torsdag 25 december 2014

Juldag med snöstorm

Igår kväll - på julafton alltså, åt vi på Sakai - en liten japansk restaurang i byn. Vi gick förbi en annan restaurang på vägen vilken Chrille kommenterade med orden -`Detta ställe är bara för japaner - alla sitter nämligen på golvet`.


Gissa var vi fick sitta inne på Sakai....på golvet förstås. Det gick dock bra då både Chrille och Hugo kunde sitta med utsträckta ben och luta sig mot en vägg.


Detta ställe var den största restaurangen vi varit på här hittills - det fanns hela fem bord och en bardisk man kunde sitta vid. Men trots det var även detta ställe ett hemma-hos-ställe där en familj både lagade maten och serverade. Mamman i fin kimono.


Jag drack japanskt gott rödvin från en vingård som inte ligger så långt från skidorten.


Vi åt gott - både gyoza och appetizern nedan. Chrille och Hugo delade bland annat på en one-pound-steak som var helt perfekt stekt och smakade urbra.


Sara älskar sushibollar med lax i så hon åt det. Jag åt stekta udonnudlar.


Idag på juldagen vaknade vi upp till en snöstorm. Vi trotsade detta och gav oss upp med liften efter frukost.




Vi åkte två åk i djup nysnö vilket var en härlig upplevelse. Det var dock lite väl dålig sikt så vi åkte in för att dricka varm choklad istället, i hopp om att snöandet skulle avta. Det blev både varm choklad och lunch inne på Popeye men snön bara fortsatte att vräka ner.


Vi tog den långa gröna vägen hem då. Chrille tog det lite extra lugnt eftersom han hade ramlat just där igår. Han kunde enligt egen utsago ha gjort sig riktigt illa, men undkom lyckligtvis med bara ett mindre skrapsår på näsan.



Hugo letade gupp så att vi kunde spela in dagens avsnitt av Jackass.


Det fanns dock inga bra just där.


Det får bli en stilla eftermiddag i hotellbaren.


Ikväll ska vi gå och äta en kaiseki-middag på en ryokan som är ett traditionellt pensionat. En kaiseki-middag är specialkomponerad middag som består av många rätter - upp till tio tydligen, och tydligen ett måste för en turist i Nozawa Onsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar