onsdag 5 november 2014

EP och Melbourne Cup

Det blev en ganska så stilla helg för oss då inget av barnen var hemma. Vi tillbringade söndagen med att uträtta några ärenden samt äta lunch på Plaza Senayan. Till Chrilles stora besvikelse blev det ingen golf för oss den dagen då jag har fått tennisarmbåge av ett för hårt strängat racket.


På kvällen var det dock fest igen. Lens - ägaren av Eastern Promise fyllde 45 och hade stort party i det inre rummet på EP. EP är ju Chrilles stamhak - han är kapten för ett av biljardlagen som EP sponsrar och stället är också deras hemmabana. 


Ett bra band spelade mestadels Rolling Stones-låtar hela kvällen, men portugisiske Pablo gick upp på scenen och rev av en professionellt bra version av La Bamba. Pablo jobbar annars med telecom.


Lens är också en duktig sångare och sjöng en av sina egna låtar.


Lens samt två av killarna i biljardlaget. 



Lens fick en stor födelsedagskram av Chrille.


Igår tisdag var det fest igen. För min del i alla fall då det var Melbourne Cup-gala på hotell Marriott - arrangerat av de australiensiska och nya zeeländska damerna här. 

Melbourne Cup är ett hästlopp och eftersom Melbourne ligger några timmar före oss var vi tvungna att börja parta redan klockan 08:30 på morgonen för att inte missa själva loppet. Jag har nog aldrig druckit vin så tidigt tidigare.


Cris hade organiserat vårt bord och min golfkompis Pamela var också med. Dagens tema var svart/vitt och man skulle ha en hatt. Jag hade en så liten hatt att den inte ens syns på bilderna. 


Vi åt en stor brunchbuffé och höll tummarna för att vi skulle vinna något på dagens lotteri. Jag vinner aldrig något och som vanligt var alla mina lotter bara nitlotter.


Jag satsade dock på rätt häst och vann 500.000 Rp!



Vi drack vin hela dagen och dansade även en hel del. Vi blev utstädade vid 17-tiden och några av oss gick då vidare till Loewys och åt middag. Det var en mycket kul dag. Jag kom inte hem förrän vid 21-tiden och slocknade då direkt. Det tar på krafterna att dricka vin tolv timmar i sträck. Jag är dock glad att jag orkade upp för att äta lunch med Gitte och Isabelle för det var så länge sedan vi sågs. Gitte var så flott och bjöd på hela kalaset dessutom. Hon är en av de mest generösa personer jag känner.


Sara var borta hela helgen - på födelsedagsfest samt två olika sleepovers. Hugo har vi inte hört något från då han inte fick ha med sig några elektroniska saker. Hoppas att han har det bra. Hörde just idag att 13 ungar i en av de andra grupperna - som också är i Kina, är magsjuka.

De två stackars lärarna som har suttit häktade sitter efter nästan 120 dagar fortfarande inne. Polisen har nu avslutat sin förundersökning och åtal ska väckas mot dem. De kommer att flyttas till ett riktigt vidrigt indonesiskt fängelse också. 
Rättegången mot de fem städarna - som är beskyllda för samma sak som lärarna, pågår just nu. Det rapporteras i pressen om fallet -  tortyr bland annat för att få dem att erkänna - en av dem dog ju efter ett par dagar i häktet. Och det verkar inte finnas många bevis mot dem. Tvärtom - alla vittnen talar mot mammans beskyllningar. Till exempel två olika läkare som gjort medicinska undersökningar av pojken.
Vid ett möte i skolan för två veckor sedan informerade man om städarnas fall. Det är så många fattiga familjer som har fått sina liv totalt förstörda och blivit utfrysta av samhället. Många har förlorat den enda inkomsten familjen haft. Om det nu är som alla tror - att allt bara är påhittat av en mamma som stämt skolan på 125 miljoner USD, är detta är mardröm för alla inblandade. Speciellt för de fattiga städarna och deras familjer som inte ens har pengar till bussbiljetter för att kunna besöka dem i fängelset. En av städarna har under sin tid i fängelset fått ett barn som han bara fått träffa en gång på drygt 200 dagar. Några föräldrar ska börja en insamling för att hjälpa familjerna ekonomiskt.

För ett tag sedan trodde nio av tio indonesier att beskyllningarna var korrekta. Nu är det bara tio procent som tror detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar