måndag 19 maj 2014

Elektronisk bebis

I fredags kom våra två gäster från ISKL - International School of Kuala Lumpur. Vi hämtade upp amerikanskorna Cami och Nina på JIS eftersom de hade åkt direkt från flygplatsen till skolan för att spela sina första matcher.
Det blev inte middag hemma eftersom tjejerna gärna ville träffa sina gamla och nya kompisar på Amigos i Kemang. Vi hade fått strikta order om att inte låta dem gå ut själva så Chrille och jag följde med men fick sitta på behörigt avstånd för att inte störa ungdomarna. Allt enligt Saras önskemål som också var med och umgicks med de stora tjejerna i åttan.


På lördagen fortsatte touch rugby-turneringen. Sara spelade i JIS A-lag och de kom trea i sitt gruppspel. Vann gjorde tjejerna från Manilla som också hade rest hit.


Precis när jag kom och skulle titta på matcherna började det att åska så alla fick gå av planen omedelbart.



Det blev sångtävling på läktarna istället och flera ungdomar sjöng imponerande bra.


Saras lag nedan. På lördagskvällen ville tjejerna gå ut igen och då följde en annan mamma med och vaktade dem när dem var på Lippo Mall. Vi hade nämligen en middag hemma med Gitte och Kenneth. Tjejerna lovade att komma hem i tid så de skulle vara hemma när deras tränare ringde och kontrollerade att de var tillsammans med värdfamiljen. De var inte hemma i tid till det telefonsamtalet och jag fick förklara mig för deras tränare. Som tur var hade jag ringt och stämt av med deras föräldrar om det var OK att låta dem gå ut.


Igår kväll var vi och såg Godzilla - en skrämmande dålig rulle. Nästan lika usel som den nya Spindelmannenfilmen som vi såg för någon helg sedan.

Idag hade Hugo en bebis med sig hem från skolan. Det är en elektronisk bebis som skriker när den inte är nöjd - dygnet runt. Hugo ska nu ta hand om lilla Shaniqua under det kommande dygnet.


Precis som med en riktig bebis ska man mata den och byta blöja på den med jämna mellanrum. Detta är det så kallade Grade 8 Baby Project som ska ha avskräckande effekt på ungdomarna så de inte skaffar barn för tidigt. Vi föräldrar har uppmanats att inte hjälpa till att ta hand om bebisen.


På ryggen finns det en display som talar om hur bebisen mår. Hugos bebis fick en basketboll i skallen efter skolan så hon mår egentligen inte så bra och lampan för abuse lyser.... Han är rädd att han ska få ett F i betyg nu.


I den displayen stoppar man också in nycklarna som då ska motsvara blöjbyte, rapning och matning.


Hugo ska även dokumentera allt. Bebisen har varit väldigt snäll nu hela eftermiddagen och kvällen. Vi börjar oroa oss att den kommer att skrika mer i natt.


Sara fick vara barnvakt när Hugo duschade. Hon tycker detta är mycket roligare än vad brorsan tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar