fredag 30 maj 2014

Fakes Fridays

Det har varit en vecka fylld med lediga dagar. Det var Muhammed flygare i tisdags och Kristi dito i torsdags. Både måndag och onsdag blev således Fake Fridays med allt vad det innebär. Barnen har flängt omkring och knappt varit hemma. Det hade annars varit ett bra tillfälle att lämna stan och få en minisemester, men barnen vägrade att åka någonstans. Hugos bästis flyttar nu från Jakarta och killarna vill hänga med sitt gäng. De har varit på poolpartyn, sett flera filmer, spelat xBox och varit ute och käkat.

Sara hade också flera partyn att gå på så det blev till att stanna i Jakan. Förra helgen hade hon och Maureen sitt födelsedagsparty också.


De började med poolhäng hemma hos Maureen.


Det blev mycket bad och lekar i poolen.


De käkade pizza och fick en jättefin tårta till efterrätt.



Maureens mamma Pamela är en duktig fotograf och hon hade tagit kortet som hamnade på tårtan. Jag beställde en Devil´s chocolate cake på Harvest, men tyvärr gick det inte att skära igenom den ätbara bilden.


Festen fortsatte sedan med en övernattning hemma hos oss och då var bara tjejgänget inbjudet.


24 timmar senare var tjejerna redo för att gå på nästa fest då de skulle till Sashas farewell-party eftersom han också flyttar härifrån nu.


Vi har annars njutit att de lediga dagarna och varit ute och ätit flera gånger. Bland annat på Johnny Rockets eftersom det vid det tillfället var Hugos tur att bestämma restaurang. Han beställde där även in en avocado-shake som var riktigt god. Enda nackdelen med att gå på det stället är att man på menyn redovisar kaloriinnehållet i maten. Jag vågade därför varken beställa in hamburgare eller milkshake eftersom det nästan skulle motsvara två dagars mat.


Boel är i Jakarta och hälsar på då hennes dotter går ut JIS. Birgitta, Boel, Isabelle, Torill och jag träffades därför hemma hos mig i måndags och var sedan ute och åt på den franska restaurangen Le Quartier som ligger i Kebayoran Baru - bara ett stenkast hemifrån.


Det blev en väldigt trevlig kväll men mycket snack och god mat.


Chrille, Hugo och jag var tillbaka på samma ställe redan dagen därpå och då åt vi hamburgare allihopa eftersom de ska vara extra goda just där. De var mycket fina och hamnade lätt på Hugos topp-tio-lista över bra hamburgare.


Det blev tjejutgång även i onsdags - nästa Fake Friday, då Birgitta, Boel och jag började med vin på Kristal och fortsatte sedan till Kemang och såg en hypnosshow. Hypnotisören bjöd upp frivilliga från publiken och sålde in detta så bra att både Birgitta och jag hamnade på scenen. Man sjönk snabbt ner i en dvala som påminnede om den man hamnar i precis innan man somnar, men man var helt medveten om allt som hände runtomkring. Jag och flera andra blev avplockade från scenenen efter en stund eftersom vi vaknade upp ur detta tillstånd lite för lätt. Andra spelade över. De kände arrangören och ville väl att hypnotisören skulle lyckas. Vår summering av kvällen var att det nog mest är båg det här man ser på TV. Vi gick till en ny skybar mittemot Kem Chicks och drack rosevin efteråt. Lite pömsiga dock efter hypnosövningarna.


Idag fredag har vi spelat vår sista fredagsrunda för säsongen. Mari, Birgitta och jag var ute på den fina Riversidebanan och hade en riktigt härlig förmiddag. Vi hinner dock spela tillsammans en gång till eftersom vi ska vara med på BWA:s tävling nästa onsdag.



Jag såg dessa exotiska drickor i ett av vattenhålen på banan. Det är ju för fantastiskt vilka smaker man kan sätta på drycker i Asien.


Jag har hunnit med lite shopping i veckan också - köpt sådant som ska med hem till Svedala. Jag har även börjat packa eftersom det är en hel del aktiviter inplanerade nästa vecka. 

fredag 23 maj 2014

Lillsyrran 40

Idag fyller min kära lillasyster Joanna 40 år. Hon känner sig tydligen gammal vilket måste innebära att jag borde känna mig ännu äldre...


Stort grattis i alla fall! Vi får fira dig när vi kommer hem om två veckor. Puss & kram

Grade 8 Celebrations

Regnsäsongen här vägrar ge med sig. Det regnar fortfarande varje dag. På förmiddagarna är det oftast strålande solsken som på bilden nedan som jag tog igår när jag fick skjuts in till stan med Chrille på morgonen. Man ser här ut mot SCBD-området där shoppingcentrat Pacific Place och börsen ligger.


På eftermiddagarna börjar det att mulna på och ofta är det världens åskoväder också. Det öste ner så mycket igår att jag undrade om det skulle bli översvämning inomhus eftersom poolen ligger i samma nivå som golvet i köket och vardagsrummet.


I morse var det strålande solsken igen så Birgitta, Johanna och jag var ute och spelade golf på Senayan-banan som ligger mitt i stan. Det är ganska så häftigt att spela golf bland skyskrapor även om banan är smal som tusan. Ingen av oss spelade särskilt bra, men på något konstigt sätt lyckades jag ändå vinna stort över Birgitta. Och Johanna bjöd sen på lunch. Mycket trevligt var det i alla fall.


Chrille spelade golf idag han också eftersom en leverantör hade ordnat en avskedsturnering för Chrilles chef som ska flytta från Indonesien. Chrille kom hem med fina priser eftersom han hade bäst bruttoresultat.


På kvällen var vi föräldrar inbjudna till JIS eftersom man skulle fira att ens åttondeklassare nu lämnar Middle School och går över till High School efter sommaren. PTA hade ordnat med mingel och buffé.


Hugo hängde med sina kompisar.


Vissa hade klätt upp sig mer än andra.


Sen var det samling vid Bali-scenen. 200 elever i åttan och deras föräldrar fick alla plats.


Vivian - en jätteduktig tjej, spelade och sjöng så fint. Hon hade valt en otroligt fin men så sorglig sång - Troye Sivans 'The Fault in Our Stars'.


Sen var det bildspel. Alla hade skickat in bilder på sig själva innan och så här såg Hugos bilder ut.


Efter bildspelet fick vi förädrar gå hem medan åttorna fortsatte firandet med en skoldans. Sara har idag varit på födelsedagsfest. Imorgon ska hon och Maureen ha sin gemensamma födelsedagsfest. Partyt ska hållas hemma hos Maureen men sleepovern efteråt blir hemma hos oss.

torsdag 22 maj 2014

Tennislunch

Hugos lilla bebis vaknade och skrek en gång i timmen under hela natten så Hugo fick verkligen känna på hur det är att ha en riktig bebis.


Igår var det tennislunch med min underbara Pondok Indah-grupp hemma hos peruanska Joyce. Vi sa då också hej då till Isaura som nu ska flytta till USA.


Det bjöds på helstekt gris - något som både de från sydamerika och  Filippinerna älskar. Speciellt det knapriga skinnet gillar de.


Det är bara Tuty som inte äter gris i vår grupp och hon hade beställt Nasi Tumpeng till allihopa. Det är en indonesisk festmåltid med en massa små rätter arrangerade runt ett gult ristorn. Enligt tradition ska värden först servera den äldste eller den finaste personen i sällskapet.


Isaura fick en minnestavla och en kaffemugg med bilder av oss alla på. Till och med våra två ballboys var med på bilderna.


Det tas alltid många bilder på dessa tillställningar. Det blev även lite dans till mestadels sydamerikansk musik igår.


Hugo och jag har varit ute och shoppat finkläder som han ska ha på fredag då åttorna ska ha en ceremoni för att fira att de nu slutar Middle School och går över till High School. Många köper riktigt fina kostymbyxor, men Hugo valde att köpa ett par mörkblåa chinos istället och ett par nya skor.
Vi föräldrar är också inbjudna och jag har skickat in två bilder på Hugo till ett bildspel som håller på att förberedas. En bebisbild skulle skickas in och en nytagen sådan.

måndag 19 maj 2014

Elektronisk bebis

I fredags kom våra två gäster från ISKL - International School of Kuala Lumpur. Vi hämtade upp amerikanskorna Cami och Nina på JIS eftersom de hade åkt direkt från flygplatsen till skolan för att spela sina första matcher.
Det blev inte middag hemma eftersom tjejerna gärna ville träffa sina gamla och nya kompisar på Amigos i Kemang. Vi hade fått strikta order om att inte låta dem gå ut själva så Chrille och jag följde med men fick sitta på behörigt avstånd för att inte störa ungdomarna. Allt enligt Saras önskemål som också var med och umgicks med de stora tjejerna i åttan.


På lördagen fortsatte touch rugby-turneringen. Sara spelade i JIS A-lag och de kom trea i sitt gruppspel. Vann gjorde tjejerna från Manilla som också hade rest hit.


Precis när jag kom och skulle titta på matcherna började det att åska så alla fick gå av planen omedelbart.



Det blev sångtävling på läktarna istället och flera ungdomar sjöng imponerande bra.


Saras lag nedan. På lördagskvällen ville tjejerna gå ut igen och då följde en annan mamma med och vaktade dem när dem var på Lippo Mall. Vi hade nämligen en middag hemma med Gitte och Kenneth. Tjejerna lovade att komma hem i tid så de skulle vara hemma när deras tränare ringde och kontrollerade att de var tillsammans med värdfamiljen. De var inte hemma i tid till det telefonsamtalet och jag fick förklara mig för deras tränare. Som tur var hade jag ringt och stämt av med deras föräldrar om det var OK att låta dem gå ut.


Igår kväll var vi och såg Godzilla - en skrämmande dålig rulle. Nästan lika usel som den nya Spindelmannenfilmen som vi såg för någon helg sedan.

Idag hade Hugo en bebis med sig hem från skolan. Det är en elektronisk bebis som skriker när den inte är nöjd - dygnet runt. Hugo ska nu ta hand om lilla Shaniqua under det kommande dygnet.


Precis som med en riktig bebis ska man mata den och byta blöja på den med jämna mellanrum. Detta är det så kallade Grade 8 Baby Project som ska ha avskräckande effekt på ungdomarna så de inte skaffar barn för tidigt. Vi föräldrar har uppmanats att inte hjälpa till att ta hand om bebisen.


På ryggen finns det en display som talar om hur bebisen mår. Hugos bebis fick en basketboll i skallen efter skolan så hon mår egentligen inte så bra och lampan för abuse lyser.... Han är rädd att han ska få ett F i betyg nu.


I den displayen stoppar man också in nycklarna som då ska motsvara blöjbyte, rapning och matning.


Hugo ska även dokumentera allt. Bebisen har varit väldigt snäll nu hela eftermiddagen och kvällen. Vi börjar oroa oss att den kommer att skrika mer i natt.


Sara fick vara barnvakt när Hugo duschade. Hon tycker detta är mycket roligare än vad brorsan tycker.

torsdag 15 maj 2014

Tennistävling

Idag har det varit helgdag här i landet eftersom man firar Waisak, Buddhas födelsedag eller Buddhas dag som dagen också kallas. Jag var uppe med tuppen eftersom det skulle spelas tennistävling i Kemang med damgänget därifrån. Mitt Pondok Indah-lag hade laddat i veckor inför dagens övningar.


Man skulle ha kläder i sitt lands färger på sig men det var inte alla som hade uppmärksammat detta. Vi spelade fyra dubbelmatcher var - åtta game i varje match med partnerbyte efter fyra. Alla poäng delades ut individuellt. Varje vunnet game var ett poäng och vann man alla game i en match fick man alltså maximala åtta poäng. Jag slutade på totalt 19 poäng (2, 4, 6, 7 poäng i respektive match) och var väldigt nöjd med min insats. De som vann hade 22 poäng. Jag har inte sett hela resultatlistan ännu, men vet att jag inte kom sist i alla fall vilket jag hade befarat. Damerna i Kemang var alla mycket duktiga.


Vi spelade mellan klockan 08:00-12:00 och solen stod högt på himlen hela tiden. Det var så varmt att en av våra tjejer nästan tuppade av och kunde inte spela sin sista match. Precis när sedan sista matchen var klar började det att regna. En sådan tur i alla fall! Jag följde då med en annan Monika hem och duschade där eftersom vi skulle fortsätta med en gemensam lunch. Den tyska Monika bodde i en fantastisk våning och vi såg hela åskovädret på mycket nära håll. 


Lunchen var hemma hos Christine - en av Kemangdamerna, och det var också en hej då-lunch för två av dem som nu skulle flytta härifrån.


Som vanligt i tennissammanhang här i Jakan så var det knytkalas. Jag hade med mig köttbullar eftersom man skulle ta med fingerfood. Vi var rejält hungriga efter all tennis och både åt och drack mycket. Senare blev det både tal och tacktal samt dans. En av damerna - som nog hade druckit lite för mycket mousserande vin, dominerade fullständigt på dansgolvet. Och då var klockan bara tre på eftermiddagen. Så härligt!


Nu på kvällen har vi varit och ätit middag på restaurang Monolog på PIM3. På vägen hem fick vi reda på att den inte är någon skola för barnen imorgon. JIS har ju haft polisen på sig efter den trista pedofilskandalen och nu är det tydligen någon vajsing med personalens visum och arbetstillstånd. Tänk om de stänger skolan för gott!? 
Mamman till den utsatte pojken har stämt JIS på tolv miljoner US-dollar. Om hon vinner målet och får pengarna får tydligen hennes advokat hela 80% av beloppet. Han måste ju ha pengar att betala av polisen och domstolarna..... man undrar också om det är han som betalar för demonstrationerna utanför skolan som fortfarande hålls var och varannan dag. Mina barn är glada för den lediga dagen i alla fall.


I veckan har jag bland annat varit på jättetrevlig födelsedagslunch hemma hos Gitte. Hon hade bjudit in säkert 20 tjejer och vi fick urgod mat. I tisdags åkte Mari, Isabelle, Nina och jag ut till Mangga Dua och shoppade. Jag hade beställningar hemifrån och det är så svårt att köpa något till någon annan. Men som tur finns WhatsApp och man kan skicka bilder och få ett ja eller nej på en gång. Jag fotade en hel del väskor.



... och klockor. Jag köpte nästan ingenting till mig själv denna gång, men betade av flera jubilarer som ska firas när vi kommer hem i sommar. Hoppas alla blir nöjda.


I helgen ska vi vara värdfamilj för två flickor från en internationell skola i Kuala Lumpur. De är här på en touch rugby-turnering. Sara har också börjat spela touch rugby och lyckats komma med i skollaget så hon ska också vara med och spela i helgen. Det blir ingen fredagsgolf för mig imorgon eftersom jag måste förbereda inför tjejernas ankomst. Den ena är väldigt allergisk mot flera saker så jag måste ge mig ut och leta efter glutenfritt bröd bland annat.