onsdag 14 december 2011

Luciaförberedelser

I eftermiddag ska Saras klass åka på utflykt till ett barnhem. De har förberett presenter till barnen. Sara har köpt böcker till två flickor. Igår hade de därför pyssel i skolan och slog in alla paket inför dagens resa.



Som alltid hade man bullat upp med goda snacks till barnen. Igår med jultema.




Sara kan tyvärr inte följa med till barnhemmet då detta krockar med ambassadens Luciatåg.


Igår kväll hade vi därför Luciarepetition på svenska ambassaden. Vi satt i hysteriska bilköer både på vägen dit och hem berorende på att det var ett fasligt oväder samt att man hade stängt av två filer på Jalan Antasari - en huvudgata i södra Jakarta. Man bygger en så kallad flyover och montage pågår för fullt. Det känns lite läskigt att köra där just nu. Det rasar ju broar lite titt som tätt här i Indonesien. För några veckor sedan rasade en stor bro på Borneo och i helgen en bro till i norra Jakarta. Den bron byggs just nu och när man skulle montera balkar så föll dessa som dominobrickor....


Alla de nordiska ambassaderna finns i en och samma kontorsbyggnad mitt i stan. Den svenska ambassadrisen hade bullat upp med lussebullar och pizza. Hon är en mycket färgstark dam så repetitionen var en kul upplevelse för alla.

Man väntar 500-600 gäster idag. Det känns lite pirrigt. Jag ska också gå med i tåget då man behöver folk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar