onsdag 7 maj 2014

Indonesiska kryddor, silversmide och MU-träning

Idag var det dags för utflykt med IHS igen. Vi var hemma hos Ibu Molina som inte bor så långt från mig. Hon kommer ursprungligen från Indien men efter att ha bott i Indonesien i många år är hon mycket duktig på indonesisk mat också. Förutom att driva en cateringverksamhet, lär hon även ut matlagning på olika håll här i Jakarta. Det var bara ett litet antal som kunde följa med idag för att vi skulle få plats runt Ibu Molinas bord då hon berättade om indonesiska kryddor för oss. Hon lagade några maträtter också och det doftade fantastiskt gott under hela förmiddagen.


Vi fick med oss några recept hem och avslutade det hela med en jättegod lunch. Allt var jättegott och vi åt bland annat Opor Ayam som är en kyckling- och kokosmjölksgryta som är mild då den lagas utan chili. Detta ska jag laga hemma snart men måste först handla ett antal kryddor (korianderfrön, spiskummin, candlenut, galangal och palmsocker bland annat) som skall ingå i den kryddpasta som utgör basen i denna gryta.


Vi fick också smaka Urat - en god ljummen sallad med dressing gjord bland annat av riven ung kokosnöt. Så gott!


Den wokade auberginen var också fantastiskt god....


...likaså den friterade sojabönkakan - tempeh. Jag passade även på och köpte med mig indisk mat hem till kvällens middag.


Mari och jag forsatte sedan till Kemang där danska Vibecke nu öppnat en affär där hon säljer sina silversmycken och träffade på Nina och Birgitta där. Vibecke har designat och låtit tillverka smycken under ett antal år nu och tidigare bara sålt dem på olika basarer. 
Man kan också beställa specialtillverkade smycken vilket jag nu har gjort. 


Alldeles intill affären finns smidesverkstaden där man kan få hjälp med att putsa upp sina smycken också.


På kvällen var det dags för Hugo att vara med på Manchester United F.C. Academy & Coaching Clinic. Det var en två timmar lång teknikträning med MU-tränare som samtidigt är talangscouter. Det var ganska så dyrt att anmäla sig till detta så jag hoppade över den scouting-rapport man kunde köpa efteråt.


De fick fina diplom efter avlutad träning.


Hugo också.


Några av de indonesiska pojkarna får vara med på välgörenhetsbasis vilket ju är trevligt. De fick dock inga diplom vilket jag tycker är lite märkligt. Och taskigt.


Tyvärr fick de hålla till inomhus eftersom det regnade ymnigt och åskade riktigt mycket hela kvällen. De fick då spela barfota då de inte hade några inneskor med sig. Hugo gjorde illa fötterna ganska rejält och fick halta hem. Barfota även det. Han har nu stora blodfyllda blåsor under fötterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar