tisdag 5 augusti 2014

Varmt i Jakan

Vi har haft några riktigt varma dagar här då det inte har regnat någonting. Många semestrande indonesier har nu återvänt till stan men inte alla och det märks fortfarande stor skillnad i trafiken. I fredags ville vi se filmen om Steve Jobs - den enda filmen på repertoaren som vi inte hade sett, och den visades bara i Kelapa Gading-mallen. Mallen ligger i nordöstra Jakarta - långt hemifrån, men det tog inte alls så lång stund att komma dit.


Chrille körde själv och vi parkerade dock på fel plats så vi fick gå en bra bit för att komma till bion. Shoppingcentrat var riktigt stort också och det var inte så lätt att hitta bland alla olika byggnader. Som tur var hade vi gott om tid och hann även med att äta middag på en japansk nudelrestaurang innan filmen. Vi tog några små burgare fyllda med fläskkött till förrätt. Det är inte många västerlänningar som bor i denna del av staden, så vi blev riktigt uttittade. Filmen var bra även om det verkar som om Jobs inte hade varit någon trevlig person.


I lördags spelade vi golf på vår hemmabana igen. Chrille piskade upp mig för andra gången denna vecka och var glad som en speleman.


På kvällen åkte vi till Menteng i norra Jakarta för att prova på Blue Elephant - en thailändsk restaurang som jag hade hört ska vara den bästa i stan. Vi åker sällan så långt för att gå ut och äta annars och passar på nu när det går att ta sig runt. Kenneth följde med och vi beställde in varsin meny. Det kom in många små rätter och allt var gott.


Sara hängde inte med eftersom hon var hos Catherine på en sleepover.


Hugo har äntligen en kompis på plats. De umgicks hela dagen igår och ska nog göra samma sak idag. Sara har fler kompisar på ingående vilket är bra. Idag ska vi dock in till stan en sväng för att hämta Hugos och Chrilles nya pass på ambassaden.
Jag spelade tennis med Pak Benny på JIS imorse och det kändes i hela kroppen må jag säga. Det är tungt att komma tillbaka efter ett långt sommaruppehåll. Min röda färg i ansiktet la sig inte förrän efter en timme eller så.

Vår hjälp Iyem har nu också återvänt efter sin semester och det är så skönt. Sophämtarna har också kommit tillbaka och igår hade de många illaluktande påsar att ta hand om. Sopor har en tendens att snabbt lukta illa i värmen. En veckas sopor i tropikerna luktar ännu sämre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar