onsdag 27 februari 2013

Sista NC-mötet?

Idag var det styrelsemöte i nordiska klubben. Antagligen det sista för min del eftersom jag sagt att jag inte ställer upp för omval i år. Jag känner att jag gjort mitt under de två år som gått och det är fler än jag som nu hoppar av. Vi hoppas att det finns andra med ny energi som vill ta vid där vi nu slutar. Det kändes lite vemodigt trots allt eftersom det varit roligt och givande att arbeta med klubben. Vi var hemma hos norska Anne May som hade världens sötaste lilla pudelvalp. Han var som en liten tuss och fick plats i en handflata.


Iyem hade under tiden fått i uppdrag att baka semlor. Gissa om jag blev överraskad när jag kom hem och fann denna stora semlebulle i ugnen.... hon hade använt sig av Oriflames kokbok med svenska recept på bahasa... tydligen saknas det vissa bitar i den.


Barnen ville i alla fall ha semlor när de kom hem från skolan och de blev ganska goda ändå  trots att bullen minst sagt var välgräddad. Jag fick ställa mig och trolla fram en annan efterrätt till kvällens bokklubbsmiddag som ska vara hemma hos mig denna gång. Det fick bli chockladmoussetårta med mandelmassebotten i brist på semlor.



Igår var jag tvungen att köpa nya basketskor till Hugo eftersom hans basketsäsong börjar idag. De gamla från i fjol var två storlekar för små. Jag hittade en massa andra saker som jag också var tvungen att köpa. Bland annat dessa golfskor till mig. Chrille har varit på jakt efter ett par med ormskinn på till sig själv. Lite tacky kanske men vad gör man inte för att retas....

tisdag 26 februari 2013

Mrs G på besök

Saras lärare från fyran, Mrs G, är och hälsar på  i Jakarta just nu. Hon ville självklart träffa sin sista klass som hon hade innan hon gick i pension. Mrs G ordnade därför ett pizzaparty igår.



De flesta mammorna från den klassen träffades också över en lunch med Mrs G eftersom eldsjälen Diana hade dragit ihop hela gänget, men jag avstog eftersom jag redan hade en lunch inbokad på stan. Jag träffade då några telecom-fruar ute på Din Tai Fung. Några av oss fortsatte sen till en jätterea i Senayan City, men det var lite misslyckat eftersom rean för oss vanliga inte hade börjat ännu. Bara de med ett speciellt kontokort fick handla. Vi andra får vänta till imorgon. Det var lite synd, för det fanns en del fina saker att köpa. Bara tjusiga märken dessutom. Jag hinner nog inte gå dit då eftersom det är möte med Nordiska Klubben på dagen och sen måste jag fixa inför bokklubbsmiddagen som ska vara hemma hos mig.

lördag 23 februari 2013

Långhelg och massor av nya restauranger

Denna vecka har barnen fått en extra lång helg. Hugo var ledig både i torsdags och i fredags, medan Sara bara fick nöja sig med skolfritt på fredagen. Detta på grund av studiedagar för lärarna. Egentligen ville jag att vi skulle resa bort någonstans, men eftersom Hugo skulle ha fotbollsmatch valde vi att stanna hemma. Matchen blev inställd under gårdagen... nästa långhelg åker vi bort oavsett hur många matcher som är inbokade.

I onsdags kväll sov Hugo över hos Jonathan, men kom hem tidigt på torsdagen - lagom till efter min bahasalektion, eftersom han och jag hade bestämt att vi skulle hänga. Vi åkte till Gandaria och började med en god lunch på Tony Roma´s - en restaurangkedja som tydligen är känd för sina goda ribs. De var goda och portionerna var enorma.


Vi blev så mätta att vi struntade i popcornen på bion efteråt.


Vi passade på och gick på lyxbion som vi fick ha nästan helt för oss själva.


Snacka om bra platser! Vi såg Zero Dark Thirty som handlade om CIA:s tillfångatagande av UBL, Usama bin Laden. Vi tyckte båda att filmen var jättebra och Hugo har inte kunnat släppa handlingen sen i torsdags.


Eftersom fredagsgolfen brann inne denna vecka gick jag på ett RPM-pass på fredagsmorgonen.


Så här fin utsikt har jag från cykeln.


Väl hemma igen möttes jag av två pigga barn som ville in till stan och bowla. Vi åkte in till FX-mall och Spincity. Saras kompis Mio följde också med. Vi käkade lunch på Kitchenette - en trevlig liten krog på Plaza Indonesia.



Sara -  som alltid är lite anti till att testa någon nytt, blev glad när de hade lemonade på menyn. Det är hennes favoritdricka just nu. På Kitchenette serverade de dessutom hemmagjord lemonade i grova glasburkar och den var sur som tusan. Tjejerna gillade den skarpt. Sara åt också två red velvet cupcakes till efterrätt - en annan av hennes favoriter.


Jag drack en urtjusig kaffe.


På fredagskvällen var Sara på sleepover hos Mio, Hugo spelade sina onlinespel och jag träffade Melissa ute på Park 19. Cris kom också och mötte upp och vi drack flera goda drinkar. Vi fortsatte till Bats - en club på Hotel Shangri-La som jag tycker är lite halvsliskig. Jag vände i princip i dörren när vi kom dit eftersom jag var helt slut. Förutom drinkarna hade jag också hunnit med lite vin på eftermiddagen då Birgitta kom förbi.

Idag lördag blev det sovmorgon. Vi käkade lunch på Lippo Mall - vårt nyaste och närmaste shoppingcentrum där man har öppnat många nya restauranger. Den vi hamnade på var trevlig, men man har tyvärr helt misslyckats med ventilationsinstallationerna. Det susar och brummar som attan överallt. Man har inte isolerat någonstans.


Jag och Chrille fortsatte sen till golfen där han invigde sina nya golfklubbor som han köpt i veckan efter att ha provat ett antal olika. Han var inte helt nöjd med sin investering - hoppas att ett byte av grepp på klubborna kan hjälpa. Vi hade i alla fall en härlig golfrunda i precis perfekt väder.


En snabbdusch senare och vi åkte tillbaka till Lippo Mall eftersom Chrille ville gå på bio och se filmen som jag och Hugo såg i torsdags. Hugo var inte sen att haka på eftersom den var bland det bästa han sett och inte hade några problem att se om den. Jag åkte hem efter middagen på en ännu en för oss ny restaurang - El Gaucho. 


Sara som hade sovit över hos Mio igår kväll, spelade två fotbollsmatcher idag som vi dessvärre missade. Hon spelade dels med sitt lag, dels med U16-flickorna eftersom de var för få. Hon fick tydligen spela hela tiden i båda matcherna och åkte hem till Cami för en till sleepover direkt efteråt. Henne ser man knappt på helgerna.

onsdag 20 februari 2013

Boktips

Läser en bok som är skriven av Tiziano Terzani - en före detta utrikeskorrespondent, om hans resor i Asien. 
Mcycket trevlig läsning.


Tavlan på plats

Så har vår fina tavla med Jakartamotiv kommit på plats. Tack än en gång Birgitta och Fredrik!
Den är så fin.


Medan chaffisen var och hämtade den var jag på spinning och svettades igen. Puh! Killen som putsade glasräckena svettades han med. Kanske för att det var läskigt att stå där utan några som helst säkerhetsanordningar. Fy tusan. Ett liv är inte mycket värt i detta land. Guvernören i Jakarta har nyligen infört gratis sjukvård för de fattiga i staden. De har fått varsitt hälsokort. Det är dock si och så med hur reglerna efterlevs. När de fattiga söker läkarvård på sjukhus och visar upp sina kort får de veta att det inte finns några sängplatser lediga. Lediga platser finns dock för dem som kan betala. Häromdagen dog en liten för tidigt född tvillingflicka som hade bollats runt på fem olika sjukhus innan hennes lungor gav upp. Renees åttaårige  brorsson råkade ut för samma sak när han sökte läkarvård för dengue i förra veckan och fick läkarvård först när familjen betalade i förskott.
Killen på bilden nedan var klar med räckena på plan två när jag gick från gymmet imorse. Hoppas verkligen att han klarade av att putsa även på plan tre och fyra utan att någonting hände....


Efter passet gick jag och Gitte till Antipodean och mötte upp Isabelle för en trevlig långlunch.


 Och så hade halva den dagen gått.

tisdag 19 februari 2013

Indonesian Heritage Society

Renee - som fortfarande är i Jakan och planerar sitt kommande bröllop, var hemma hos oss igår igen, käkade middag och sov över eftersom hon ville följa med på morgonens boot camp. Oj vad trött hon var efteråt! Vi som har kört ett tag tycker fortfarande att det är en boot camp from hell vissa dagar, men man har blivit starkare.
Sen åkte jag och Isabelle till Indonesian Heritage Society och skrev in oss. Vi ska gå med i en grupp som gör utflykter i och omkring Jakarta varannan vecka vilket ska bli mycket intressant. Det är gruppmedlemmarna själva som organiserar utflykterna och man har ett helt bibliotek med tips och material från alla redan genomförda turer till hjälp.

Vi hann med en god lunch på en ny fransk restaurang på Plaza Senayan också. Himla trevligt.


Jag kom men med fina kort därifrån också. Men batik på bland annat.


Vi har fått en ny chaffis också som verkar mycket bra. Han pratar bra engelska, läser kartor och verkar hitta. Syafril heter han och har snabbt blivit omdöpt till Frillan här hemma.

måndag 18 februari 2013

Ha ett bra liv....

I lördags hade vi middag hemma hos oss. Vi var totalt tio vuxna och fem barn. Gitte&Kenneth, Robin&Lussan, Birgitta&Lasse och Annelin&Rune var här. Jag hade handlat nästan allt som behövdes redan på torsdagen, men behövde komplettera med några saker samma dag. Jag var totalt i fem affärer innan jag hittade chevre! My god. Tur att det blev så gott. Vi sa också hej då och ha ett bra liv till Rune och Annelin som flyttar hem till Norge nu på torsdag. Det sista på skämt givetvis, efter att Gitte hade berättat en rolig anekdot från deras tid i Malaysia. Nu är det ju ganska lätt att hålla kontakt med folk som bor på andra sidan jorden. Om de är uppkopplade och facebookar vill säga.

 När jag var ute och körde i lördags hittade jag också ett litet franskt nyöppnat bageri i Kemang


Chrille och barnen följde med en sväng och käkade lunch. De hade så kul åt farsan då han hade gissa låten-tävling med dem eftersom han inte hade förstått att låttiteln syntes på spelaren. Barnen gissade rätt varje gång.


Igår söndag belv det golf på Pankan som vanligt. Vädret var fantastiskt. Svalt och skönt (kanske bara 28 grader) och det kom bara ett lättare drissel. Vi gick runt rekordsnabbt och spelade hyggligt båda två.


Det var konstutställning på klubben. Jag köpte dock ingenting. Fåglar och tigrar tillhör inte mina favoritmotiv.


På kvällen såg vi den svenska filmen Hypnotisören tillsammans med barnen. Vi hoppade högt några gånger eftersom det blev väldigt spännande stundtals. Filmen var ganska bra även om jag tror att Lena Olin nog kanske inte hade fått huvudrollen om inte hennes man hade regisserat filmen. 

fredag 15 februari 2013

Hemmafredag

Fredag och golf. Som vanligt. Mari var dock inte med idag utan det blev bara Birgitta och jag. Vi straffade av rundan ute på Palm Hills på rekordtid. Och straffade var dessvärre rätt ord men med fel objekt. Vi blev avstaffade båda två. Usch så tungt. Men trevligt var det. Som vanligt.


På eftermiddagen blev det storhandling inför en middag hemma hos oss imorgon. Jag hade innan dess också hämtat upp Sara och Maureen från skolan eftersom de hade talangshowsträning. De är nu hemma hos oss på sleepover. Tjejerna badar i poolen. Hugo hänger med Jonathan här hemma också. De badar inte utan sitter som vanligt framför varsin dator.


Det blir en lugn kväll med lite svenskt på TV:n. Chrille och jag såg igår den sista delen av dokumentären om Palme. Så bra och så kul att se alla Stockholmsmiljöer.

torsdag 14 februari 2013

Alla hjärtans dag

Idag är det Valentines´s Day och det uppmärksammas även här. Mina två små hjärtan firar i skolan antar jag eftersom det amerikanska väger tungt där eftersom de flesta lärarna och många av studenterna är från USA. Mina små gryn kommer att få varsitt litet hjärta även här hemma.


De är båda friska nu - de hade feber i bara en dag och båda låg och sov hela tisdagen. Igår hade de piggat på sig och tyckte att det var härligt att ha sällskap av varandra eftersom det inte är så kul att bara dra här hemma hela dagen. Jag pep då iväg till optikern en stund eftersom jag behövde nya linser.


Jag slog även till och köpte ett par nya glasögon - det var nog närmare 15 år sedan sist och det behövdes verkligen. De gamla hänger på halv stång och de små plastplupparna som ska hålla glösögonen på näsan har lossnat för länge sedan. Även om jag bara använder dem morgon och kväll är det ju skönt att ha ett par som man inte får skavsår av.


Idag tänkte jag träna efter bahasalektionen och åkte iväg till Celebrity Fitness för att köra ett TRX-pass. Gemma följde med eftersom hon ville provträna, men vi åkte dit förgäves. Instruktören, som är från Brasilien, fick en påhälsning av immigrationspolisen och passet blev inställt. Jag gick istället till frissan.

tisdag 12 februari 2013

Taxi-app

Måste bara dela med mig av en fantastisk sak här i Jakan. Taxibolaget här - Blue Bird, har en otroligt bra app. En knapptryckning bort och taxin är beställd vilket är bra då man åker mycket taxi här. 

Man ser beställningens status hela tiden och kan på en karta se exakt var taxin är. Man kan också ringa chaffisen genom att trycka på en knapp.


Urbilligt är det också.

Partyhelg!

Rene och Big John kom till oss i torsdags och vi har haft en jättekul helg tillsammans. Fredagskvällen tillbringades med ett stort gäng på Loewys där Rene fick in en fantastisk drink med kolsyreis runtom. Så flott presenterat!


Jag fick helt oförberett in en annan supergod drink -  den var som en hel efterrätt med massor av jordnötssmör i botten. Den kom med en trevlig hälsning och Giri satt och vinkade några bord bort.


Det blev en sen kväll eftersom vi fortsatte till CJ´s och killarna hade det tufft att gå upp till killgolfen på lördagen. Själv vilade jag mig i form hela dagen för att orka gå ut och äta på La Na Thai på kvällen. Det ska vara den bästa thairestaurangen här i  Jakan och maten var god.


På söndagen fortsatte vi att umgås med telekomgänget då det var brunch på Mulia. Vi var totalt 30 stycken och chokladmartinisarna flödade. På kvällen gick vi på bio med barnen och såg Jack Reacher. Barnen hade vi annars knappt sett på hela helgen. Sara checkade ut hemifrån redan på fredag morgon och var uppbokad hela helgen. Hugo såg vi lite på lördagen eftersom han hade match som jag följde med på.

Gästerna har nu åkt och barnen ligger hemma och är sjuka båda två. De har feber och Hugo har kräkts två gånger.

torsdag 7 februari 2013

Hemma igen

Igår var jag på sjukhuset bara en gång - för att följa upp mammografin. Det såg OK ut men jag ska på återbesök om sex månader för att kolla knöligheten igen. Himmel vad trist det är att bli gammal. För några år sedan hade man inga sådana här bekymmer alls.

Sen blev det shopping för hela slanten.


Jag betade av flera av de stora shoppingpalatsen längs Orchard Road, bland annat Paragon som låg närmast mitt hotell. Däremot missade jag mitt favoritvaruhus Robinson - såg det först när jag satt i taxin på väg ut till flygplatsen.


Det kinesiska nyåret firas till helgen och det märktes överallt i Singapore. Man hade stora marknader med kinesiska saker, bland annat på Takashimaya.


Där kunde man köpa kinesisk mat och godis.


Och kinesiska dekorationer som mestadels var röda till färgen.


Jag kom hem med fina små fjärilar.


Hittade också svensk choklad i mataffärerna.


Barnen vill alltid att jag har med någon hem till dem så Sara fick tjusiga trosor från ett känt ställe. Victoria´s Secret ska öppna upp en butik även här i Jakan så småningom vilket många expatfruar ser fram emot på.


Hugo fick en varm tröja från ett annat känt (svenskt!) ställe. Den ska han ha i Sverige i sommar - bäst att gardera sig mot kylan om sommaren blir så som den var i fjol.


Till mig själv hittade jag en liten svart väska. Även den med kinesiskt tecken på som enligt försäljaren ska bringa lycka till ägaren. Man får ju hoppas på det.


Kunde heller inte motstå dessa klänningar i skrikiga mönster. Eftersom det var rea så jag köpte flera....


Idag är det tvätt och handling på programmet. Vi får gäster ikväll - Rene och Big John kommer hit från KL så det lär bli en partyhelg denna helg.


Igår var det flooding i Jakarta igen. Chrille hade svårt att ta sig hem från kontoret. Det var ett fasligt regnoväder i Singapore också, men jag landade på utsatt tid och resan från flygplatsen tog bara 50% så lång tid mot vad det brukar ta. Helt OK med andra ord.