lördag 9 augusti 2014

Bali igen

Igår - på vår fjortonde bröllopsdag, tog vi ett morgonflyg till Bali. På bilden nedan sticker en av Javas vulkaner upp genom molnen.


Det är kanske den nionde eller tionde gången i ordningen vi är på Bali. Det är alltid lika härligt att närma sig ön och se hela fina Nusa Dua-halvön från luften.


Vi bor i Nusa Dua igen. På hotell Ayodya som ligger precis vid den fina stranden. Barnen njuter av den stora lobbyn vid incheckningen.


Hotellet är kanske inte riktigt femstjärnigt som man själva hävdar, men helt OK. Det har några år på nacken och det kanske är främst det som drar ner betyget. Det och att det inte är en separat dusch utan att man måste ner i ett badkar för att duscha. Frukosten är jättebra. Poolområdet också. Vi bokade våra rum i sista minuten och fick ett jättebra pris - vi har därför kanske fått de sämsta rummen på stället - i markplan med full insyn och vi har en väl använd gångväg utanför balkongen. Men utsikten är det inget fel på. Och pool- och strandområdet är fantastiskt stort och fint.


Vi kom fram till hotellet lagom till lunch och firade vår bröllopsdag genom att ta in lite vin till maten. Skål darling!


På kvällen tog vi en taxi in till Kuta och Hugos favoritrestaurang Club Havana. Deras Burger from Hell med bland annat jalepenos på går inte av för hackor och givetvis var det det som killarna åt. All mat där är bra och jag åt en urgod fiskrätt. Vi promenerade en bit genom Kutas små gränder efteråt och såg fler trevliga restauranger på vägen.



Jag har i veckan annars lämnat in våra nya resväskor på lagning. Jag köpte dem nyligen och tre av väskorna är redan trasiga på sju ställen... suck! Våra tidigare resväskor i samma märke - American Tourister, höll säkert i tio år. Man undrar ju om det är kopior som man säljer i de indonesiska affärerena.


Många i min tennisgrupp har åter landat i Jakarta och vi spelade i onsdags på JIS för första gången. Så kul att ses igen!


Idag ska familjen surfa eventuellt och imorgon vill man ge sig ut på en canyoning-tur. Jag hoppar nog båda grejorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar