lördag 22 december 2012

Boracay

Fredag den 21 december klockan 00:50 gick planet från Jakarta till Manila. Vi landade där knappt fyra timmar senare med en förlorad natt i kroppen. Vårt inrikesflyg till Caticlan blev några timmar försenat och eftersom vi var sjukligt trötta gick vi och tog massage hela gänget - mest för att vi ville lägga oss ner någonstans. Barnen somnade in gott. Jag gjorde inte det eftersom min massör tog i rätt hårt och jag låg på helspänn då det gjorde ont nästan hela tiden.

 

Planet till Caticlan var litet och det tog knappt en timme att ta sig dit. Dessutom fick man bara ha 10 kg bagage per person var så det blev till att betala för övervikten.... vi har som alltid massor av välfyllda väskor med oss. Golfklubborna är med de också.


Flygplatsen i Caticlan ligger nära hamnen och man kunde ta en liten tricycle bort till båtarna.


Efter en kort båtresa till ön Boracay tog vi en bil till hotellet.




Ön är inte så stor - bara sju kilometer lång ungefär. Huvudgatan nedan.


Vi bor vid Boat Station 1 där det finns många restauranger och barer längs stranden. Det är väldigt mysigt och man sitter med fötterna i sanden hela tiden.


Stranden är otroligt fin. Sanden är alldeles vit och vattnet klart och fint.


Birgitta och Fredde kom fram några timmar efter oss. Vi gick ut och käkade middag tillsammans och jag såg då en liten tjej som var en kopia av Joannas lilla Bella. Så här kommer Bella se ut när hon är 10 år tror jag. Flickan var dessutom från Sverige. Det finns otroligt mycket svenskar här vilket är lite av en överraskning.


Idag kom familjen Alexanderson fram också. De hade haft en riktig mardrömsresa från Sverige och trodde att de skulle bli kvar i Hong Kong länge eftersom de missade sitt anslutningsflyg där och alla plan till Manila är överbokade fram till januari. De lyckades dock nästla in sig på ett plan och kom fram endast 24 timmar för sent. Kusinerna tyckte att det var så kul att träffas!


Vi hängde på standen hela dagen. Barnen med kortare avbrott för poolbad och häng på rummet.


Chrille och Fredde hann med en golfrunda idag också trots att Fredde inte hade fått så mycket sömn under den första natten på Boracay. Han och Birgitta fick ett rum åt det håll där en bar och kyrkan ligger. När barmusiken dog ut vid tretiden på morgonen började en högmässa i kyrkan klockan 04:00. En sopran underhöll då både kyrkobesökarna och paret Engström. De bytte rum med oss idag. Vi fick nämligen deras rum igår eftersom vi ju har samma efternamn....vi får väl se om vi får sova något i natt. Morgonmässorna ska tydligen hållas varje dag fram till den 25 december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar