lördag 30 augusti 2014

Lördag på JIS

Vi har haft hantverkare i huset igen. Ett återkommande problem i de flesta hus här är vattenläckor och det är det vi har nu. I Hugos rum har en vägg varit alldeles blöt på grund av en läckande varmvattenberedare. Man fick ta upp ett hål i undertaket för att komma fram till det. Det finns också en stor blöt fläck på en av väggarna i vårt sovrum och vad det beror på vet man inte ännu. Antagligen ett trasigt rör. Pust.


I torsdags var det öppet hus på High School. Det var så bra ordnat och vi föräldrar fick gå runt i skolan och besöka alla klassrum och träffa alla lärare som ens barn har denna termin. Det häftigaste rummet var nog nedanstående där Hugo har Digital Media Production. Förutom detta läser han nu även följande ämnen;

- English - där han har en lärare som tidigare undervisat på SSIS i Saigon, en skola som Joannas barn gick på.
- Contemporary Issues - ett ämne som omfattar samhällskunskap, geografi mm.
- Indonesian Studies - en obligatorisk kurs som alla elever måste läsa i ett halvår någon gång under sin tid på High School.
- Spanish - där han har en lärare från Kanarieöarna. Tydligen rabblar man inte grammatik så som min generation gjorde när vi lärde oss språk. Tonvikten ligger istället på all lära sig många ord och prata. 
- Mathematics - Hugo läser den medelsvåra varianten eftersom den svåraste tydligen är onödigt svår.
- Physical Life Science - kemi, fysik, biologi, miljö samt geologi.
- PE and Health
- SLA, en lärarledd lektion man har varannan dag för eget arbete. Man kan då passa på att göra läxor till exempel. Då och då tar man här upp saker såsom studieteknik, mobbning och liknande.


I fredags spelade jag golf med Mari och Pamela ute på Permata Sentul. Den banan ligger högt och vanligtvis har man en tjusig utsikt över de södra delarna av Jakarta från flera hål. I fredags låg det dock ett tungt lock av smog över hela staden. Pamela bjöd senare in på eftermiddagsvin hemma hos sig med flera andra tjejer förutom oss golfare vilket var urtrevligt. Pamela är inte bara min golfkompis utan även mamma till en av Saras kompisar - Maureen. Tjejerna var dock inte med eftersom de hade en sleepover hemma hos Halle då.
Det var meningen att alla män skulle ansluta senare på kvällen, men eftersom det var fredag och att det dessutom regnade (för första gången på flera veckor) var trafiken vedervärdig så ingen dök upp i tid. Chrille kom hem vid 21-tiden först och åkte då direkt hem.


Idag lördag har vi varit på JIS nästan hela dagen. Chrille har anmält intresse att vara assisterande coach för tjejbasket denna termin och de hade sin första träning idag. Det var inte så många tjejer som dök upp tyvärr och det verkar som om man redan har tillräckligt med tränare varför han inte fick assistera så mycket idag. Sara verkar inte så pigg på att ha sin pappa som tränare heller så vi får väl se hur mycket han ska engagera sig i detta framöver.


De höll till i High Schools gympasal idag.


Hugo har nu fått veta att han ska vara med i Junior Varsity-laget och de spelade två matcher idag. Det var kanske i mesta laget att spela två matcher direkt efter varandra i denna hetta. Killarna var helt slut efteråt. De vann dock båda och Hugo verkar trivas jättebra i laget. De har en tränare som verkar tycka jättebra om honom vilket alltid är trevligt. Hugge fick spela nästan hela tiden och blev inte utbytt en gång under hela den andra matchen.


Hugo kom hem vid tvåtiden och tog ett snabbdopp för att kyla av sig. Det blev en snabblunch från McDonald´s innan han var tvungen att snabbt klä på sig och åka iväg på födelsedagsparty till Ruben. De skulle börja med att spela paintball så han kommer nog inte ha några som helst problem att somna ikväll.


Ikväll blir det middag för oss vuxna hemma hos Gitte och Kenneth.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar