onsdag 12 januari 2011

Nya kompisar

Dagen borjade pa Immigration office da vi maste ordna vart uppehallstillstand. Kaos - hundratals indonesier som skulle ansoka om pass och nagra vilsna utlanningar som vi trangdes i icke-luftkonditionerade lokaler. Inga skyltar, inget kosystem som man kunde begripa sig pa men till slut blev vi upphamtade av en tjansteman som ropade Mr Anders och guidade oss in i ratt rum. Vi fick ta kort mot en rod bakgrund och skriva pa en massa papper. Aven Hugo och Sara fick ova sin namnteckning. Sara som egentligen skulle ha borjat skolan idag och Hugo fick ledigt. Hugge som hade gjort sin forsta mattelaxa pa engelska och allt. Med inches, pounds och gallons.


Sen akte vi och tittade pa vara favorithus fran igar sa ocksa Chrille och Hugo fick se dem.
Barnens favorithus ar det nedan. Detta pga av inomhusdammen med guldfiskar.
Detta blir det dock inte beroende pa uteplatsen som visades i gardagens inlagg (10 m hoga murar runt poolen).


Mitt och Chrilles favvo ar nog detta:


Det ar ganska nytt och frascht och sovrummen ar fina. Enda minuset ar att uteplatsen ar liten. Ingen grasmatta men fin pool. Pa fredag ska jag titta pa fler hus. Sen maste vi snart bestamma oss da de forsta gasterna kommer inom kort.


Pa eftermiddagen var vi och halsade pa Matilda och hennes familj som bor har sedan ett halvar tillbaka. En svenska flicka som gar i den klass som Sara ska borja i och som ska bli hennes buddy. De kommer aven att sitta bredvid varandra i klassrummet. Sara kanner sig trygg infor sin forsta skoldag imorgon.
Vi traffade aven en annan svensk familj dar. De hade ocksa bott har i 6 manader. Kul med lite nya kompisar!

2 kommentarer:

  1. stora hus ni hittar dom verkar as lyxiga kul med nya svenskar som kompisar.

    SvaraRadera
  2. Hej Gustav - ja, husen ar hur stora som helst. Ett hus vi var inne i var som en kyrka. Det ekade och var riktigt laskigt. Bara Chrille gillade det. Imorgon ska jag titta pa flera.

    Hugo och Sara langtar efter dig och Klara!
    Kram,
    Monika

    SvaraRadera