måndag 12 december 2011

Svenskt julbord

Vi var på svensk julbord i helgen! Jessica och Ola bjöd på genomgående egenimporterad svensk mat. Vi fick prinskorv, sill, lax med gravlaxssås, julskinka, köttbullar, julskum, godisbilar som såg ut som granar, Janssons frestelse, knäck, romerska bågar, skagenost, räkor, västerbottenost och ett fantastiskt gott julbröd. Med snarre till. Det var otroligt gott.


Barnen hade annars två baseballmatcher var i helgen. Varsin match på fredagskvällen, en på lördagen och den fjärde på söndagen. Saras gäng vann båda sina matcher.


Sara blev i fredags också utnämnd till matchens spelare och fick med sig en boll hem. Hon hade lyckats träffa bollen så bra att tre man kunde springa in och laget fick tre poäng.



Hugges söndagsmatch fick avbrytas flera gånger på grund av regn. När det började åska var man tvungen att avsluta helt.


Hugo var på ett fantastisk party i lördags också. Det var tre tjejer som hade födelsedagsparty på Waterbom - en vattenpark med rutschkanor som de hade abonnerat. De hade också hyrt en buss så alla åkte dit gemensamt. De hade haft så kul. Vår chaffis hämtade upp Hugo och Jonathan som vi hade lovat att köra hem efter partyt. Det gick dock inte då det var översvämning i området där han bor och bilar kom överhuvudtaget inte fram. Båda grabbarna kom hem till Ola och Jessica istället - de hade nästan tappat rösten och var hungriga som vargar. De hade väl inte haft tid att äta.

Idag regnar det friskt också. På förmiddagarna brukar det vara jättevackert men fruktansvärt hett väder. Sen kommer regnet och åskan vid tvåtiden.


Jag har idag köpt nya krukor och blommor till fiskdammen. Näckrosorna som jag hade tidigare verkade inte trivas.


Ikväll är det terminens sista bokklubbsträff. Vi har tills idag läst min bok om den nya ekonomiska överklassen i Sverige. Det ska bli spännande att se vilket betyg denna bok får.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar