måndag 23 juni 2014

Midsommar

Det blev en svensk midsommar även i år. Och vi var som vanligt ute i Nacka och firade med våra närmaste och bästa vänner. Lunchen hölls som vanligt hemma hos Net-Net och Jojje och som vanligt satt vi utomhus - trots att det var den kallaste midommaraftonen på 140 år.


Jeanette hade överträffat sig själv och bjöd på en fantastiskt midsommarbuffé som vi drack champagne till genomgående. Som vanligt det också. Ja, en och annan snaps slank ner också så klart. Och vi sjöng till nubbarna - vilket den amerikanska barnflickan verkade uppskatta.




Av förklarliga skäl var det bara ett mindre gäng som vågade sig på att bada i sjön efter lunchen. Nästan alla barnen trotsade kylan och var i i alla fall.


Claes hade så kul att han fick övertalas en bra stund att det vara dags att gå upp.


Anders hade nämligen ordnat femkamp som alla skulle vara med i.


Vi blev uppdelade i fyra lag.


Första grenen var kast med vattenballong.


Därefter följde kubb...


...och basket...


...samt stövelkast som ser enklare ut än vad det är.


I sista grenen skulle man gå runt en bana genom att turas om och kasta ett litet flygplan i rätt riktning. Chrilles gäng vann hela tävlingen men vi andra kämpade på hela vägen in i kaklet.


Vi hade snygga muschar på oss hela gänget.


Efter femkampen var det dags att förflytta sig hem till Lulu och Anders. En skillnad mot föregående år var att de hade flyttat flera hundra meter och deras hus var rött istället för gult.


Vi såg fina bilder på Lulu iklädd bohemkläder i tidningen Tara medan Anders grillade.


Han grillade bra länge eftersom han hade många olika saker att tillaga. Det blev otroligt gott och vi satt länge och njöt i solnedgången.


Linda hade köpt de fina chokladpralinerna.


Ingen midsommar är fullständig utan nakenspring och nakenbad enligt Anders. Han lyckades få Jojje med sig och de sprang ner till saltsjön och hoppade i ett par gånger. Huh! Dock med badbyxor på för att inte skrämma grannarna för mycket.


Vi avslutade med lite dans. Vi har haft en underbar midsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar