onsdag 31 augusti 2011

Jakangäng

Vi har hängt en del med vårt lilla Jakangäng de senaste dagarna. I måndags träffade vi Gunillas, Lindas och Marias familjer i Marias compound. Vi spelade tennis och badade i poolen efteråt. Det blev spel med barnen, men även en tuff dammatch och en med mixade par.



Vi klämde sedan in oss i två bilar och åkte till Ranch Market för att äta lunch. Eftersom det är storhelg är många chaufförer lediga. Logistiken blir därför inte lika enkel som vanligt. Ingen av oss har hunnit skaffa indonesiskt körkort heller.


Jag åt en lustig sushi - med riset i botten och sashimi ovanpå.



Chrilles stora upphandlingsprojekt - som han jobbat med hela sommaren, blev klart nu i veckan. För att fira detta bjöd Chrilles chef på middag på måndagskvällen. Vi var på Paulaner, en bayerskinspirerad krog, där servitörerna hade lederhosen. Det bjöds på god centraleuropeisk mat och vi fick en massa gott kallskuret till förrätt. Sedan åt jag oxrullader med spätzle och Chrille tog deras berömda schnitzel. Det smakade som hemma.

Det enda lustiga var bordplaceringen. De flesta som var med på kvällen var indier så damerna hamnade vid ett bord och herrarna vid ett annat. Chrille och Fred - hans franske kollega, satte sig dock vid dambordet. Freds franska mamma som är här på besök nu, fick hänga med och satt och rynkade på näsan åt alltihop.



Igår hittade jag en liten död fågel i vår fiskdamm.


Jag vet inte om han kanske hade försökt sig på att fånga en av våra guldfiskar som börjar bli ganska så stora nu. Fiskarna verkade i alla vara vettskrämda. De vågade inte simma upp till ytan och äta när jag matade dem. De brukar vara så ivriga annars.


Sedan åkte vi samt Gunilla, Linda och Gitte med familjer iväg till Waterboom - en vattenpark som ligger en bit från oss. Det är väldigt lugnt i trafiken just nu så det gäller att passa på och åka omkring.


Parken var fin med mycket grönska. Enligt barnen fanns det dock bara två rutschkanor som var någorlunda kul att åka i. Vi har nu testat tre vattenparker här. Får se om nästa är bättre.





På kvällen skulle vi gå på restaurang La Hacienda, men på grund av att det var helgafton stängde de redan vid 19:00. Det fick bli middag på nedanstående amerikanska place istället.



Burgarna var amerikansk size också. Hugo orkade inte ens äta upp en halv. Men det kanske berodde på att han fick fattiga riddare till mellis.


Idag börjar den muslimska helgen Eid al-fitr. Ramadan är äntligen över för folket. Helgen börjar efter det att nymånen siktats den första dagen i den tionde månaden som följer efter ramadan. Helgen skulle enligt plan ha börjat igår, men eftersom imamerna i Saudiarabien inte såg någon måne flyttades den första helgdagen till idag istället. Det innebär även att barnen får en dags extra ledighet. Skola är det först på fredag.

Det är år 1432 enligt den muslimska tidsräkningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar