tisdag 8 januari 2013

Sista tiden på Boracay

På nyårsdagen var vi tillbaka på Epic. Först för en familjelunch och sedan på kvällen igen med hela gänget. Ribsen var dock inte alls lika goda som de vi fick första gången. Fotbollsspelet var dock kul en stund.


Sara hade enhörningsfrisyr också.


Den sista veckan på Boracay gick otroligt snabbt. Det var golf varannan dag för de som spelade och strand-och poolhäng resten av tiden.




Hugo, Martin och jag hann även med ett dyk till. Denna gång vid Crocodile Island utanför Boracays östkust. Vi hade inga ideala förhållanden denna gång heller eftersom det blåste friskt - som alltid på östkusten, och regnade. Vi hade dock tagit sjösjukepiller och slapp hoppa i från båten illamående. Dyket var bara så där bra. Jag gjorde som vanligt slut på min luft först och tvingade därigenom upp de andra i förtid, efter bara 30 minuter. Dykledaren sa att jag rörde på mig för mycket där nere och gjorde därför av med onödigt mycket luft. Vi var nere på 20 meter och såg massor med clownfiskar.


Vi dök med Victory Divers.


Vi läste även en del svenska tidningar.


Barnen fick följa med Ninni och Martin på äventyr sista dagen också och alla hade de älskat det. Ja, kanske inte Pinnen då som ville ner efter några minuter.








Vi var alla lite besvikna på den filippinska maten som inte är speciellt asiatisk utan mer stabbig och fet. Det mesta man beställde in var OK, men inte mer. Värst var den feta skinkan som man skar upp i centimetertjocka skivor och la på både det ena och det andra.


Den en månad gamla italienska restaurangen fick dock godkänt. Där var vi två gånger. Den drevs av en italienare vilket kanske förklarade kvaliteten.



Sista morgonen tog i alla fall jag ett morgondopp i det fantastiska havet. Stranden var nog det bästa med Boracay.



Hotellet låg precis på stranden.



Sara beställde namnhalsband till sina kompisar klockan fem i tolv. Det var på håret att de hann bli klara innan vi var tvungna att åka till flygplatsen.


Resan hem var lång eftersom vi gjorde ett stop i Manila på vägen. Vi hann med lite shopping och Sara fick äntligen tag på ett par Vans.


Det har trots allt varit en härlig semester. Vi är alla utvilade och det var jättekul att träffa och umgås med åtminstone halva tjocka släkten i mer än två veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar