torsdag 8 december 2011

Lucia i skolan

Klockan 07:00 var det samling i lärarrummet på Pondok Indah Elementary School. Vi hade vårt luciatåg i skolan några dagar för tidigt eftersom det var stor samling i aulan idag.


Vi fick ihop ett helt gäng stjärngossar.


Nästan alla svenska barn i Elementary School var med. Hugge stöttade och representerade Middle School också. Vi hade hjälp av några norska flickor också - bland annat Lieve och Julie nedan.


Sara fick vara Lucia. Egentligen skulle vi ha två Lucior, men Amelia blev tyvärr magsjuk.

*

Luciatåget var så fint! Jag och några mammor till ställde också upp och lussade. Lucialinnen fick vi sy upp här, morfar hade med sig stjärngossestruten till Vietnam och som tur var hade jag med Luciakrona och tärnljus hemifrån.

Det var så härligt att vi fick ihop detta Luciatåg och kunde dela med oss av våra traditioner. Mammor från andra länder är nämligen så aktiva och engagerade i skolan, medan nordenfolket inte gör så mycket väsen av sig.

*

Linda Otterstedt är vår hovfotograf här. Hon är ett proffs och har tagit de fantastiskt fina bilderna märkta med *.

*

Veronica, Oscars mamma, hade förbrett material om Lucia som Sara och Oscar presenterade för sin klass efter Luciatåget i aulan.



Vi bjöd på pepparkakor, lussebullar och Coca-Cola i brist på julmust.


Det var en mycket lyckad morgon. Nu ska vi ha nästa Luciatåg med svenska ambassaden den 14/12. Den 13/12 ska japanerna ha något viktigt firande så svenska representationen fick skjuta på sitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar