tisdag 1 januari 2013

Nytt År!

Gott Nytt År! Vi har alla överlevt 2012 och skriver nu 2013.

Vi bytte hotell igår - från BBC, alltså Boracay Beach Club till Boracay Regency. BBC var enkelt, småcharmigt och låg vid en fantastiskt fin del av den långa stranden. Dessvärre var servicen sisådär. Man fick vänta på frukosten i nästan en timme varje dag.



Det nya hotellet har några fler stjärnor och igår på nyårsafton var det obligatorisk fest. Vi tog en drink hos Birgitta och Fredde innan eftersom de har den trevligaste balkongen med direkt poolaccess. Alla var där.




Klara kunde också vara med trots att hon hade haft feber på dagen.


Gustav 'pinkade' direkt i poolen.


Festen skulle gå av stapeln nere på stranden och det började regna när vi var på väg ner till partytältet som man turligt nog hade rest. När vi kom fram fanns det dock inget bord till oss.... någon annan hade visst snott det bord som vi i förväg hade valt med stor omsorg.... det som fanns kvar var bara några tomma bord utanför partytältet... i regnet. Fredde blev rosenrasande och vi fick ett bord inomhus, i vår frukostrestaurang, istället. Vi fick en falska rött som plåster på såren. Buffen var tyvärr inget man skriver hem om - den bestog av ganska så alldaglig och ointressant mat. Maten här på Filippinerna är tyvärr inte lika bra som i till exempel Thailand. Jag tycker ibland att det känns som om man är i Karibien och inte i Asien - det har nog med de spanska och amerikanska influenserna att göra.


Efter middagen gick vi ner till stranden, såg på showen och väntade in nedräkningen. När de spelade Gangnam Style blev koreanerna överlyckliga och dansade med.
Det var högvatten och ganska så blåsigt igår kväll - vågorna gick högt upp på stranden och många blev helt blöta om fötter och skor. Fyrverkeriet som följde efter tolvslaget var nog det bästa man har sett i sitt liv. Alla hotell längs stranden verkade vilja bräcka varandra eftersom fyrverkerierna var helt fantastiska. Vårt hotell skjöt upp raketer från en båt och fyrverkeriet höll på en nästan en hel kvart. Helt fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar