lördag 6 september 2014

Palatsbesök

Det har varit full fart i Jakarta trots att fredagens golfrunda blev kancellerad. Jag spelade då tennis istället - för tredje gången denna vecka. 
Barnen och jag var på en mitt-i-veckan-bio och såg filmen om Grace som herrn i huset vägrar att se. Filmen var OK, men lite för lång. Mer action var det i Luc Bessons Lucy som vi alla såg förra helgen. Och ikväll blir det nog bio igen.


Tisdagar är den enda dagen som båda barnen hem direkt efter skolan och vi kan därför göra något på eftermiddagen.


I onsdags käkade jag en långlunch med en ny tenniskompis - Anna från Kazakstan. Vi var helt slut efter att ha spelat tennis i tre timmar på morgonen och tog därför en manipedi efteråt så att vi kunde sitta och vila benen.

Chrille började coacha basket i torsdags. Tjejerna delades in i två olika lag varav Chrille coachar det ena. Tyvärr inte det lag som Sara spelar i. De har dock gemensam träning så de kommer att mötas på träningarna och matcherna som spelas varje lördag.

Samma kväll var jag, Mari, Nina och Ann-Sofie på en fotoutställning på Tugu Kunstkring Paleis i Mentang i centrala Jakarta. Det var en fotograf från Nya Zeeland som ställde ut sina otroligt vackra bilder från olika delar av Indonesien. Han har varit verksam här i många år och håller fotokurser samt arrangerar resor för andra med fotografamitioner. Jag var sugen på att köpa flera av bilderna men de var lite för dyra tyvärr.

Tugu Kunstkring Paleis är en tjusig byggnad från det tidiga 1900-talet och huserade på den tiden Fine Arts Circle of the Dutch East Indies. Förutom utställningslokaler finns det även en indonesisk restaurang i huset samt en Hong Kong-inspirerad bar.


Vi varken drack eller åt på palatset utan åkte istället till ett nyrenoverat hotell i närheten - det otroligt tjusiga Hotel Hermitage. Hotellet har en liten skybar varifrån man har en fin utsikt över stan. Vi fortsatte på det tjusiga temat och åt på en ganska så flott japanskrestaurang. Det godaste vi åt den kvällen var definitivt tonfiskpizzan - en lövtunn botten med tonfisksashimi kryddad med örter och tryffelolja uppepå. Så himla gott!


Igår fredag hade Sara sleepover med sina tjejkompisar hemma hos oss. Hon hade beställt hemmagjord pizza som jag stog och bakade på eftermiddagen. Det var så hysteriskt varmt att stå och knåda i den 36 gradiga hettan vi har här just nu. Jag var sjöblöt efteråt. Hela köket blev sjöblött också eftersom hela rörpaketet under diskbänken lossnade. Suck!


Pizzan blev dock god och tjejerna åkte sedan till PIM för att sammanstråla med några kompisar (läs killar). Det var kul att se dessa sju unga damer göra sig iordning för detta. Victoria Secret-parfymdoften låg tung i huset länge efteråt.

Chrille och jag var på Loewys under tiden. Vi träffade Ahmad och Stuart - en skotte som är här på besök just nu. Det blev en riktig rolig kväll.

Hugo tillbringade fredagskvällen hos en kompis men åkte hem tidigt eftersom han var tvungen att gå upp klockan 06:00 imorse då  han hade en tidig fotbollsmatch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar