fredag 27 juni 2014

Hej Hugo och hej då Chrille

Igår spelade Chrille, Fredde och jag golf på vår hemmabana på Lidingö. Det blir nog min enda runda där i år och jag lyckades pricka in en dag med perfekt golfväder. Spelet gick dock bara sådär bra - höjdpunkten var nog korven och choklabollen i fiket halvvägs - för min del i alla fall. Chrille har hunnit med flera rundor under de två veckorna som han har varit här.


På eftermiddagen åkte vi ut till Östanå färjeläge för att träffa Hugo. Chrille hade tidigare lovat att han skulle komma och hälsa på men tyvärr fick vi inte besöka Hugge ute på ön. Han kom åkandes med båt till oss istället. Vi hade med oss en varm tröja till honom och jag stoppade även ner några goda drickor, kex och godis i påsen trots att man egentligen inte skulle skicka med sådant. 


Det var så mysigt att se honom igen! Och han verkade vara så nöjd och glad. Han lämnade en liten påse med smutstvätt till oss och en kram senare hade han bråttom tillbaka till lägret eftersom de just då hade lektion med prästen. Han berättade också att han hade många nya kompisar. Så kul att höra.


På kvällen åt vi en god middag med Birgitta och Fredde på Björnbo. Idag fredag har jag kört Chrille ut till Arlanda eftersom han redan måste tillbaka till jobbet i Jakarta. Tiden här i Sverige går alltid för fort.

torsdag 26 juni 2014

Stockholm

I måndags var Sara, Gustav, Klara, Philip och Aline på Grönan. Det var perfekt Gröna Lund-väder då - det vill säga lite småkallt och regnigt så det var lagom många besökare i parken. Väntetiden i köerna var inte så lång så ungarna kunde åka allt och lite till. Tjejerna var där hela dagen och när de till slut kom hem ville Sara åka tillbaka igen. I tisdags tog Chrille med sig styrkan på bowling. Jag gick en långpromenad på Kungsholmen under tiden och skaffade mig rejäla skavsår på köpet. Vädret har blivit något bättre och solen visar sig då och då. Det är dock inte jättevarmt.


Igår skulle det shoppas. Sara och jag var inne i stan hela eftermiddagen.


Tänk att den här affären som börjar på H och slutar på -ollister fortfarande är så populär bland barnen. Sara köpte sig äntligen ett par efterlängtade shorts där och vi hittade också ett par skor till henne på rean. Jag köpte en fin klänning från Ilse Jacobsen som verkar vara jätteinne i Sverige just nu eftersom många har sådana klänningar.


På kvällen tittade Kattis och Erik förbi vilket var kul eftersom vi inte hade sett Erik på länge, länge.


Han är nästan lika lång som Chrille.


Senare kom Klara förbi med en jättefin tårta som hon och Aline hade bakat. Så tjusig! Och jättegod var den dessutom. De hade kämpat med marsipanen länge sa de.




Vi följer vår lille Hugge på Instagram. Han verkar ha det toppen trots att det måste vara så kallt ute i skärgården.



 



måndag 23 juni 2014

Kallgolf

Igår på midsommardagen blev det lunch för Sara och mig med Ninni, Martin, Gustav och Klara på Ciao Ciao inne i stan. Det var annars helt folktomt och öde i Stockholm. Chrille spelade golf.
På kvällen åkte vi ut till Joanna och Nicke och grillade. Sara spelade fotboll med Ojjo och Bella innan maten.


De hann med några omgångar Finns i sjön också.


Och att stå på händer.


Nicke grillade och bjöd på skumpa under tiden. Vi fick Frödinge ostkaka till efterrätt och det var så gott! Vissa föredrog dock glass.


Morfar med tre av sina fyra barnbarn.


Idag har vi spelat golf på Drottningholm med Caro och Pete. Det klarnade upp mot slutet så solen kunde komma fram, men vi spelade mestadels i stormvind och ösregn. Gud så kallt det var. 10 grader ungefär.


När vi kom hem kändes som om vi hade varit ute och åkt skidor hela dagen. Vi var alldeles rosiga om kinderna och frös som tusan. Chrille fick snabbt göra en brasa. 

Midsommar

Det blev en svensk midsommar även i år. Och vi var som vanligt ute i Nacka och firade med våra närmaste och bästa vänner. Lunchen hölls som vanligt hemma hos Net-Net och Jojje och som vanligt satt vi utomhus - trots att det var den kallaste midommaraftonen på 140 år.


Jeanette hade överträffat sig själv och bjöd på en fantastiskt midsommarbuffé som vi drack champagne till genomgående. Som vanligt det också. Ja, en och annan snaps slank ner också så klart. Och vi sjöng till nubbarna - vilket den amerikanska barnflickan verkade uppskatta.




Av förklarliga skäl var det bara ett mindre gäng som vågade sig på att bada i sjön efter lunchen. Nästan alla barnen trotsade kylan och var i i alla fall.


Claes hade så kul att han fick övertalas en bra stund att det vara dags att gå upp.


Anders hade nämligen ordnat femkamp som alla skulle vara med i.


Vi blev uppdelade i fyra lag.


Första grenen var kast med vattenballong.


Därefter följde kubb...


...och basket...


...samt stövelkast som ser enklare ut än vad det är.


I sista grenen skulle man gå runt en bana genom att turas om och kasta ett litet flygplan i rätt riktning. Chrilles gäng vann hela tävlingen men vi andra kämpade på hela vägen in i kaklet.


Vi hade snygga muschar på oss hela gänget.


Efter femkampen var det dags att förflytta sig hem till Lulu och Anders. En skillnad mot föregående år var att de hade flyttat flera hundra meter och deras hus var rött istället för gult.


Vi såg fina bilder på Lulu iklädd bohemkläder i tidningen Tara medan Anders grillade.


Han grillade bra länge eftersom han hade många olika saker att tillaga. Det blev otroligt gott och vi satt länge och njöt i solnedgången.


Linda hade köpt de fina chokladpralinerna.


Ingen midsommar är fullständig utan nakenspring och nakenbad enligt Anders. Han lyckades få Jojje med sig och de sprang ner till saltsjön och hoppade i ett par gånger. Huh! Dock med badbyxor på för att inte skrämma grannarna för mycket.


Vi avslutade med lite dans. Vi har haft en underbar midsommar!

fredag 20 juni 2014

Vårt party

I onsdags hade vi vårt party och det var så kul att träffa alla nära och kära! Vi hade hyrt en lokal på Bosö Båtklubb och försökte piffa upp den furuinredda stugan så gott det gick med våra små medel. Vädret skulle enligt SMHI bli helt OK så vi tänkte att vi kanske mestadels kunde vara utomhus. Chrille ville absolut ha partytält så han köpte och monterade ihop två stycken sådana några timmar före festen. Vi hade också hyrt en stor byggvärmare så att det skulle bli ordentligt varmt i tälten, men värmaren fungerade överhuvudtaget inte. Så trist! Folk höll fullkomligen på att frysa ihjäl vid fördrinken eftersom det då blåste så kallt.


Vi fick äta buffén inomhus istället. Vinden mojnade under kvällen och det blev möjligt att återigen vistas utomhus - i alla fall vid brasorna i oljefaten. 
Det är en fin utsikt från uteplasen vid båtklubben.


Det blev en sen kväll med mycket snack, skratt och dans när Lars väl fick ordning på vår DJ. Så mysigt!


Det blev en arbetssam dag för Chrille och mig även igår då vi hade en hel del körningar att göra för att återlämna allt inhyrt material. Sara åkte ut till Matilda på eftermiddagen och då Chrille och jag åkte dit för att hämta henne blev vi kvar på middag. Så trevligt att träffa våra gamla Jakan-kompisar Mats och Linda igen.


Idag är det midsommar och vi ska snart åka ut till Nacka. Den vita midsommarklänningen får nog stanna kvar hemma - det behövs mer kläder än så idag. Det är himla kallt och molnen hänger tunga och mörka.

tisdag 17 juni 2014

Späckat schema

De här fina hästarna ser man bland annat när man går vår fina promenadrunda runt Kyrkviken. Det har dock inte blivit så många promenadrundor de senaste dagarna eftersom vi har varit så upptagna.


Saras nya telefon lade bara av efter två dagars användning och efter att ha suttit med Apple-supporten i luren en förmiddag åkte vi till Täby centrum och Apple-affären där. Måste säga att jag blev väldigt imponerad av hjälpen man fick av dem att boka besökstid och hantera hela reklamationen. Sara ska nu i alla fall få en ny telefon.


I torsdags var det träff med alla Jakan-tjejer. Vi möttes på Orangeriet på Kungsholmen men det vackra vädret var då som bortblåst. Det regnade och hade blivit rejält kallt. Svensk sommar med andra ord.


Vi hade mycket att prata om så det beställdes in flera flaskor vin under kvällen. Så trevligt!


Det är bara Isabelle och jag som bor kvar i Jakan. Gunilla, Linda, Boel och Lussan har alla flyttat hem.



Chrille landade här i Stockholm på torsdagskvällen och familjen blev så fulltalig. Rejält försenad var han dock eftersom planet fick vända tillbaka till Doha efter nästan två timmars flygning till Stockholm. Han hade som vanligt golfklubborna med sig och de användes redan dagen därpå då han skulle spela golf med Jeppe och de andra i innebandygänget. 


Jeppe hade organiserat en golftävling dagen till ära - Jesper Rolén Invitational, som nu tydligen ska spelas varje år. Krister vann men Chrille kom in på en andra plats och fick fina priser.


Chrille kunde tyvärr inte vara med på middagen efteråt eftersom vi redan hade bestämt att träffas med Caro och Peter. Det fick bara bli en snabb öl på klubben efter golfen.


Vi spenderade nästan ett dygn i Bromma - precis som på  den gamla goda tiden. Vi har alltid så kul när vi syns och så även denna gång. Vi hade så mcyket att avhandla att vi nästan glömde att gå och lägga oss på natten.

Hugo och Eric gillar fortfarande att spela dataspel.


På lördagen hade Kattis sin stora 50-årsfest. Hon och Oscar hade ordnat allt så tjusigt och det blev en mycket kul kväll trots att jag kände mig något kantstött efter flera sena kvällar på raken. Det var en sittande trerättersmiddag med bordservering och dans efteråt.


Lambo hej! sjöngs eftersom det ju är studenttider.


Flera bra tal fick vi höra - Chrille och Helenas var riktigt kul också där de sa att Kattis liv liknade Benjamin Buttons i filmen med samma namn.


I söndags var det middag hos Bärsan och Loisan och igår måndag fick vi ta en tur ända upp till Uppsala för att skaffa pass till Hugo och Chrille. Det visade sig att passpolisen inte har några drop-in-tider i Stockholm längre. Man måste boka tid men dessvärre fanns det inga lediga tider förrän i slutet av juni. Vi fick då rådet att lämna länet och åkte då till det överfulla poliskontoret i Uppsala. Det var flera timmars kö och till slut fick vi hjälp av en ung tjej som verkade göra sin första dag på jobbet. Det tog sån tid. Hela dagen gick åt till detta.


På kvällen var Chrille ute på herrmiddag med Bärsan bland annat medan jag träffade mina teknistjejer på Berns Asiatiska. Oerhört trevligt är det varje gång vi ses. Jag var tvungen att gå hem tidigt eftersom jag skulle hjälpa Hugo att packa klart inför hans konfaläger. Kattis och jag skjutsade Vicke och Hugo till Strömkajen nu på morgonen idag och de var både så förväntansfulla.


Elva grader varmt (kallt!) men som tur är har de riktiga seglarställ nerpackade i väskorna för nu ska det seglas!