torsdag 11 december 2014

Bröllop och bokklubb

I år är det nog extra stressigt i dessa adventstider. Förutom de vanliga julförberedelserna har vi haft en massa annat att tänka på och ta tag i. Vi har gjort en massa pappersarbete och då har vi också varit tvungna att blanda in flera utomstående för att få diverse påskrifter. Av en notarie bland annat vilket var ett äventyr i sig. Det var svårt att hitta en notarie som ville godkänna våra underskrifter på ett helfranskt dokument och när vi väl fick tag på en så var denna person inte på plats den avtalade tiden. En assistent fick bevittna våra namnunderskrifter och när väl notarien behagade signera dokumentet ringde de en timme innan notariekontoret stängde klockan fem en torsdag eftermiddag. Jag slängde mig i bilen och hann precis dit för att mötas av ett notariekontor som inte hade någonting färdigt alls. Till slut fick jag mitt stämplade dokument och Zaki - vår chaffis, körde sedan i rena rama James Bond-stilen genom halva stan till ett DHL-kontor som hade öppet extra länge för att få iväg dokumenten till Frankrike i tid. Vi passerade då denna lilla bro som såg ut att vara bron från Jalananfilmen.


Tur att Zaki hittar och kör så bra. Jag var på plats några minuter innan DHL-kontoret stängde - kom dit samtidigt som DHL-bilen som skulle hämta dagens skörd av brev och paket. När brevet väl var ivägskickat såg jag på en kopia att notarien skrivit fel på mitt födelsedatum. Nästan ingenting blir rätt på första försöket i detta land.


Chrille har varit sjuk en hel vecka så den gångna helgen blev lugn och skön. Jag och Hugo åkte in till en biograf i Menteng i lördags då det var fransk filmfestival där i helgen. Vi var så sugna på att se en av filmerna, men eftersom trafiken dit var vedervärdig hann alla biljetterna ta slut innan vi kom dit.... vi såg då the Pyramid istället - en skräckfilm. Vi hoppade högt i stolarna emellanåt då den var ganska så läskig. 


I söndags var vi bjudna till en mycket fin bröllopsmottagning i en flott restaurang - även den i Menteng. På söndagarna är trafiken bättre vilket var skönt. Det var Annie - en av Chrilles anställda, som gifte sig. Själva bröllopsceremonin hade varit tidigare på dagen och då var bara de närmaste inbjudna.



En pianist spelade vackert och flera av bröllopsgästerna var uppe och sjöng. En av papporna till brudparet rev av en Frank Sinatralåt och sjöng riktigt bra.


Dessa småflickor konverserade länge med oss då de ville träna sig på att prata engelska. Så mysiga och välartade tjejer!


Vi åt en buffémiddag och tog en massa kort. På bilden nedan syns många av Chrilles kollegor.


Jag har trots allt hunnit med några träningspass. På Celebrity Fitness bland annat där det en av dagarna bjöds på tårta efter ett pumppass eftersom ledaren fyllde år.


Jag har också besökt posten flera gånger. På postkontoret som ligger inne på skolområdet fick jag nästan en chock när de sa var det skulle kosta att posta mina brev och paket. Jag gick till ett annat postkontor istället och kände där igen priserna från föregående års julkortutskick. Frimärkena var dock slut för den dagen så jag fick åka tillbaka dit dagen efter också. Det är inte alltid så lätt att få saker och ting uträttade här. Och Chrille undrar vad jag gör hela dagarna. Och jag undrar om skolan betalar på tok för mycket för sina utskick...


Igår var det jullunch med alla Booster Hut-mammor som arbetar ideellt i Booster Hut-kiosken i skolan. Överskottet från sötsaks- och drickförsäljningen går till att sponsra olika idrottsaktiviteter i skolan. Vi var på restaurang Monolog i PIM3.


På kvällen var det bokklubb hemma hos Birgitta - terminens sista, men inte många hade läst ut boken Analfabeten av Jonas Jonasson som vi skulle ha tagit oss igenom tills igår. Den var lite för seg. Birgitta hade lagat en urgod middag och vi fick en julig champagnedrink innan maten.
Efteråt var det julklappsutdelning där man fick sno julklappar från varandra. Jag blev av med min två gånger - bland annat två par raffiga trosor, men fick istället öppna ett tredje paket och kom hem med en bok med cupcakesrecept som både jag och Sara gillade.


Idag var det yogapremiär hemma hos Nina. Nina är en urduktig yogainstruktör som haft en egen studio hemma i Sverige. Hon körde ett nästan två timmar långt pass med oss - utomhus under tak vilket var ljuvligt. Jag och Linda cyklade dit och hem dessutom så jag ställde in dagens planerade tennislektion.

Eftermiddagen har jag ägnat åt att förbereda morgondagens tennislunch. Vi ska ha knytis hemma hos mig efter tennisspelet och jag har dukat för 23.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar