måndag 16 januari 2012

No electricity... again...

Lördagkvällen tillbringade vi på Tapas Movida. Det är en spansk restaurang som bara ligger två kvarter bort från var vi bor. Maten var så där, men vi fick en trevlig kväll med Jessica, Ola, Amelia och Adam.


Igår söndag var det dags för golf. Efter de första nio hålen öppnade sig himlen fullständigt och vi orkade bara spela två hål till. Det var lite synd, då vi båda spelade fantastiskt bra innan regnet.


Jag var helt genomsur - det kändes som om jag hade badat med kläderna på. Barnen åkte därför inte på söndagens baseballmatcher. Sara var istället på bio på PIM med Matilda och såg 'New Years Eve'. Hugge var bara hemma och hängde. Sen spelade han och Chrille tennis på eftermiddagen. Chrille hann även med en tennismatch mot Kenneth på kvällen. Det blev storpisk med 6-0, 6-0. Kenneth var en av de bästa tennisspelarna i Danmark för några år sedan bör tilläggas.


Idag måndag var det dags för elfix i huset igen. Det var ju bara en vecka sedan sist. Vi hade lite problem i helgen med lampor som inte fungerade, men idag började det ryka ur proppskåpet. Det regnar in någonstans och vatten rinner nerför ena köksväggen som ligger dikt an till grannhuset. Nu misstänker man att vattnet kommer därifrån. Husägaren fick också en lista av mig på saker som behöver åtgärdas. Han har fått det förut, men kanske inte lika detaljerat med krav på att fylla i datum när de olika sakerna ska vara klara. Jag är så trött på dessa hantverkare som kommer och går och fixar allt bara lite halvdant.


Förra veckan skulle de ordna så det inte regnade in vid en av balkongdörrarna på ovanvåningen. Det fanns nämligen en stor springa som behövde sättas igen på något sätt. Resultatet av det jobbet är att man nu inte kan öppna den dörren alls.


Poollamporna fixas även de idag. Får se om de lyser i mer än en kvart denna gång. Det är säkert femte eller sjätte gången dessa lagas. Man tycker att ägaren nu kunde kosta på sig att byta ut de kinesiska armaturerna till något lite bättre.


När jag tröttnat på stöket där hemma åkte jag till tygmarknaden vid Majestics. Vi är bjudna på fest med 80-talstema i början av februari och jag har hittills inte hittat några tidstypiska kläder i affärerna. Jag ska nu sy upp en klänning till mig och skjorta till Chrille i både neongult och glansigt blått. Återstår att se vilken som blir snyggast. Köpte också en massa vitt gardintyg till TV-rummet och till ett draperi till köket. När det lugnat sig här hemma får jag montera upp gardinvajrarna som jag köpte på IKEA i Singapore.


Det säljs mycket illaluktande frukter överallt just nu. Durian är ju värst, men denna lilla godsak luktade hemskt öven den.


Vi fick ett mail från Hugos fotbollstränare med referat från lördagens match. Hugge blev visst matchens spelare. Mycket kul då det var första matchen med nya laget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar