tisdag 25 november 2014

Hippa ställen

Vi har haft en riktig partyhelg som fortsatte in på måndagen.
I fredags träffade vi Mats som är var här på tillfälligt besök. Vi åt middag på ett hippt ställe - Potato Head Garage, där dekoren tyvärr var bättre än maten. Restaurangen var dock urhäftig - såg ut som en stor hangar. Vi träffade på ett annat gäng där och fortsatte i samlad tropp till baren Lucy in the Sky - ett annat hippt ställe där de flesta var unga och just hippa. Baren låg på en stor lummig terrass inklämd mellan skyskraporna. 


På lördagen åt vi lunch på ännu ett hippt ställe - Three Buns, en restaurang med hamburgare på menyn. Gott och fräscht. Pommes fritsen med bea var godast enligt grabbarna i familjen.


Lite lustiga bord dock. Svårt att sitta i kjol där på avsatserna. På kvällen var vi på stor middag hemma hos Gitte och Kenneth och det var så trevligt att vi blev kvar länge, länge. Den andra sena kvällen i rad alltså.


Igår måndag var vi på stor födelsedagsfest hos Fitno. Fitno är en leverantör till Chrille och hade ordnat ett riktigt stort party på hotell Mulia. Festens tema var 70-tal och jag var överlycklig att vi inte hade klätt ut oss. Vi stog ut rätt bra som det var - vi var de enda utlänningarna där. Och de lokala hade inte heller klätt ut sig. Detta ställe var inte så hippt. De flesta kvinnorna bar slöja.


Ett känt indonesiskt band uppträdde och sångerskan gick runt bland borden. Festen lyfte dock inte riktigt - kanske för att det bara serverades vatten till maten.


Det hela var dock otroligt maffigt ordnat och det fanns till och med ett minicasino. Vi spelade några omgångar Black Jack och tackade för oss ganska så snabbt. Vi gjorde så som man gör här på partyn - man gör en DMP. Datang-Makan-Pulang som betyder komma-äta-gå hem.


Idag har jag lagat mat till de två lärarna som fortfarande sitter fängslade - de har dessutom fått flytta från häkte in till ett riktigt vidrigt u-lands fängelse. Idag fick de bland annat yoghurt, flingor och frukt till frukost; tonfiskmackor till lunch och fried rice med kycklingklubbor till middag. Man får hoppas att denna mardröm tar slut snart.


Jag beställde en byrå för ett tag sedan och den levererades idag. Den blev dock inte så snygg som jag hade hoppats på - den är nog bättre i vitt. Jag beställde byrån i teak med avsikt då det vita blir så kantstött vid flyttar.
Ingen av herrarna i familjen tyckte att den var fin. Grådask var ett omdöme. Jag ska dock beställa en till med dörrar i samma utförande. Kanske kan dessa båda platsa i en hall? Eller så låter jag måla dem senare.


Jag hade egentligen tänkt att beställa fyra sådana till vårt sovrum. Får se. Den växer med tiden känner jag redan efter några timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar