torsdag 21 augusti 2014

Ny president

De fyra stolarna är lagade och på plats, soffan likaså.


Vissa nya saker som man tar hem passar så bra in på en gång. Det känns nästan som om de alltid har varit där. Vår nya soffa är en sådan möbel. Barnen höll nog med om detta så jag fick sällskap i köket när jag lagade mat på kvällen.


Idag har det varit lite oroligheter i stan. Landets författningsdomstol skulle nämligen presentera det slutgiltiga valresultatet. Den ene av de två presidentkandidaterna har vägrat att godkänna valresultatet och påstått att han har bevis för fusk med rösträkning samt köp av röster. Domstolen godkände dock inte hans anmälan och många är nu överlyckliga att den protesterande Prabowo inte gick och vann valet. Han är en gammal militär som misstänks för både det ena och det andra och vissa tycker att han har så mycket i bagaget att han inte ens borde ha fått ställa upp som presedentkandidat. Jokowi är Indonesiens nye president och alla hoppas nu att han främst ska städa upp landets korrupta system.


50.000 poliser och militärer var beredda på demonstrationer i stan och det var en hel del folk som hade samlats för att protestera. Åtta personer skadades under dagen och man fick till och med använda vattenkanoner och tårgas för att skingra folket. Chrille fick åka hem tidigt från jobbet för att undvika att hamna i något obehagligt på vägen hem. 

Han följde med mig till JIS då det var öppet hus på Middle School. Vi fick först träffa Saras nye hemklasslärare Mr Medina som hon även har i Science. I hemklassrummet samlas man varje dag direkt efter lunch och läser i en halvtimme. 

När Mr Medina sedan visade kvällen program trodde en av de närvarande papporna att det var barnens skoltider som presenterades. Han lät riktigt bekymrad för att hans son inte kunde komma till skolan förrän klockan 07:00 med skolbussen. Det är nog bara i Asien som föräldrar kan tänka sig att skoldagen kan börja klockan 05:40.


Vi fick sedan träffa Saras övriga lärare i the Choir Room. Vi cyklade hem sen och gladde åt oss åt att bo så nära skolan.


Hugos uttagningar till High Schools fotbollslag fortsätter fortfarande. De har haft träningar och uttagningar varje dag denna vecka. Han har inte haft några problem att somna på kvällarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar