lördag 31 december 2011

Inför nyåret

Igår var det middag med show och bingo på hotellet. Som en uppvärmning inför kvällens övningar.
Barnen var uppe på scenen i flera omgångar.


Nu väntar skumpa och buffe.

fredag 30 december 2011

Pingisturnering idag igen

Så har snart ännu en härlig dag gått. Idag var alla kvar hemma på hotellet. När man är så många som vi är finns det alltid något att göra, alltid någon att prata med. I förmiddags var det promenad i poolen som går runt hela området. Några av oss försökte få ner kokosnötter.

 


Jag simmade mina 1000 meter i ena änden av poolen och såg då denna fantastiska näckros.


Inte många av oss orkade med promenaden bort till restaurangerna vid lunchtid.


Det är så mysigt med dessa små restauranger i sanden. Och maten är - som alltid i Thailand, kanongod.


Tjejerna spelade yatzy på eftermiddagen.


Killarna badade mest.


Erik höll även idag i pingisturneringen. Det hela var mycket proffsigt med lottning om vem som skulle få möta vem.


Trots handikappsystem åkte både jag och Sara ut i första omgången. Sara fick då möta Martin och jag Chrille tyvärr.


Publiken var engagerad.

Axel, Hugo och Chrille var alla i final då alla fick möta alla. Hugo vann på poängskillnad till slut.

Pingisturnering och Bamse

Eftersom det tydligen går elva timmar mellan ebb och flod blir promenaden bort till restaurangerna lite olika från gång till gång. Igår vid lunchtid var det djupare än vanligt.




'We made it!', tycks grabbarna Engström tycka.


Sen var det tuff pingisturnering på eftermiddagen. Hugo fick möta Erik i finalen och hade en matchboll, men Jerka vann till slut.


Sara åkte ut mot brorsan i kvarten, men får komma igen idag då det vankas en ny och större turnering.


På kvällen åkte Edinarna, Martin och vi in till Surin beach. Vi träffade Bamse på restaurang Taste som har en svensk kock. Det blev en mycket trevlig kväll.


Bästisarna Chrille och Bärsan delade på en grillbricka och blev så här glada när maten kom in.

torsdag 29 december 2011

Golf igen och nattdopp

Igår lämnade vi Imperial Adamas Beach Resort igen.


Och våra små trötta barn som bara ville softa med sina kusiner.


Vi tog då en tur till Laguna Beach och golfbanan där.


Chrille och Fredde spelade sådär. De slog oftast fler bollar än en per hål. Birgitta gjorde en birdie och jag, som kom in på 35 pinnar, vann.


Middag på Nai Yang-stranden igår igen. Alla hängde på förutom Kattis som var magsjuk och Loisan som var hemma med ofantligt myggbitna barn.





Jag och barnen gick ensamna hem längs den mörka stranden. Tidvattnet hade då ännu inte hunnit stiga för mycket. Fredde, Birgitta och Helena tog taxi hem. Papporna och Erik - som stannade till på en bar på vägen, var tvungna att ta av sig kläderna och simma en bit. Bärsans två telefoner var då i tryggt förvar hemma denna gång.


Väl hemma blev det ett kvällsdopp i poolen.





Och Coca-Cola i baren efteråt. Vissa hade bara underbyxorna på i det läget.

onsdag 28 december 2011

Patong

Igår kväll åkte vi in till Patong. Vi var alla lite möra och kände egentligen för att stanna hemma och softa en kväll. Men barnen blev överlyckliga över köttbullarna på Karlsson's restaurang. Det var det godaste de ätit på länge, länge.



Efteråt stog shopping på programmet, men vi hittade inget särskilt vi ville ha.



Barnen tyckte i alla fall att underhållningen på Hard Rock verkade kul. Först såg de dansande tjejer i vita små bikinis och sen en kille som uppträdde som Tina Turner.


tisdag 27 december 2011

Golfdag

Medan de andra fortsatte att vila sig vid poolen och på stranden åkte Birgitta, Chrille och jag ut och spelade golf på Loch Palm Golf Club.


Eftersom det utlovades mycket vatten på banan var det bäst att göra ett stopp i bollshoppen först.


Det visade sig vara ett klokt beslut då många av våra kulor hamnade i vattnet.


Banan var mycket fin.


Chrille spelade sin bästa golf på länge och kom in på 81 slag, Birgitta sänkte en boll från 80 meter och jag gjorde en birdie.

På kvällen tog vi en taxi bort till restaurangerna på Nai Yang-stranden. Det tar lika lång tid att komma fram med taxi som att promenera längs stranden eftersom man måste köra runt på något konstigt sätt. Ingen var dock sugen på att gå efter gårdagens äventyr. Ingen ville riskera att behöva bada på vägen. Sara och Klara köpte blinkande diadem.


Bärsan skötte matbeställningen igår. Han funderade länge på vad han skulle beställa till efterrätt och slog till på nummer 222 i menyn: skalad banan.


Vi hann med några drinkar i hotellbaren också, Chrille 'lånade' därefter en golfbil så att Bärsan fick skjuts hem. Bilen parkerades sedan bekvämt utanför Bärsans dörr.

måndag 26 december 2011

Juldagen

Vi har haft ännu en skön dag vid poolen. Barnen är igång nonstop och leker med kusinerna. Stannar endast till för att fylla på med energi. Sara käkade kitkat och Hugo drack ett antal banana milkshakes igår.


Storkusinerna är med och leker de också. Igår spelade de bland annat basket med de mindre vilket uppskattades väldigt mycket.


Klara och Sara.


Hugge badade med tröjan på eftersom han hade bränt sig lite på axlarna.


Chrille och Birgitta spelade golf, men kom sedan hem lagom till eftermiddagspärlan.

På kvällen gick vi en promenad norrut längs stranden bort till restaurangerna. Då var det fortfarande lågvatten och där man är tvungen att vada över en liten flod var vattnet bara ankeldjupt.


Vi åt en god middag på restaurang MamaMia. Pär, som skulle ansluta bara en timme senare, hade inte samma tur då vattnet hade hunnit stiga till brösthöjd och kom aldrig fram till oss. Vi blev lite oroliga och skickade en löpare - Chrille, som trodde han skulle bli nedslagen av fem killar som plötsligt kom emot honom i mörkret. Han kom springande tillbaka och vi tog sen en taxi hem för säkerhets skull.


Barnen skickade också upp ljuslyktor och var noga med att önska sig något innan.