tisdag 4 mars 2014

Down payment

Ja! Då har jag betalat in handpenning på ett hus i Pondok Indah. Nu håller vi tummarna för att allt ska gå bra hela vägen också. Vårt nuvarande kontrakt går ut den 14 mars så det var på håret att vi skulle hinna med, men skam den som ger sig. Renoveringen av det nya huset pågår för fullt och man har blåst ut allt invändigt. Allt kommer att vara nytt vilket känns fräscht. Ibu Meta, ägarinnan, sa att vi kunde flytta in den 31 mars och då skall allt inomhus vara klart. Nästa vecka ställer vi nog in vårt lass i ett rum i källaren och då får också Iyem och hennes familj flytta in. Vi andra kommer nog att bo på hotell fram till månadsslutet. Hotel Kristal here we come!

Huset ligger 1,4 km från JIS vilket är ett OK cykelavstånd. Det skall bli så skönt att bo närmare skolan. Förra veckan hade Chrille och jag gett upp det här med flytt på grund av olika anledningar, men ändrade oss i söndags då det var ett hysteriskt skjutsande av barn mellan hemmet och skolan hela helgen.


Idag har jag även hunnit med en coffe morning som de finska damerna höll i. Det visade sig att vi var i Gunillas gamla hus - ett hus som en finsk familj nu flyttat in i. Det kändes konstigt att Gunilla inte var där.


Nu blir det flyttplanering och rensning av garderober för min del den närmaste tiden. Det känns så kul och spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar