söndag 27 januari 2013

Ledigt mitt i veckan

Det regnar fortfarande, dock inte alls lika mycket som förra veckan. Regnperioden har hållit på ett tag nu och börjar det märkas lite varstans. I vårt hus börjar väggarna ändra färg. De är så vattenmättade eftersom huset både är felbyggt och felkonstruerat. Det börjar nu droppa gult vatten från en av ytterväggarna i köket. Platta tak fungerar bevisligen inte i något klimat.


I torsdags var det ledig dag här eftersom man firade profeten Muhammeds födelsedag. I onsdags var vi därför hos Jenny på 40-årsfest. Barnen tyckte också att det var underbart med en extra helgdag mitt i veckan och båda hade då kompisar hemma på övernattning. I fredags var det vardag igen och för mig var det golf som vanligt. Jag och Mari hade en härlig runda och sådan tur med vädret eftersom himlen fullkomligt öppnade sig först när vi var klara och satt och käkade lunch. På fredagkväll var Sara och Chrille ute - på var sitt håll , medan Hugo och jag gick på lyxbio och såg Hansel and Gretel - the Witch Hunters. Den var urbra tyckte Hugge.


Igår lördag var det fotboll hela dagen. Först spelade Hugo en Coca Cola-match på BIS där det var mycket tungt att springa eftersom planen var helt lerig. De mötte ett bra lag och borde kanske ha förlorat, men de jobbade på och hade en hel del tur så slutresultatet blev 2-2. Hugo gjorde första målet, ett snyggt frisparksmål och det var kul att se honom vara på gång igen. Han har varit lite nere ett tag nu och funderat på att till och med sluta med fotboll.


Efter matchen såg man inte vilken färg det var på skorna. Sara spelade en Coca Cola-match hon också, men fick en spark på läppen i andra halvlek. Det blödde ymnigt och hon rullades av planen i rullstol av vakthavande sjuksyster. Det var skönt att det inte behövde sys och att tänderna inte vickade. Det var heller inte värre än att hon kunde gå till Halle på en sleeover senare samma dag.


Idag var det ny fotbollsmatch för Hugo - i Greenfield-cupen. Där är det up-or-out och eftersom de mötte ett riktigt dåligt lag blev det storvinst, 8-0, trots att de knappt orkade springa.


Jag och Chrille spelade golf på Pankan efter matchen. Det började blåsa nästan kalla vindar tyckte vi och himlen såg väldigt dramatisk ut.


Det kom en kort störtskur och vi kunde lätt spela vidare.


Nu är det familjebio här hemma. Vi ser The Perk of Being a Wallflower.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar