lördag 31 augusti 2013

Porslinsaffär, golf och stand-up

I torsdags gjorde jag och Isabelle ännu en lång tur - denna gång till en porslinsaffär som ligger i norra Jakarta, nästan ända ute vid Mangga Dua. Sango Ceramics heter en porslinsfabrik som ligger i Semarang. De har en outletaffär här i Jakarta och Isabelle fick adressen till detta ställe av en kompis som varit där tidigare. Det tog sin tid att hitta dit eftersom gatumummer här i Jakarta inte alltid går i nummerordning. 


Trots att jag älskar porslin åkte jag därifrån helt tomhänt. Olikt mig. Jag hittade några fina tallrikar men tyvärr fanns det inte tillräckligt antal av samma sort. Kvaliteten var inte heller den bästa.


Äntligen fredag var det igår och då blev det golf som vanligt. Denna vecka kunde även Birgitta följa med. Vi åkte ut till Riverside och hade flera parkeringsplatser att välja på. Vi var lite osäkra på var vi skulle parkera....


Riverside-banan är verkligen otroligt fin men sina raviner och all regnskog runtomkring. Vi såg knappt en endaste person på banan så vi kunde spela på i rask takt.
Det har blossat upp en ny korruptionsaffär här i landet där en chef för en oljeorganisation nyligen åkte dit på bar gärning när han tog emot 400.000 USD. Han skylde då på golfen - om han inte hade börjat spela golf hade han tydligen inte blivit inlockad in i dessa skumma affärer. Visst. Hans golftränare var dessutom någon form av mellanhand vid pengaöverlämningen. Det var kanske därför banan var så tom - antagligen är de flesta golfspelarna här i landet inblandade i något fuffens så de ligger väl lågt i ett par veckor framöver. 


Jag spelade bra till en början, men avslutade med tre trippelbogeys så slutresultatet blev inte det bästa.


Igår kväll var barnen ute på var sitt håll och då gick Chrille och jag på stand-up på den amerikanska klubben. Vi hade sällskap av Isabellle&Fredrik och Mari&PO och träffade på en hel del andra vi också känner.


Det var tre komiker som uppträdde igår kväll. Den första var en indonesisk kille som man nästan fick moderskänslor eftersom han var så gullig. Tyvärr fastnade han inte på bild.


Vi avslutade med en nackmacka hemma hos oss innan vi stupade i säng. Idag väntar fotbolls- och basketmatcher för båda barnen.

onsdag 28 augusti 2013

Ingen lunch

Höstterminen är igång och barnen ska nu anmälas till alla aktiviteter. Det schemat är nu klart och alla anmälningar och betalningar har jag nu gjort. Hugo ska träna fotboll tre gånger i veckan plus ha matcher på helgerna. Sara ska också träna fotboll tre gånger i veckan, men ska förutom det även spela basket,  träna friidrott två gånger varje vecka och ta sånglektioner tillsammans med tre av sina kompisar.

Jag har bestämt att ha en hemmadag en dag i veckan. En dag då jag ska rensa min maillåda och göra sådant som jag inte hinner med annars. Igår var en sådan dag. 


Jag började med en simtur eftersom vi hade en helt underbar vacker morgon med klarblå himmel. Jag har nyligen börjat använda anti-fog-spray som fungerar otroligt bra. Simglasögonen immar inte igen ett endaste dugg. Sen satte jag mig vid datorn och satt där nästan resten av dagen. 


Idag lämnade jag dock huset och började med ett pumppass redan klockan 08:00 på morgonen. Sen åkte jag och Birgitta iväg till Lippo Mall och tog en mani-pedi. Birgitta har precis landat här i Jakan och vi hade mycket att snacka om. Vi fortsatte att prata över en lunch på restaurang Colonial där man har denna fina utsikt - man ser knapp att man är i Jakarta.


Det är lite bråk med lilltjejen här hemma för tillfället eftersom hon vägrar att äta lunch i skolan. Hennes kompisar gör nämligen inte det och då vill hon inte heller göra det. Kompisarna har i bästa fall bara med sig en macka istället. Jag tycker att en macka är lite för klent när man slutar skolan klockan 14:45 och har en en och en halvtimmes friidrottsträning direkt efteråt.

Just nu sitter jag och bloggar och hjälper samtidigt Hugo med matteläxan. Han gör ganska så svåra ekvationer just nu eftersom han har börjat göra läxorna på den blåa nivån - ett snäpp upp från den gröna som är minimikravet. Den lägsta gröna nivån är tydligen ändå ganska hög om man jämför matteundervisningen med andra skolor.

söndag 25 augusti 2013

Hemmahelg

Fredagsgolfen har kommit igång. På premiärturen denna vecka spelade bara Mari och jag eftersom Birgitta inte hunnit landa här ännu. Vi hade en underbar runda på Palm Hills. Det gick rekordsnabbt. På tre och en halvtimme hann vi inte enbart spela 18 hål utan även äta lunch.


Det var eftermiddagsdrink hos Gitte efteråt och det var kul att se alla efter sommaruppehållet. Det blev dock en tidig kväll för mig eftersom jag hade haft vrålont i huvudet två dagar i rad. Jag somnade först av alla i familjen och var rejält utvilad på lördagen då blev det golf för Chrille och mig igen - på Pankan denna gång. Vi spelade sent på eftermiddagen och solen höll nästan på att gå ner när vi kom in på det 18:nde hålet.


Som vanligt duschade vi rekordsnabbt eftersom bion väntade. Vi hann inte äta middag innan utan det fick bli middag på bion. Tur att det fanns biljetter på lyxbion kvar. Man beställer mat och dryck innan och uppger sin sittplats. Vi såg Elysium med Matt Damon bland annat. Hugo skulle egentligen ha gått på bio med oss men han gick och såg samma film med sina kompisar istället.


Barnens aktiviteter har redan kommit igång. Sara sov över hos Maureen på fredagskvällen och hade en två och en halvtimme lång basketträning på lördagen - hon ska nu spela med ett år äldre tjejer. Hon stukade ett finger och måste höra med Ninni om tips på vad man ska göra för att undvika fingerskador i fortsättningen. 
Hugos fotboll börjar ikväll. Han har sett fram emot det i år - den nya konstgräsplanen såg så bra ut tyckte han.

Idag har vi haft en härlig dag som började i lugnt tempo. Alla utom jag spelade spel efter frukost. Jag gick och plockade under tiden.


Vi har väldigt varmt här just nu eftersom det inte har regnat på ett tag så det är skönt att ta sig ett dopp.


På eftermiddagen var vi hos Gitte och Kenneth. Isabelle och Fredrik var också där och vi fick en jättegod helgrillad oxfile och Gittes hembakta bröd på mjöl hon haft med från Danmark - så gott! Och kärleksmums till efterrätt.

torsdag 22 augusti 2013

Vardag igen

Så har vardagsrutinerna kommit igång på riktigt. Det var tennis för min del idag och golf imorgon. Lite annat har jag också hunnit med. Igår började jag rensa bland pärmar redan på morgonen och var så inne i mitt arbete att jag höll på att glömma Middle School Open House som började halv fyra på eftermiddagen - tiden går fort när man har kul... Jag fick snabbt byta om och stressa iväg för att inte komma för sent. Trafiken var dessvärre för jäklig så jag hoppade ur bilen, småsprang sista biten och kom fram helt genomsvettig.


Jag träffade Saras nya hemklasslärare som kommer från Texas ursprungligen och verkar vara mycket trevlig.


Jag gick sen vidare till Hugos kvinnliga och mycket resliga hemklasslärare och avslutade det hela med ett möte med alla hans övriga lärare. De verkar alla vara otroligt engagerade och många av de har arbetat i skolan i över 20 år - vissa i närmare 30, trots att ingen är här från Indonesien. De trivs med sitt arbete och i landet med andra ord. Som förälder blir man väldigt imponerad av denna skola varje gång man går dit. 


Jag fick gå hela vägen hem efteråt eftersom jag inte hade någon bil och det gick inte att få tag på någon taxi i rusningstrafiken - jag höll på att svimma vid det laget eftersom jag knappt hade ätit någonting på hela dagen. Jag fick gå till fots till skolan idag igen då jag var tvungen att köpa en miniräknare till Hugo. Efter det gjorde Isabelle och jag en utflykt ända bort till Karawaci eftersom Samsonite har en outletaffär där. De visade sig sen att vi inte hade behövt att åka så lågt eftersom de också har en outletaffär mycket närmare - men vi snackade på i bilen och åt dessutom en god lunch på en dim sum-restaurang när vi kom fram.
Jag köpte i alla fall fyra nya American Traveller-resväskor som verkar vara Samsonites billlighetsmärke. De förra vi hade var av samma fabrikat och har varit fantastiskt bra. De gav dock upp nu i somras efter att ha använts mycket flitigt sedan 2007 såg jag på ett kvitto jag hittade igår.


Det blev en ny liten kabinväska också. Isabelle och jag stannade även till vid Parade Outlet eftersom det var på vägen och shoppade kläder.


Jag hittade också en klocka till köket. Den matchar skåpsluckorna förträffligt.


Egentligen har jag fastedag idag, men eftersom raggmunkar var implanerade så hoppade jag över det idag.

tisdag 20 augusti 2013

Felköp

Idag har det inte hänt mycket. Förutom ett felköp då. Jag köpte skor till Chrille och det stog storlek 45 på kartongen - det såg både jag och försäljaren. När jag kom hem tyckte jag att skorna såg lite stora ut - de var i storlek 46.5. Nu återstår det att se försäljaren kan få fram ett par 45:or  från någon annan Rockport-affär i stan för den storleken fanns inte kvar på PIM. 
Och jag såg också att H&M ska snart öppna en butik i PIM.


Vi sitter med varsin dator just nu och gör olika saker. Chrille och barnen kanske spelar Chicago ikväll - det är deras favoritkortspel just nu.

måndag 19 augusti 2013

Bröllop på Bali

I torsdags åkte Chrille och jag till Bali. Barnfria!
Det tog sin tid att lämna stan eftersom det var flygplanskö på flygplatsen. Många människor skulle hem efter sin årliga semester som alltid infaller de två första veckorna efter Ramadhan. I Indonesien sker då en av världens största människoförflyttningar och tidningarna skriver en massa artiklar om exodus.


Vi landade senare än beräknat och åkte i princip direkt till nattklubben CJ's på Hotel Mulia för att möta upp alla som hade hunnit anlända till Bali. Där var det inte så mycket folk men bandet var bra och vi var kvar ganska länge. Hotellet är alldeles nyöppnat och så himla flådigt. Lite nouveau riche men oerhört maffigt.


På fredagen var poolhäng och bröllop. Renee och Big John skulle gifta sig för tredje gången på tre månader. The Wedding Trilogy började i England i maj, sen hade de en muslimsk ceremoni i Jakarta för Renees familj i juni och nu avslutades det hela med ett stort party för alla kompisar från Jakan.


Jag hann också förbi det fina spat och fixa frisyren innan vi skulle vara på plats klockan 16:45.


Uppklädda till tänderna njöt vi av att det var några grader svalare på Bali än i Jakarta. Som vanligt. Temperaturen på Bali är alltid perfekt. Cirka 26 grader och lätt bris.


Bröllopslokalen och trädgården runtom på hotell Conrad är verkligen fin.


Vi hann med en snabb fördrink innan det var dags att gå in.


Det balinesiska inslaget för kvällen.


Så flott!



Brudgummen fick vänta drygt en halvtimme på bruden. Det var inte hon som var sen utan hennes mamma fick vi höra sedan.




En semesterfirare seglade förbi.


Gareth, Steve och Tess hängde vi mycket med hela helgen.


De små blomsterbarnen var bedårande.


Äntligen kom så bruden - vacker som en dag! Tyvärr fick jag ingen bättre bild än så här eftersom två fotografer stog i vägen för mig hela tiden.



Det gick helt enkelt inte att ta en bild utan att de två fotograferna kom med.



Istället för ris kastade alla rosenblad på brudparet när de kom ut från kapellet.


Renee hade sju brudtärnor!


Alla gäster samlade för ett gruppfoto. Det var verkligen ett fantastiskt tjusigt ställe att ha ett bröllop på.


Jag med några av telekomfruarna som vi umgås med nu och några som redan har flyttat härifrån.



Det var en mycket flott middag efter vigseln och även en hel del dans. Bandet spelade många bra låtar och jag och Chrille hade en påhejjande publik då vi buggade.


Anshu, Renee och jag strax innan Renee bytte om till en svart tajt paljettklänning eftersom nästan hela sällskapet fortsatte vidare till nattklubben CJ's - för andra kvällen i rad....


Det var en mycket trevlig kväll som inte slutade förrän sent. När klockan var kanske 02:30 skulle Steve, Tess, Chrille och jag ta en taxi till vårt hotell. Svenske Stefan ville gärna tränga sig och ta vår taxi eftersom han inte orkade vänta på sin - hans fru sa Jag är från Puerto Rico och fullkomligen dök in in bilen tillsammans med Stefan och tyske Harry. Vi blev totalt sju personer och en chaufför i en liten Toyota och skrattade så vi skrek hela vägen hem. Extrapassagerarna krävde dessutom att vi skulle åka förbi McDonald's på vägen hem.... Vi gjorde det lätt för oss och beställde Big Mac&Co till allihopa som vi sedan käkade i den tomma lobbyn på vårt hotell.


På lördagen var det grabbgolf och jag tog då en sväng in till Seminyak.


Jag brukar gå förbi Buddha Wear varje gång jag är på Bali och jag gjorde det även denna gång.


Nästan alla gäster och brudparet bodde på hotell Conrad i Nusa Dua.


Hotellet var flott och så men kanske inte det bästa man varit på. Det fanns till exempel alldeles för få solstolar. Folk gick upp i ottan och la ut sina handdukar på stolarna dessutom. Det pågick även en Herbalifekongress på hotellet så det var alldeles fullt. Herbalifemänniskorna verkar lite småtokiga och går helt upp i sin produkt. De verkar nästintill bli frälsta och jag såg en kille som hade tatuerat in Herblife på hela sin underarm....


Vi fick lägga våra handdukar i gräset de första två dagarna och när jag dag tre äntligen hade kunnat reservera två stolar var det än fräck människa som tog dem under tiden vi åt frukost. Så fräckt. Jag blev vansinnig och krävde att få en liten hydda som man egentligen var tvungen att boka dagen innan och betala för. Det visade sig sen att det var en av brudtärnorna och hennes man som hade tagit våra stolar.


Det fanns inga stolar på stranden vilket var konstigt. Stranden var ju inte den bästa i Nusa Dua, men man hade kunnat ställa ut några solstolar åt folk där.


Utsikten från lobbyn var dock jättefin och vi har haft en härlig och rolig helg eftersom det är kul att resa i stor grupp.


Vi kom hem sent igår och möttes av våra små gryn som nog hade längtat lite efter oss. De hade fixat de två första skoladagarna i förra veckan på egen hand och allt verkade toppen på den fronten.