söndag 4 maj 2014

Helg med tidiga mornar

Första maj var det en ledig dag även i Indonesien och eftersom vi var barnfira gick vi på bio och såg The other woman på eftermiddagen. Chrille gillande inte filmen alls medan jag tyckte att den var smårolig. Vi åt sedan middag på Union på PIM3 där jag drack en urgod fördrink med både tranbär och färsk ingefära i.


I fredags hade jag flera ärenden att uträtta och fastnade i trafiken på vägen hem. Trafiken är vanligtvis extra jobbig på fredagar och i fredags var den än värre eftersom det hade regnat och det var översvämmat på flera ställen vi var tvungna att passera. Det regnar fortfarande ganska mycket - oftast på eftermiddagarna. Vi har haft stora åskoväder på sistone också.

På eftermiddagen kom Sara hem efter två dygn fulla med sleepovers och partyn. På kvällen kom även Hugo hem och han var både hungrig och trött efter sin skolresa. Båda barnen var så trötta att det knappt gick att prata med dem.


I lördags var det uppstigning tidigt eftersom Hugo skulle vara på JIS redan klockan 07:00. Sara fick sova någon timme till innan hennes match började på DIS -  den tyska internationella skolan. Det var terminens sista match med Middle School-laget.


Tjejerna spelade bra och vann med 3-1 till slut. Sara missade en straff när de låg under med 1-0, men gjorde sedan två av målen.



Chrille och jag serverade dricka och frukt i pauserna.


Efter Saras match åkte jag till JIS där Hugo spelade en fotbollstunering i helgen. Denna turnering arrangerades av ASA - fotbollsakademin här. Fotbollslag från bland annat Singapore deltog också.


De spelade många 12 minuter långa matcher och vann de flesta i grundspelet. Slutspelet idag söndag gick inte lika bra. Hugges lag kom trea totalt eftersom de förlorade semifinalen på straffar - Hugo brände också sin tyvärr. Han var dock inte så ledsen eftersom han fick höra att en talangscout från Manchester United - som just nu befinner sig i Jakarta, hade sagt att Hugo har en stor potential att bli en mycket bra fotbollsspelare på sikt. Enligt honom hade Hugo vuxit för snabbt och nu måste hans muskler komma ikapp så att han får upp styrkan i benen.


Idag var det uppstigning lika tidigt både för Hugo och även för oss. Chrille och jag skulle spela golf ute på Royale Jakarta - en golfbana som tre år i rad blivit vald som Indonesiens bästa golfbana och där Indonesian Masters spelas. Vi blev dock inte så imponerade av hur banan drivs - det var fyra flighter för oss i kön när vi kom till första hålet trots att vi hade en bokad tee-time och var där i tid. Det verkar som om många här i landet låter sina caddies köra fram golfbilen till första hålet medan de själva går till restaurangen och äter frukost. De är sedan inte så noga med att komma i tid vilket är fruktasvärt respektlöst gentemot alla som har tider bokade efter dem. Allt blir försenat.


Vi spelade med Victor och Roy - två trevliga kinesiska killar som Chrille känner via jobbet.


Tyvärr spelade vi alla dåligt vilket är så trist när man spelar på en sådan fin bana. Vi slapp regnet i alla fall även om det blixtrade ganska nära oss ett tag. Vi åt en långlunch tillammans efter rundan också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar