måndag 10 mars 2014

Flyttförberedelser

Jag har ägnat de senaste dagarna åt att förbereda och planera flytten. Jag har bokat flyttfirma och rum på hotell Kristal bland annat. Dessutom har jag försökt att rensa bland våra saker så vi inte flyttar med sådant som vi inte vill ha kvar. Idag rensade jag Hugos rum och packade alla hans kläder. Vi tar med oss dem till hotellet. Hugos alla kläder fick plats i två resväskor och en bag.


Sara har mycket mer än så....


När jag höll på att stöka omkring i hennes rum upptäckte jag att två tavlor som hängt på ena väggen sedan i juni - hon fick dem i födelsedagspresent, var alldeles mögliga. Genomgående mögliga och går därför inte att rädda. Så fuktiga är väggarna i hennes rum. Husägaren har struntat i att åtgärda detta under de tre åren som vi har bott i huset.


Tvättmaskinen har varit trasig ett antal gånger och jag har kallat hit både Samsungs personal i omgångar och nu senast en egen elektriker eftersom maskinen var strömförande. Jag misstänkte att det var något fel på elinstallationerna i huset och fick det bekräftat av Pak Daus som elektrikern heter. Han konstaterade redan för några veckor sedan att huset i princip är ojordat och att elinstallationerna är så dåliga att det bildades induktion i maskinen. Han jordade den då temporärt och jag kunde tvätta igen. 
Husägarens handyman vågade inte röra maskinen alls. Han lagade istället ett varmvattenrör som gått sönder på taket - vi hade översvämning i huset en kväll förra veckan. Röret läckte fortfarande när han var klar och kanske hade läckaget något att göra med att det dagen efter kom blixtar ur tvättmaskinen trots att den inte var i drift. Pak Daus var därför tillbaka och lyckades få fart på maskinen igen och jag kunde tvätta några tvättar till. I helgen la den dock av för gott. Jag fick som tur var ut den sista tvätten ur maskinen och kunde tvätta klart den hemma hos Birgitta istället.

Jag är så lycklig att jag hittat Pak Daus. Han ska bli min nye handyman och har redan lovat att komma och hänga upp de nya lamporna i nya huset.


Tvätthögarna växer snabbt - inte minst vad gäller alla svettiga sportkläder och mer blir det imorgon då alla smustsiga handdukar och lakan ska packas. Vår bil har pajjat den också - servon, så den är inlämnad på service. Vi har fått en mindre utbytesbil vilket är typiskt nu när jag imorgon måste köra en himla massa saker till hotellet.


Biljardbordet ska vi ge bort eftersom det är så fult och dåligt. Flyttfirman ska få det.


Ikväll ska jag ge mig på vår garderob. Jag har rensat där ganska rejält även om det knappt syns.


Pust! Det är tröttsamt att flytta. I lördags hade jag köpt biljetter till en Carnevalfest som de latinska damerna höll i. Vi orkade dock inte gå eftersom man gärna skulle vara utklädd och vi hade inte hunnit fixa någonting. Vi var inte på humör heller. Igår söndag var vi på bio och såg en jättebra film med Kevin Costner - Three days to kill. Se den!
Sara har varit borta hela helgen. Hon har haft två sleepovers i rad och varvat dessa med poolpartyn med hela basketgänget. Det var en massa tjejer och killar i åttan som var med och hon trivdes väl som fisken i vattnet. Vi fiskade upp henne först vid 19-tiden igår söndag. Hugo skippade dock basketfesterna. Han gillar att mysa med mamma och pappa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar