söndag 9 november 2014

Hugge är hemma igen

I fredags kom Hugo hem från sin skolresa i Kina. Han har haft det så bra. Han var både hungrig och trött när han kom, men så glad! Sara blev glad hon också över att äntligen få ha brorsan hemma igen.


Det var mestadels en kulturell resa och så här såg agendan ut.

DAY 1 SATURDAY, NOVEMBER 1, 2014 JAKARTA – BEIJING
Arrive in Beijing and meet WildChina Tour Leader and Tour Guide at the arrival hall 
Transfer to hotel for breakfast, check in and have a rest
Walk through Tiananmen Square followed by exploring the Forbidden City
Walk to Jingshan Park 
A short hike up to the top of the hill; Enjoy the view of the Forbidden City
Peking Duck Dinner
DAY 2 SUNDAY, NOVEMBER 2, 2014 BEIJING
Hike up Mutianyu Great Wall; Take toboggan down to the foot of Great Wall
Learn to make dumpling at local villager’s home followed by lunch
Tour of Summer Palace
Dinner at local restaurant
DAY 3 MONDAY, NOVEMBER 3, 2014 BEIJING – XI’AN
Visit the Olympic Green and tour Bird’s Nest
Transfer to 798 Contemporary Art District and free time to explore
Hutong pedi-cab tour with family visits and private perking opera performance
Free time to explore Nanluoguxiang shopping street
Take overnight train Z19 to Xi’an
DAY 4 TUESDAY, NOVEMBER 4, 2014 XI’AN
Arrive in Xi’an and meet Xi’an guide at train station
Visit Ancient City Wall; bike around the wall
Transfer to and visit Big Goose Pagoda
Transfer to and visit Xi’an Great Mosque; Explore the Muslim Quarter
Visit the Big Wild Goose Pagoda Square and watch the music fountain (20:30)
DAY 5 WEDNESDAY, NOVEMBER 5, 2014 XI’AN – BEIJING
Visit the Terracotta Warriors Museum
Transfer to and free time at Huaqing Hot Spring
Transfer to and exchange with Huiling Community and watch the performance by Huiling students
Catch overnight train Z20 to Beijing
DAY 6 THURSDAY, NOVEMBER 6, 2014 BEIJING
Arrive at Beijing West Train Station
Transfer to and tour of Temple of Heaven
Join local residents in their morning activities – Devil sticks, Yoyo and shuttlecocks
Transfer to Xiaotiane Migrant School
Volunteering English teaching and activity with local students 
Transfer to Chaoyang Theater and watch Beijing Acrobatic Show
Enjoy hotpot dinner
DAY 7 FRIDAY, NOVEMBER 7, 2014 BEIJING – JAKARTA
Wake up and pack
Take flight to Jakarta 

Besöket vid den kinesiska muren var resans höjdpunkt tyckte Hugo och han gillade även terrakotta-armen. Tempel har han dock fått nog av för ett tag framöver. Som vanligt när de är på skolresor fick man inte ha några datorer eller telefoner med sig. Ungarna tvingades att prata och umgås med varandra och de hade haft det så trevligt att de knappt hunnit sova på nätterna. Hugo ska nu skriva ett reportage om sin resa.
Som tur är blev ingen sjuk under resan. I en annan grupp som var i Yunnan i Kina, blev 13 elever matförgiftade så pass att flera hamnade på sjukhus. Det hade tagit minst tre dagar att bli frisk från de kinesiska bacillerna. Stackarna!



I torsdags var det världspremiär för Alexander Wang på H&M - så även här i Jakarta. Jag åkte in med Maritza och vi möttes av en lång kö utanför flagship-affären på Grand Indonesia. Vi fick ett armband med en slottid på och blev informerade att det skulle ta cirka 40 minuter innan vi fick komma in. Man släppte in tio personer i taget vilket var lite lustigt eftersom affären var helt tom. Man hade utan problem kunnat släppa in allihopa samtidigt, men man ville väl skapa en hype då det fanns journalister som rapporterade från detta event. Lite Rent-a-line-irriterande.
Efter två timmar fick vi komma in och hade då hela fem minuter på oss att spana in kläderna. Alla kunder fick ett eget butiksbiträde som höll koll på en och följde en till provrum och kassa. Jag köpte inte så mycket då det inte fanns saker i rätt storlekar.


På fredagskvällen var det stort party. Latinokvinnorna i Jakarta hade då arrangerat sin stora välgörenhetsbal på hotell Shangri-La. Vi var där med Cris, Maritza och Heike bland annat. Vi var lite sena eftersom Chrille hade spelat välgörenhetsgolf innan. Han hann inte hämta ut sitt Longest Drive-pris heller.


Det blev en riktigt rolig kväll. Ett tag var nästan alla uppe på dansgolvet. Givetvis var det latinomusik som spelades mestadels och latinomänniskorna gillar verligen att dansa. Så kul!


Vi var inte jättesena hem från partyt eftersom Chrille skulle spela en tennisturnering på lördagen. Han hade egentligen inte någon större lust att spela denna turnering, men blev övertalad av killarna på klubben där han brukar spela.
Sara hade en basketturnering samtidigt och jag var där och hejjade. Tjejerna spelade bra och gick vidare till final. Tyvärr förlorade de den sista matchen och Sara kunde knappt springa på slutet eftersom hon hade ont i knäna - antagligen växtvärk som hon har lite då och då.


Chrille och Yati - hans dubbelpartner, hade spelat bra på lördagen och gick därför vidare till slutspelet på söndagen också. Jag hängde då med och tittade. De vann stort i kvarten - 6-0, och den danske, något koleriske killen på motståndarlaget var inte glad.


Chrille spelade då på sin hemmabana i Pondok Indah. Banan är inklämd mellan husen i ett av Jakartas flottaste stadsdelar. Det är därför lite lustigt att det även finns frigående höns och hönshus inklämda mellan de stora kåkarna. Chrille och Yati fick dock stryk i semin med 6-3 och åkte därmed ut ur tävlingen.


På eftermiddagen blev det golf på Pankan igen. Barnen har vilat sig i form hela dagen och vi åt middag på Monolog på kvällen. Alla utom Hugo var därefter på bio och såg John Wick med Keanu Reeves. Imorgon är barnen lediga från skolan då lärarna har en utvecklingsdag. Hugo är därför på sleepover och spelar PS4-spel med några kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar