söndag 8 juni 2014

Sverige 2014

I torsdags - alltså redan den 5 juni, hade den svenska ambassaden ordnat ett nationaldagsfirande på ambassadörens residens. Gästerna bjöds bland annat på riktig skumpa och svensk buffé. Maten hade lagats av en svensk tjej som tydligen driver ett café på Bali. 
Lite lustigt att man inte hade detta event den 6 juni istället. Norrmännen firar ju aldrig den syttonde maj på någon annan dag än just den 17 maj.  På bilden nedan sjunger vi både den svenska och den indonesiska nationalsången.


Chrille och jag var båda med och väl på plats träffade vi på många av våra svenska Jakarta-kompisar. Birgitta, Mari, Nina och Ann-Sophie drack skumpa genomgående.


Fredagen var barnens sista dag i skolan och jag passade då på att packa det sista och göra några ärenden innan vi skulle ge oss av mot flygplatsen. Vid PIM finns det faktiskt övergångsställen, men det är inte så lätt att se dem eller gå över dem då motorcyklisterna behöver någonstans att stå då det är rödljus.


Vi kom iväg hemifrån i god tid och tänkte äta lunch på vägen, men trafiken var dessvärre för djäklig. Det fick bli en pizza i bilen eftersom jag inte ville riskera att fastna i fredagstrafiken ännu mer.


Man glömmer alltid något och denna gång kom vi på att vi hade glömt våra nackkuddar. Som tur var hittade jag några som inte var alltför dyra på flygplatsen så nu har vi nya kuddar med fina batikmönster på.


Planet från Jakarta gick klockan 17:45 och det var för lite tidigt att sova då. Det satt en familj med fyra små barn två rader framför oss och eftersom en av ungarna skrek oavbrutet var det inte tal om att sova alls. Vi var därför lite möra vid mellanlandningen i Doha. Vi orkade dock gå runt en sväng på den tjusiga flygplatsen som nyligen har öppnats - mycket stort lyft från föregående mellanlandingar där. Sara passade också på att köpa en ny telefon. Hon har sparat i flera år och köpte nu äntligen sin efterlängtade iphone5.


Vi landade i Stockolm tidigt på lördasgmorgonen och åkte ut till Martin, Gustav och Klara direkt efter att ha hämtat ut hyrbilen. Sara följde sen med och tittade på Klaras fotbollsmatch. Tjejerna cyklade sedan ner till Askriket och badade i det mycket svala vattnet. Huh!
Hugo och Gustav hängde i källarrummet och spelade TV-spel hela dagen.
Vi kom iväg till Grill-inn och käkade kebab till lunch. Så gott!


Jag handlade inför Saras födelsedagsmiddag och kämpade hela eftermiddagen med att hålla mig vaken medan kussarna umgicks. Vi åt middag med dem också.


Det är kallt här hemma! 15 grader i skuggan är inte riktigt shortsväder tycker vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar