fredag 1 augusti 2014

Besök, party och nu åter lugn och ro

Vi hade Renee och Big John på besök hos oss i fem dagar. De kom i fredags och då blev det givetvis utgång på Loewys tillsammans med några andra i telekombranchen. I lördags tänkte vi bowla men alla bowlingställen vi åkte till hade stängt. För gott dessutom såg det ut som. Vi åt en god italiensk brunch på Mulia på söndagen och hann med några drinkar på expathaket Eastern Promise i Kemang efteråt också. Där hade det regnat mycket under natten och det var fortfarande mycket vatten på vägen när vi kom dit sent på eftermiddagen.



Vi spelade Monopol med barnen efteråt.


I måndags inföll muslimernas största helgdag på året och de flesta tar semester i två veckor och åker hem till sina hembyar. Jakarta är tömt på folk och det är ett härligt flyt i trafiken på gatorna. 
Renee och Big John tillbringade måndagen med hennes familj som är från Jakarta. Renee hade med sig indonesisk festmat till oss som hennes mamma hade lagat. Hon tog bland annat med sig ris som kokas så länge i bananbladspaket att det får en gummikonsistens.


Vi fick smaka några goda grytor också och vi tyckte alla att Beef Rendang var allra godast.


Både måndag och tisdag var röda dagar här och vi hade ett litet sent inplanerat barbequeparty hemma hos oss på måndagskvällen. Som tur var fanns det affärer öppna på måndagen men ingen sålde tyvärr vin under den stora högtiden så vi fick hushålla med de få flaskor vi hade kvar hemma. Vi blev så glada när vi hittade några flaskor till av ett småsött vittvin jag hade råkat köpa för ett tag sedan som vi gjorde vinbål av.
Vi höll knappt på att komma till affären överhuvudtaget eftersom vi upptäckte vid 11-tiden att det var punka på bilen och taxi gick inte att få tag på. Vår snälle chauffär kom då som en räddande ängel och fixade punkan eftersom vi inte ens fick upp reservdäcket ur bilen. Vi handlade och blev klara med alla förberedelser precis innan gästerna kom. Jag hann knappt borsta håret. Vi invigde vår terass då vi serverade fördrinken där uppe och grillade under tiden. Tyvärr öppnade sig himlen och vi fick springa in. Det lilla tak som finns räckte i alla fall till att skydda grillen från regnet så att vi kunde grilla klart. Det blev mycket lyckat. Vi var totalt nio vuxna och tre barn. Killarna och barnen avslutade kvällen med bad i poolen.

Chrille har jobbat resten av veckan men kunnat ta det lite lugnare än vanligt. Vi käkade lunch tillsammans på Union vid Plaza Senayan i onsdags.



Efter lunchen åkte vi in till stan en sväng och Chrille släppte av oss i närheten av Pacific Place.


Barnen fick för första gången någonsin promenera i stan. Vi gick bort till outletaffärerna bland annat.


Igår blev det eftermiddagsgolf för mig och Chrille på Senayan-banan inne i stan. Den banan är inklämd mellan höghuset och ganska så häftig.


Man passerar bland annat hotell Mulia under rundan. Barnen fick då snällt bara vara hemma eftersom vi inte har haft någon chaffis denna vecka och Chrille har kört själv. Vi hade en trevlig eftermiddag och gick på bio och såg Möbius med barnen efteråt. De förstod ingenting av filmen men vi vuxna tyckte att den var riktigt bra. Speciellt den franske skådisen - Janne Trädgård (kanske kusin till Janne Gardin) var bra i sin roll.


Idag fredag väntar jag på att AC-teknikerna ska komma. AC:n i vårt sovrum har varit trasig i några dagar och jag har med ljus och lykta försökt att få tag på en reparatör som arbetar. Igår kom två killar och konstaterade att rörinstallationen på taket är felaktigt gjord - vatten kommer tydligen in i AC-kompressorn. De har lovat att komma tillbaka med rätt rör idag men har i skrivande stund inte hittat hit ännu. Pust.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar