tisdag 11 november 2014

FN-dag på Middle School

Idag har Middle School firat FN-dagen och det är en underbar dag att vara i skolan på. Man firar sin internationella gemenskap på ett mycket trevligt sätt. Jag missade tyvärr flaggparaden på morgonen och kom först till lunchsamlingen på Bali-scenen. 


MS-rektorn höll tal som vanligt. Dagen till ära lite utklädd - i Canadas färger.


PTA hade med hjälp av oss mammor sedan arrangerat den internationella lunchen för eleverna. Vissa småsaker fick man provsmaka gratis, andra större lunchportioner fick man köpa. 
De japanska mammorna bjöd bland annat på sushi; de koreanska på bulgoggi; amerikanskorna serverade sloppy joes och hot dogs; de thailändska mammorna hade gjort både phad thai och min favorit - sticky rice med mango; tyskorna hade lagat till currywurst medan de nya zeeländska mammorna serverade kiwis och choklad. Det fanns en massa annan god mat från flera andra länder såsom Indien, Pakistan och Italien också.


Sverige och Norges bord blev fint dekorerat i år. Vi bjöd på köttbullar, kanelbullar, chokladbollar och våfflor.


Vårt bord stog i mitten och det var en ständig ström av elever under hela den timlånga lunchrasten. 600 elever går i Middle school så nästan allt gick åt.


Nina, Linda, jag, Irene, Torill och Anders hjältes åt idag. Våra fina nationaldräkter hade vi som vanligt lånat från den svenska ambassaden. De är tjusiga men sydda i tungt polyestertyg så efter bara en kort stund blev det mycket varmt att ha dem på sig.


Sara hade sin Sverigetröja idag men ville inte vara med på bild tillsammans med sin mamma. Jag lyckades fånga henne på en bild åtminstone.


High School firar FN-dagen i slutet av november och då planeras det för ett liknande upplägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar