tisdag 17 juni 2014

Späckat schema

De här fina hästarna ser man bland annat när man går vår fina promenadrunda runt Kyrkviken. Det har dock inte blivit så många promenadrundor de senaste dagarna eftersom vi har varit så upptagna.


Saras nya telefon lade bara av efter två dagars användning och efter att ha suttit med Apple-supporten i luren en förmiddag åkte vi till Täby centrum och Apple-affären där. Måste säga att jag blev väldigt imponerad av hjälpen man fick av dem att boka besökstid och hantera hela reklamationen. Sara ska nu i alla fall få en ny telefon.


I torsdags var det träff med alla Jakan-tjejer. Vi möttes på Orangeriet på Kungsholmen men det vackra vädret var då som bortblåst. Det regnade och hade blivit rejält kallt. Svensk sommar med andra ord.


Vi hade mycket att prata om så det beställdes in flera flaskor vin under kvällen. Så trevligt!


Det är bara Isabelle och jag som bor kvar i Jakan. Gunilla, Linda, Boel och Lussan har alla flyttat hem.



Chrille landade här i Stockholm på torsdagskvällen och familjen blev så fulltalig. Rejält försenad var han dock eftersom planet fick vända tillbaka till Doha efter nästan två timmars flygning till Stockholm. Han hade som vanligt golfklubborna med sig och de användes redan dagen därpå då han skulle spela golf med Jeppe och de andra i innebandygänget. 


Jeppe hade organiserat en golftävling dagen till ära - Jesper Rolén Invitational, som nu tydligen ska spelas varje år. Krister vann men Chrille kom in på en andra plats och fick fina priser.


Chrille kunde tyvärr inte vara med på middagen efteråt eftersom vi redan hade bestämt att träffas med Caro och Peter. Det fick bara bli en snabb öl på klubben efter golfen.


Vi spenderade nästan ett dygn i Bromma - precis som på  den gamla goda tiden. Vi har alltid så kul när vi syns och så även denna gång. Vi hade så mcyket att avhandla att vi nästan glömde att gå och lägga oss på natten.

Hugo och Eric gillar fortfarande att spela dataspel.


På lördagen hade Kattis sin stora 50-årsfest. Hon och Oscar hade ordnat allt så tjusigt och det blev en mycket kul kväll trots att jag kände mig något kantstött efter flera sena kvällar på raken. Det var en sittande trerättersmiddag med bordservering och dans efteråt.


Lambo hej! sjöngs eftersom det ju är studenttider.


Flera bra tal fick vi höra - Chrille och Helenas var riktigt kul också där de sa att Kattis liv liknade Benjamin Buttons i filmen med samma namn.


I söndags var det middag hos Bärsan och Loisan och igår måndag fick vi ta en tur ända upp till Uppsala för att skaffa pass till Hugo och Chrille. Det visade sig att passpolisen inte har några drop-in-tider i Stockholm längre. Man måste boka tid men dessvärre fanns det inga lediga tider förrän i slutet av juni. Vi fick då rådet att lämna länet och åkte då till det överfulla poliskontoret i Uppsala. Det var flera timmars kö och till slut fick vi hjälp av en ung tjej som verkade göra sin första dag på jobbet. Det tog sån tid. Hela dagen gick åt till detta.


På kvällen var Chrille ute på herrmiddag med Bärsan bland annat medan jag träffade mina teknistjejer på Berns Asiatiska. Oerhört trevligt är det varje gång vi ses. Jag var tvungen att gå hem tidigt eftersom jag skulle hjälpa Hugo att packa klart inför hans konfaläger. Kattis och jag skjutsade Vicke och Hugo till Strömkajen nu på morgonen idag och de var både så förväntansfulla.


Elva grader varmt (kallt!) men som tur är har de riktiga seglarställ nerpackade i väskorna för nu ska det seglas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar