söndag 28 december 2014

Sista skiddagen och Tokyo

Igår åkte vi skidor för sista gången - i alla fall för denna resa.


Vädret var inget vidare på morgonen. Vi såg knappt handen framför oss.


Vi trotsade trots det den lilla informationsskylten som var uppsatt vid vår favoritbacke 26 och tog oss långsamt nedåt. Vi visste ju inte riktigt vad som stod på skylten och hoppades att det inte var något farligt man varnade för....


Det klarnade som tur var upp efter hand.




Och vi fick en fantastisk sista eftermiddag i backen.




Strax efter frukosten idag - då det knappt fanns mat kvar till oss, tog vi bussen till Nagano och snabbtåget till Tokyo Station. Därefter bytte vi till lokaltåg och åkte några stationer till Tamachi där vårt hotell ligger.


Det är söndag idag och mycket verkade stängt i vårt närområde. Vi fick äta lunch i ett hål i väggen. Det är skönt att man kan peka på vad man vill äta då det inte är så många som pratar engelska.


Det blev ramen och katsudon till hela familjen. Alltid ett säkert kort.


Vi tog därefter ett annat tåg till Shinjuku och elektronikvaruhusen. Hugo ville köpa hörlurar nämligen och barnen ville också titta på datorer eftersom vi  måste köpa varsin laptop till dem innan de börjar i den nya skolan. Chrille och Sara provade de största lurarna de kunde hitta.


Vi köpte inga datorer, men väl hörlurar till Hugo - ett par röda JBL, och ett batteriskal till Saras mobil. Chrille fick några smågrejer han också.





Någon mer shopping än elektroniken var det inte tal om... framför allt herrarna längtade hem till hotellet då de inte hade fått sin vanliga eftermiddagsnap. Vi tog bara en snabbfika och åkte hem.


Imorgon ska vi nog till den berömda fiskmarknaden redan på morgonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar