tisdag 20 november 2012

Långhelg igen

Så mycket som hänt och så lite bilder att lägga upp här på bloggen! Det var långhelg här i Jakan precis eftersom muslimerna firade nyår. Det är nu år 1434 enligt den islamiska kalendern. Jag ville gärna passa på och resa någonstans, men blev nedröstad av barnen. De ville inte göra någonting annat än att hänga här hemma och umgås med kompisar. Vi har i alla fall varit på bio några gånger så nu har vi återigen sett nästan alla filmer som går att se på repertoaren här. Vi såg bland annat den nya vampyrfilmen som vi alla tyckte var hyfsad jämfört med den föregående. I fredags var vi på en trevlig middag hos Jenny och Kent tillsammans med finska Carmela och Björn. I lördags var det golf för oss vuxna cirka åtta mil söder om stan vid Gunung Geulis på en spektakulär bana. Det var mycket upp och ner och banan var svår som tusan men otroligt välskött. Jag spelade inget vidare, men ledde länge över Chrille - brutto dessutom. Men han kom igen och slapp förlora mot mig utan handikapp. Med handikapp blev det dock torsk för honom.
 
 
Vi hade tur med regnet som hängde i luften hela tiden. Det kom några droppar bara men det åskade friskt runtomkring. Det var fullt av bollförsäljare på banan. Även de minsta ville tjäna lite pengar och försökte sälja upphittade peggar till oss.
 
 
Vi såg några hönor på banan vilket inte var så konstigt då det är rena landbygden där ute.
 
 
På hemvägen hade vi sådan tur eftersom det var rena trafikkaoset då många skulle upp till Puncak över helgen. Man stänger då av vägen och bilar kan bara köra i en riktning några timmar i taget. Hade vi tagit en öl på klubben efter golfen som vi hade tänkt att göra, hade vi fått sitta och vänta i två-tre timmar bara på att komma ut på stora vägen. Men vi klarade oss med en marginal på en kvart innan trafiken dirigerades åt andra hållet - helt ovetandes om detta. Pust! På kvällen åt vi middag med Gitte och Kent och alla barn på en ny restaurang i Kemang, Ginger Li. Vi tog också en drink hemma hos oss efteråt.
 
På söndagen ville jag gå på sightseeing här i Jakarta, men barnen var inte det minsta intresserade och vädret var inte det bästa så vi nöjde oss med en brunch på Grand Hyatt istället. Barnen lekte smakleken med Chrille som hade tagit en bit av varje sak på efterrättsbordet. Vi tog en joggingrunda på JIS på kvällen då Hugo hade fotbollsträning.
 
 
Igår måndag åkte jag ut till Mangga Dua för att titta på julgranar. Det fanns flera fina, men de var så himla dyra! Så det blev ingen gran.
 
 
Jag shoppade en liten väska istället. Den var inte alls lika dyr. Den hade så fina skalbaggar på sig dessutom. Och garantisedel från ett företag som börjar på M- och slutar på -ulberry..... Jag köpte även massor av urbilligt julklappspapper till Nordiska Klubbens julklappar som vi ska ge till barnen på det barnhem som klubben sponsrar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar