söndag 28 september 2014

Kulturlördag och fotboll

Min bahasa Indonesia-lärarinna, Ibu Tetty, sjunger i en kör som igår kväll hade ett stort uppträdande på the Upper Room i centrala Jakarta.
Vi försökte få med oss några kompisar samt våra makar, men det var bara jag och Mari som var intresserade av att vara kulturella. Chrille åkte till Eastern Promise för att titta på Ryder Cup under tiden eftersom vi inte har någon golf-kanal på TV.
Mari och jag åkte in tillsammans och var där strax före klockan sju eftersom föreställningen skulle börja då. Vi minglade runt ett tag och smakade på några av tilltuggen och drack varsin kopp te.


Vi sprang på en vacker Ibu Tetty i vimlet och önskade henne lycka till.


Sen satte vi oss på sista raden eftersom våra biljetter bara var reguljära. VIP- och VVIP-gästerna fick sitta längre fram. Föreställningen började inte i tid. När klockan var halv åtta sa man att många fortfarande inte hade kommit upp med hissen så man var tvungen att avvakta ett tag till. När folk väl var på plats och föreställningen hade börjat satt många och pratade högt vilket var lite störande men typiskt för detta land. Flera små barn och bebisar var med vilket också är typiskt. Vi blev dock mäkta imponerande av en liten kanske tvåårig flicka som satt som ett ljus hela tiden och sa inte ett pip. Hon levde sig in i sångerna, dirigerade med och kommer kanske att bli en artist när hon blir stor.

Det var en konsert med kristna undertoner och man fick på stora skärmar se både bilder och film om Jesus sista lidande. Musiken var vacker - vi fick höra många klassiska verk varav flera hade poppats upp. Det var bara en visa i moll av den finske kompositören Huugo Nyberg som drog ner tempot väsentligt. Bäst var kanske I will follow him då det blev riktig baptiststämning på scenen.


Sara åkte hem till Ruby i fredags kväll och har i skrivande stund - på söndag eftermiddag, inte kommit hem ännu. Hugo har haft en fotbollhelg. Han spelade en match igår och hade en turnering idag då han var tvungen att infinna sig på planen redan klockan 07:30 på morgonen. Han är yngst i sitt lag och fick spela mot de stora killarna vilket han tyckte var jättekul. Hugos junior-Varsitylag fick bland annat möta Varsitylaget i skolan samt flera andra indonesiska lag. De spelade oavgjort mot Varsitylaget en gång och förlorade med 1-0 i en andra match då de också åkte ut ur turneringen eftersom det var i kvarten. Hugo tacklade en äldre kille två gånger som blev riktigt irriterad och kallade honom för you blond shit.

De spelade korta 7-mannamatcher vilket nog var skönt eftersom vi har runt 36 grader varmt här just nu. Några grader varmare än vanligt eftersom det inte regnar något.


Han har också hunnit umgås lite med kompisar - de var ett gäng både killar och tjejer som var ute och åt både i fredags och i lördags kväll.


Efter fotbollen åkte Hugo och jag till PIM för att snygga till hans frisyr. Så här såg han ut före.


Och efter. Vi passade också på att ta passbilder som han behöver till sin kinesiska visumansökan.


Chrille är och spelar golftävling idag. Det är ett heldagsarrangemang som började med frukost på Star Deli redan klockan 08:00 på morgonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar