 teaspoon dried
  • 1 teaspoon garlic powder
  • 1/4 teaspoon salt
  • 1/4 teaspoon freshly ground pepper
  • 6 cups chopped romaine lettuce
  • 2 1/2 cups chopped cooked chicken, (about 12 ounces) If you don't have cooked chicken, poach 1 pound chicken breasts for this recipe. Place boneless, skinless chicken breasts in a medium skillet or saucepan. Add lightly salted water (or chicken broth) to cover and bring to a boil. Cover, reduce heat to low and simmer gently until the chicken is cooked through and no longer pink in the middle, 10 to 15 minutes.
  • 2 medium tomatoes, chopped
  • 1 medium cucumber, peeled, seeded and chopped
  • 1/2 cup finely chopped red onion
  • 1/2 cup sliced ripe black olives
  • 1/2 cup crumbled feta cheese

I onsdags var det val här i Indonesien och dagen var därför en röd dag så att folket skulle ha möjlighet att gå och rösta. Vi var ute och åt middag med Mari och Peo på Union på PIM 3 på tisdagskvällen. Chrille fick låna Maris glasögon en sväng eftersom det var lite mörkt i lokalen.... och han var så förvånad över hur bra han kunde se!


 Barnen sov då över hos kompisar och kom inte hem förrän sent på onsdagen. Chrille och jag pep då ut och spelade golf. Vi åkte förbi flera röstlokaler på vägen.


Jag spelade fantasktiskt bra och kom in på 89 slag. Bara fyra slag mer än Chrille. Brutto. 


Imorgon blir det nog golf för mig igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar