torsdag 17 januari 2013

Sista kvällen i Jakan för Fredde och Birgitta

Igår struntade vi i att regnet öste ner på morgonen och begav oss iväg till den fina golfbanan i Serpong, Damai Indah. Det var tur för när vi kom fram hade regnet upphört och vi var i princip de enda som spelade igår.


Banan är designad av Jack Nicklaus och så fin. Det var fasligt blött de första nio hålen, men eftersom det blåste torkade banan snabbt upp. Vi fick en kanonrunda i närmast perfekta förhållanden eftersom det inte var för varmt. Vi spelade tyvärr inte så bra någon av oss förutom Birgitta som spelade fantastiskt bra de sista nio hålen.


Birgittas namne, min kompis Birgitta, var också med. Vi käkade lunch i halvtid i det tjusiga klubbhuset vars entré ser ut som entrén på ett femstjärnigt hotell.


På kvällen blev det avskedsmiddag på den japanska restaurangen Edogin - en av flera tjusiga restauranger på hotell Mulia. Buffén var fantastiskt lyxig! Bara en massa godsaker. Vi käkade bland annat sushi och franska ostron till förrätt, pilgrimsmusslor, fisk, skaldjur och otroligt mört kött som stektes på teppanyakihällar till varmrätt.


Efterrätterna var fina de också. När Chrille försökte ta glass själv vid glasståndet höll Sara dock på att skämmas ihjäl. Fruktsushi har jag aldrig sett tidigare men jag var för mätt för att testa det igår.



På väg ut fick Birgitta en pratstund med en dam som bar på en gullig bebis.



Vi var mätta och belåtna när vi kom hem. Vi sov gott med magarna fulla trots att det åskade och dundrade hela natten. Regnet fortsätter idag och nivåerna i vattenmagasinen slår rekord. Det har inte regnat så här på fem år. Vissa delar av östra Jakarta står under vatten och 10.000 människor har fått evakueras från sina hem. Dammluckor riskerar nu att brista och försvåra situationen än mer. Idag har många anställda på Chrilles företag inte kunnat ta sig till jobbet. I Puncak, en stad söder om Jakarta, har folk fått ledigt idag på grund av regnet. Vilken tur att bahasalektionen var hemma hos mig idag.



Fredde och Birgitta flyger till Dubai idag. De måste ge sig av till flygplatsen i god tid och vi håller nu tummarna för att det inte blir helstopp på vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar