fredag 10 januari 2014

Birgitta och Fredrik

... AKA Figgan och Fredde är här och hälsar på just nu. De landade ganska så sent i tisdags och onsdagen blev därför en vilodag från golfen för deras del. Vi åkte istället till PIM där vi förutom att äta lunch på Union även hann med en massa shopping. Fredde köpte både kalsonger och skjortor på en kvart innan han skulle till driving rangen och slå. Birgitta hann på en timme innan lunch köpa skor, klänning, jacka och en kjol. Det blev ännu mer shopping för hennes del efter lunchen och hon var så nöjd med alla sina inköp.


Det fullkomligt öste ner hela onsdagen så det hade ändå inte gått att spela golf då. Igår var vädret strålande vackert igen. Man fick nästan en försommarkänsla med det fina ljuset och blåa himlen. Birgitta och Fredde spelade så golf på Senayan Golf Club - en bana som ligger inklämd mellan skyskraporna mitt i staden.


Barnen har bara haft lajbans flera dagar i rad nu och njuter fortfarande av sin ledighet. De har umgåtts med kompisar, varit på bio och haft flera sleepovers. Igår åkte vi ut en sväng eftersom Hugo ville se om han nu äntligen kunde köpa sin PS4. Den släpptes i Indonesien igår och vi kunde ha köpt konsolen då, men affärena hade ännu inte fått in några spel för rätt region. Vi avvaktade därför för att slippa strul. Vi åkte både till Senayan City och Gandaria Mall och satt därför i bilen halva eftermiddagen. Trafiken var verkligen för vidrig igår.


På kvällen blev det middag hemma för alla utom Hugo och mig. Hugo var på bio och jag fastade.


Idag spelar Birgitta och Fredde golf igen. De åkte till Emeralda som ligger några mil söder om Jakarta. Vädret är jättefint idag också. Jag har nu på morgonen varit på yoga och handlat. Jag åkte bland annat förbi det lilla postkontoret i Kemang som numera är rivet och ersatt med ett provisoriskt kontor i princip helt utomhus. Man har satt upp en presenning i alla fall eftersom det ju regnar en hel del så här års.


Jag passade även på att köpa lite blommor....


..och hittade även en korv som jag misstänkte kunde påminna om falukorv. Och det gjorde den! Barnen fick den till lunch idag.


Igår - den 9 januari, var det tre år sedan vi landade i Jakarta för första gången. Vi ska ut och fira detta med middag på hotell Kristal ikväll. Vi har av någon anledning alltid firat på fel dag - på den 10 januari istället för på den 9/1. Det kan bero på att jag inte började skriva denna blogg förrän den 10 januari och att det datumet har fastat i huvudet av den anledningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar