måndag 12 augusti 2013

Långhelg

Jag har inte hunnit blogga någonting eftersom det har varit en fyra dagar lång helg och vi har gjort saker hela tiden. Första dagen på ledigheten - i torsdags, hade Chrille och jag vår femtonde bröllopsdag. Den dagen var dock mycket stängt här i staden eftersom det var den rödaste dagen på hela året - den första dagen efter ramadan. Vi firade inte så mycket utan hängde istället med Kenneth som hade det tråkigt här i Jakan utan sin familj. Vi käkade lunch på en thaikrog och åkte sedan till Poins Square för att köpa DVD-filmer. Det flesta affärerna på Poins Square hade stängt men vi hittade ett öppet ställe mellan rulltrapporna en trappa ner. Vi såg sen en ganska så trist rulle - Mud, och käkade donuts till efterrätt.


Vi har annars passat på att åka in till stan. Trafiken är helt fantastisk. En sträcka som normalt tar minst en timme att åka tar nu bara tio minuter att köra. Imorse åkte Chrille till jobbet på den tiden också. Igår kväll hade vi också gäster då nyanlända Gitte och Kenneth kom över på söndagmiddag.


Vi har också roat oss med att bowla och käka ute. Det har blivit några golfrundor också.


Idag gick Chrille tillbaka till jobbet medan vi andra har några dagar till att umgås på. Skolan börjar först på torsdag. Vi käkade lunch på Fook Yew - ett bra kinesiskt ställe i Gandaria City.


Vi såg då att H&M ska öppna en butik i samma köpcentrum. Det ser vi fram emot på. Vi ser även fram emot på att IKEA slår upp sina portar i nästa år. Vi behöver möblera Saras rum och hittar ingenting lämpligt i möbelaffärerna här. Det som jag har låtit tillverka har ju hittills inte varit allför bra.


På eftermiddagen gick vi till skolan för att köpa ett skal till Saras dator som hon ska få imorgon. Lyckligtvis hade de ett lila som hon hade önskat sig. Vi såg då att skolan löpbanor har fått sig en ansiktslyftning under sommarledigheten.


Nu på eftermiddagen hade Hugo kökstjänst. Båda barnen ska framöver hjälpa till att laga mat en gång i veckan var för att lära sig. Idag ska Hugo bjuda på biff med bea och ugnsrostad potatis. Sara hade tråkigt och hjälpte brorsan med potatisskalningen bland annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar